Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Όλη η τεχνολογική επανάσταση, σ’ ένα πρωτότυπο

Ελλάδα 7:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλη η τεχνολογική επανάσταση, σ’ ένα πρωτότυπο

Mobility

Όλη η τεχνολογική επανάσταση, σ’ ένα πρωτότυπο

Mobility

Η πρώτη ματιά παραπέμπει σε μια εξελιγμένη παραλλαγή του περσινού Renault Scenic Vision. Το H1st Vision Concept, είναι κάτι πολύ παραπάνω, υιοθετώντας τεχνολογίες από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.

Advertisement
Advertisement

Φανταστήκατε ποτέ ένα αυτοκίνητο να ξεκλειδώνει βιομετρικά ή να παρακολουθεί την… υγεία σας, ενώ οδηγείτε;

Ας συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι Human First Vision Conept ( εν συντομία H1st Vision), δεν είναι ακόμα ένα πρωτότυπο. Είναι ένα τεχνολογικά επαναστατικό δημιούργημα της σύμπραξης των γιγάντων της γαλλικής βιομηχανίας, που επαναπροσδιορίζει κάθε έννοια «ανθρωποκεντρισμού» για τον οδηγό του μέλλοντος.

Η Software République ιδρύθηκε to 2021 από τις εταιρείες υπολογιστών Atos και Dassault Systèmes, τον προμηθευτή εξοπλισμού Thales, τον κατασκευαστή ημιαγωγών ST Microelectronics, τον κολοσσό των τηλεπικοινωνιών Orange και τον Όμιλο Renault.

Advertisement
Advertisement

Βασικές καινοτομίες

Η κύρια καινοτομία του H1st Vision είναι το βιομετρικό ξεκλείδωμα, το οποίο καταργεί ένα παραδοσιακό μπρελόκ και χρησιμοποιεί το πρόσωπο, το όνομα, το ύψος και το βάδισμά σας, για να σας εγγράψει ως χρήστη του αυτοκινήτου σας.

Advertisement

Οι κάμερες στους εξωτερικούς καθρέφτες αναγνωρίζουν τη βόλτα σας καθώς πλησιάζετε το όχημα από απόσταση έως και έξι μέτρων, ενώ μια μονάδα στην κολόνα Β ανιχνεύει το πρόσωπό σας. Εάν εντοπίσει έναν από τους εγγεγραμμένους χρήστες του αυτοκινήτου, προβάλλει έναν χαιρετισμό στο πίσω παράθυρο και ρωτά αν θα θέλατε να σας αφήσουν να μπείτε. Λέγοντας «ναι», στη συνέχεια ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο και προσαρμόζει αυτόματα το κάθισμα στις προτιμήσεις σας.

Το σύστημα, το οποίο αποθηκεύει όλες τις πληροφορίες σας σε ένα ασφαλές «πορτοφόλι ψηφιακής ταυτότητας», θα βοηθήσει στην απλοποίηση των ελέγχων ενοικίασης αυτοκινήτου, κοινής χρήσης και άδειας οδήγησης, ισχυρίζεται η Software Rèpublique.

Advertisement

Το ηλεκτρικό πρωτότυπο, διαθέτει προηγμένα συστήματα ασφάλειας και προειδοποίησης, στο ενδεχόμενο σύγκρουσης, κορυφαίες υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας, ψυχαγωγίας και επιλογών για τους επιβάτες.

Αδιαμφισβήτητο highlight του H1st Vision, είναι η δυνατότητα παρακολούθησης, μέσω ειδικού λογισμικού. της υγείας του οδηγού και η άμεση κλήση σε γιατρό και εκπομπή SOS, για κάποιο έκτακτο περιστατικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα ναυαρχίδα της Renault πετάει υπερηχητικά!
H Renault βάζει τα αυτοκίνητά της σε… κοντέινερ
Δοκιμή: Renault Austral E-Tech Full Hybrid 200

Advertisement