Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Πόσα χιλιόμετρα έχει ταξιδέψει το διαστημικό Tesla Roadster;

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσα χιλιόμετρα έχει ταξιδέψει το διαστημικό Tesla Roadster;

Mobility

Πόσα χιλιόμετρα έχει ταξιδέψει το διαστημικό Tesla Roadster;

Mobility

Θυμάστε το Tesla Roadster που εκτοξεύτηκε στο διάστημα; Έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από τότε που ο Elon Musk αποφάσισε να στείλει το σπορ διθέσιο ηλεκτρικό του μοντέλο στο… άπειρο!

Advertisement
Advertisement

Μετά την εκτόξευση, μια ιστοσελίδα αποφάσισε να ακολουθήσει την πορεία του Tesla Roadster συλλέγοντας πληροφορίες για το στίγμα του μέσω της NASA. Σύμφωνα με το WhereisRoadster λοιπόν το ηλεκτρικό μοντέλο ταξιδεύει με υψηλή ταχύτητα και βρίσκεται 320 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τον Άρη, κάτι που σημαίνει ότι έχει καλύψει περίπου 3,23 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα στο διάστημα από τη Γη. Επίσης, έχει ολοκληρώσει 2,62 τροχιές γύρω από τον ήλιο.

Μιλώντας στο CNN, ο αστρονόμος του κέντρου Αστροφυσικής του Χάρβαρντ, Jonathan McDowell, είπε ότι το Tesla πιθανότατα είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, αλλά μπορεί να έχει υποστεί κάποιες ζημιές από χτυπήματα μετεωριτών.

Advertisement
Advertisement

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι οι αστρονόμοι δεν έχουν παρατηρήσει το Roadster από τα τηλεσκόπιά τους από τον Μάρτιο του 2018, με τον καθηγητή αστροφυσικής του πανεπιστημίου του Τορόντο, Hanno Rein, να αναφέρει ότι απλά δεν έχει καμία επιστημονική αξία για αυτούς η μελέτη ενός αυτοκινήτου στο διάστημα. Δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα ακριβό διαστημικό σκουπίδι αυτή τη στιγμή.

Το Tesla κατάφερε το 2020 να κάνει μια “κοντινή” προσέγγιση στον κόκκινο πλανήτη, φτάνοντας περίπου 8 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Δεν αναμένεται να φτάσει τόσο κοντά ξανά σε άλλο πλανήτη μέχρι το 2035.

Η πιθανότητα μάλιστα να συγκρουστεί με τη Γη είναι 22% μέσα στα επόμενα 15 εκατομμύρια χρόνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει μεταχειρισμένο το Tesla Model 3 στην Ελλάδα;
Γιατί ένα Tesla έχει τόσο ήσυχη καμπίνα; (video)
Από το Tesla Cybertruck σε καταμαράν

 

Advertisement