Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Νέα ηλεκτρική DeLorean

Ελλάδα 13:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέα ηλεκτρική DeLorean

Mobility

Νέα ηλεκτρική DeLorean

Mobility

Η DeLorean ταξιδεύει… back to the future με την πρώτη ορατή –αν και πιθανώς ψηφιακή– εικόνα του ηλεκτρικού σπορ αυτοκινήτου της.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία από την Αμερική (τώρα) παρουσιάζει την πρώτη εικόνα του μοντέλου EVolved πριν από το ντεμπούτο της την 18η Αυγούστου

Όπως είναι αναμενόμενο η EVolved, αντλεί έμπνευση από το αρχικό μοντέλο DMC-12 που κέρδισε τη φήμη του στον κινηματογράφο και την τριλογία ταινιών Back To The Future.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι παρόλο που το EV θα εμφανιστεί στο Concept Lawn στο Pebble Beach, η αποκάλυψη του θα γίνει τρεις ημέρες νωρίτερα (από ότι αρχικά είχε ανακοινωθεί) στις 18 Αυγούστου 2022.

Advertisement
Advertisement

«Ο ενθουσιασμός ανεβαίνει σαν τις πόρτες του εμβληματικού σπορ αυτοκινήτου μας και αποκαλύπτουμε το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς 3 ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο στην πιο αριστοκρατική σκηνή του Pebble Beach», δήλωσε ο επικεφαλής μάρκετινγκ Troy Beetz .

Το νέο μοντέλο, που αναφέρεται ως DeLorean EVolved, μοιάζει με μια μοντέρνα έκδοση του εμβληματικού DMC-12 από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Είναι πλήρως ηλεκτρικό και θα εστιάζει περισσότερο στην πολυτέλεια.

Advertisement

Έχει σχεδιαστεί από την Italdesign και θα κατασκευαστεί από την DeLorean Motor Company  που ανήκει στον Άγγλο μηχανικό Stephen Wynne με έδρα το Humble του Τέξας. Δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τιμή και τη διαθεσιμότητα, αλλά υποψιαζόμαστε ότι θα είναι ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Η εμπλοκή της Italdesign στο έργο ταιριάζει στην κληρονομιά του αυτοκινήτου, καθώς το αρχικό DMC-12 σχεδιάστηκε από τον Giorgetto Giugiaro – ακόμα κι αν ο ιδρυτής της Italdesign δεν είναι πλέον μέλος της εταιρείας.

Advertisement

Το 2021, η Italdesign συνεργάστηκε με την Williams Advanced Engineering για την ανάπτυξη της αρθρωτής πλατφόρμας EVX, η οποία ακούγεται ιδανική για ένα GT υψηλής απόδοσης από μια αυτοκινητοβιομηχανία χαμηλού όγκου όπως η DeLorean. Η αρχιτεκτονική που προορίζεται για ηλεκτρικό μοντέλο μπορεί να παρέχει ισχύ έως και 1000 kW / 1.360 ίππων και μέγιστη αυτονομία 1.000 χλμ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτόνομα… παντιλίκια με μια ηλεκτρική DeLorean! (Video)
Video: Μια… Delorean για το κινητό σας!
Καταφύγιο από τον τυφώνα Dorian βρήκαν δεκάδες σπάνια αυτοκίνητα