Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Μέσα στο 2021 η ηλεκτρική λιμουζίνα Mercedes-Benz EQS

Ελλάδα 4:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέσα στο 2021 η ηλεκτρική λιμουζίνα Mercedes-Benz EQS

Mobility

Μέσα στο 2021 η ηλεκτρική λιμουζίνα Mercedes-Benz EQS

Mobility

Η Mercedes-Benz ετοιμάζεται πυρετωδώς για να λανσάρει μέσα στο 2021 το νέο πολυτελές της ηλεκτρικό σεντάν, με κωδικό EQS.

Advertisement
Advertisement

 

Μπορεί η γερμανική φίρμα να έκανε βήματα εμπρός με την παρουσίαση της EQC και των διάφορων plug-in υβριδικών μοντέλων, αλλά η πραγματική επανάσταση θα φέρει την υπογραφή της ηλεκτροκίνητης EQS, ενός φουτουριστικής σχεδίασης πολυτελούς τετραθέσιου μοντέλου μηδενικών ρύπων. Βάση για την δημιουργία της EQS αποτελεί μία νέας αρχιτεκτονικής πλατφόρμα (EVA2), η οποία έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επίσης, χάρη στην ιδιαίτερη σχεδίασή της, η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα μπορεί να τοποθετηθεί σε διαφορετικού μήκους μεταξόνια και μετατρόχια.

Advertisement
Advertisement

Το εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα της EQS, σίγουρα διαφέρει παρασάγγας σε σχέση με την S-Class, η οποία θα συνεχίζει να παράγεται. Οι υπεύθυνοι σχεδίασης έδωσαν μία διαφορετική πλευρά σε ότι αφορά την δημιουργικότητά τους, προσφέροντας μοναδικές σε έμπνευση λεπτομέρειες. Για παράδειγμα η εμπρός μάσκα περιλαμβάνει 188 συνολικά μεμονωμένα LED στοιχεία, ικανά να δημιουργήσουν ένα τρισδιάστατο αποτέλεσμα. Επίσης, τα εμπρός φωτιστικά σώματα διαθέτουν προβολείς με τεχνολογία Digital Light, όπου ο  καθένας από αυτούς διαθέτει δύο ολογραφικούς φακούς, επιτρέποντας απεριόριστο αριθμό παραλλαγών φωτισμού.

Advertisement

Βασική πηγή ενέργειας της EQS αποτελεί η τοποθετημένη στο πάτωμα συστοιχία μπαταριών, η οποία θα κατασκευάζεται από την θυγατρική εταιρεία της Daimler, Accumotive, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πηγές θα έχει χωρητικότητα 90 kWh. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει αυτονομία που θα φτάνει τα 500 km, βάσει WLTP, ενώ μέσω ταχυφορτιστή 350 kW, θα χρειάζονται μόλις 20 λεπτά της ώρας, για να γίνει η φόρτιση από το 0 στο 80%. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες, αμφότεροι τοποθετημένοι σε κάθε άξονα, έχουν συνδυαστική απόδοση 406 PS, προσφέρουν σύστημα τετρακίνησης καθώς και εξαιρετικές επιδόσεις. Βέβαια, συγκριτικά με την BMW i4, σε ότι αφορά την ισχύ και την αυτονομία, η EQS θα υπολείπεται αρκετά, καθώς το ηλεκτρικό μοντέλο από το Μόναχο θα αποδίδει 530 ίππους, με τη μπαταρία σε πλήρη φόρτιση να προσφέρει πάνω από 600 km.