Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Οδηγός Ταξί μηνύει την Tesla!

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οδηγός Ταξί μηνύει την Tesla!

Mobility

Οδηγός Ταξί μηνύει την Tesla!

Mobility

Ο οδηγός ταξί κατέθεσε στην αστυνομία μετά το ατύχημα ότι το αυτοκίνητο επιτάχυνε μόνο του και ότι δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει τα φρένα!

Advertisement
Advertisement

Ένας οδηγός ταξί στο Παρίσι, του οποίου το Tesla Model 3 συνετρίβη τον Δεκέμβριο, σκοτώνοντας ένα άτομο, υπέβαλε μήνυση κατά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως λίγες ημέρες μετά το ατύχημα η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε ότι δεν υπάρχει άμεση ένδειξη τεχνικής βλάβης στο όχημά της.

Advertisement
Advertisement

Η δικηγόρος του οδηγού Ταξί κ. Sarah Saldmann δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η πελάτισσά της υπέβαλε μήνυση στους εισαγγελείς των Βερσαλλιών ισχυριζόμενη ότι η Tesla «έθεσε τις ζωές άλλων σε κίνδυνο». Η Tesla δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό μέσω email στα ΜΜΕ…

Το Tesla του οδηγού ταξί πέρασε μέσα από μεταλλικούς στύλους, μια σειρά από κοινόχρηστα ποδήλατα με πληρωμή και έναν κάδο ανακύκλωσης γεμάτο γυαλί, χτυπώντας πεζούς και ένα φορτηγό πριν τελικά σταματήσει, σύμφωνα με όσα κατέθεσαν οι αυτόπτες μάρτυρες για το ατύχημα.

Advertisement

Ο οδηγός ταξί, ο οποίος δεν κατονομάζεται, είπε στην αστυνομία μετά το ατύχημα ότι το αυτοκίνητο επιτάχυνε μόνο του και ότι δεν μπόρεσε να ενεργοποιήσει τα φρένα!

Εκτός από τον άνθρωπο που έχασε τη ζωή του, τρία άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά και άλλα 17 τραυματίστηκαν ελαφρά στο δυστύχημα που σημειώθηκε στο 13ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας που αποτελεί ένα δρόμο γεμάτο μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα.

Advertisement

Ο οδηγός ταξί βρίσκεται υπό επίσημη έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια, αλλά δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Επίσης μετά το ατύχημα βγήκε αρνητικός σε αλκοτέστ.

Η εισαγγελία των Βερσαλλιών θα αποφασίσει τώρα εάν στοιχειοθετείται υπόθεση ενάντια στην Tesla.

Από την άλλη μεριά πάντως η Tesla συλλέγει λεπτομερή δεδομένα από τους αισθητήρες και τις κάμερες στα οχήματά της και έχει χρησιμοποιήσει τέτοια δεδομένα στο παρελθόν για να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς ότι τα ατυχήματα προκλήθηκαν από δυσλειτουργία της τεχνολογίας

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tesla: Έως και 4.400 ευρώ πιο ακριβά στην Ελλάδα
Ακόμα ένα Tesla που παραδόθηκε χωρίς τακάκια
Σοκ ο «λογαριασμός» αντικατάστασης μπαταρίας σε Tesla!