Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Valeo: Αυτόματο e-bike με υποβοήθηση 48V

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Valeo: Αυτόματο e-bike με υποβοήθηση 48V

Mobility

Valeo: Αυτόματο e-bike με υποβοήθηση 48V

Mobility

Εντυπωσιάζει το σύστημα της Valeo, το οποίο καταλαβαίνει τι ακριβώς επιθυμεί ο αναβάτης και προσαρμόζεται αναλόγως.

Advertisement
Advertisement

Τον Δεκέμβριο του 2020, η εταιρεία Valeo (γνωστή προμηθεύτρια προϊόντων αυτοκινήτου) παρουσίασε ένα “εξυπνο” ποδήλατο, το οποίο αποτελεί το πρώτο στον κόσμο που συνδυάζει έναν ηλεκτροκινητήρα 48V και ένα προαρμοζόμενο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σήμερα, η Valeo ανακοίνωσε ότι βρήκε ήδη 14 πελάτες και σχεδιάζει να ξεκινήσει φέτος την παραγωγή του smart bike.

Το σύστημα της Valeo είναι το πρώτο του είδους και στόχος είναι το ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης να προσαρμόζεται ανάλογα με τις δυνατότητες του αναβάτη και όχι το… αντίστροφο. Σύμφωνα με τον Γάλλο κατασκευαστεί, από το πρώτο μόλις πάτημα του πεντάλ, οι αλγόριθμοι του συστήματος ξεκινούν… δουλειά. Προσαρμόζουν αυτόματα την ποσότητα υποβοήθησης που χρειάζεται ο αναβάτης και οι ταχύτητες στο κιβώτιο αλλάζουν αυτόματα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το καινοτόμο σύστημα που διαθέτει, τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι εξίσου εντυπωσιακά, μιας και η Valeo αναφέρει ότι σαφώς ο 48V ηλεκτροκινητήρας είναι πιο αποδοτικός από οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Πιο συγκεκριμένα, είναι 60% πιο ισχυρός από τους ανταγωνιστές του, αποδίδοντας 130 Nm ροπής.

Αυτό το σύστημα ταιριάζει σε όλους τους τύπους ποδηλάτων είτε αυτό είναι για την πόλη είτε για το βουνό. Μπορεί να μεταφέρει βάρος έως και 150 κιλά και να σκαρφαλώσει σε δρόμο με κλίση 14% χωρίς ο αναβάτης να ιδρώσει καθόλου. Ακόμα, το σύστημα δεν χρειάζεται συντήρηση, όπως τα συμβατικά ποδήλατα, γλιτώνοντας μάλιστα 50 περίπου αναλώσιμα ανταλλακτικά. Παράλληλα, φέρει αντικλεπτικά συστήματα, που δεν αφήνουν τον τροχό να γυρίσει, κάτι που εξασφαλίζει το τμήμα του ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

Περισσότερες από 100.000 μονάδες αναμένεται να παραδοθούν σε όλους τους πελάτες το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα e-bikes και η Kosmoride πήγαν και στη Γλυφάδα
Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά των e-bikes – Πρόστιμα-μαμούθ στους παραβάτες
Τι να προσέξετε όταν αγοράζετε ηλεκτρικό ποδήλατο

Advertisement