Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Nissan: Tετρακίνηση και στα ηλεκτρικά

Ελλάδα 3:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan: Tετρακίνηση και στα ηλεκτρικά

Mobility

Nissan: Tετρακίνηση και στα ηλεκτρικά

Mobility

Η νέα τεχνολογία ελέγχου τετρακίνησης σε EV, βελτιώνει την απόδοση των συστημάτων διεύθυνσης, πέδησης, ακόμα και σε στροφές, αυξάνοντας την αυτοπεποίθηση κάθε οδηγού

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για το e-4ORCE, μια επαναστατική νέα τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών, που υποστηρίζει τους οδηγούς, ανεξάρτητα του βαθμού εμπειρίας τους, παρέχοντας άμεση ροπή και στους τέσσερις τροχούς και ταυτόχρονα ισορροπημένη, προβλέψιμη ισχύ σε κάθε περίπτωση. Το “e” αντιπροσωπεύει τις τεχνολογίες της Nissan που ενεργοποιούνται από ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο σύστημα. Η ονομασία “4ORCE”, συμβολίζει τη φυσική δύναμη και ενέργεια (από την λέξη FORCE) με το “4” να συμβολίζει την κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Επί του παρόντος η τεχνολογία ελέγχου τετρακίνησης e-4ORCE της Nissan , που βρίσκεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης, επιτυγχάνει μια ισορροπία μεταξύ των υψηλών επιδόσεων και του επιπέδου ελέγχου από τον οδηγό, προσφέροντας ενθουσιασμό με το πάτημα του γκαζιού και παράλληλα εξασφαλίζοντας απαράμιλλη άνεση για όλους του επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο. Διαχειριζόμενο την απόδοση ισχύος και την πέδηση για μέγιστη ομαλότητα και σταθερότητα κατά την κύλιση, το e-4ORCE αυξάνει την αυτοπεποίθηση του οδηγού, χάρη στην πιστή ανίχνευση της επιθυμητής πορείας του σε διάφορες επιφάνειες οδοστρώματος, χωρίς αυτός να χρειάζεται να αλλάξει στυλ οδήγησης ή είσοδο σε μια στροφή.

Η Nissan παρουσίασε το το e-4ORCE τόσο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το 2019, όσο και στην CES του Las Vegas στις αρχές του χρόνου, με ένα ειδικής κατασκευής δοκιμαστικό αυτοκίνητο που βασίζεται στο LEAF e +.

Advertisement