Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Ηλεκτρικό σεντάν από τη VW μέσα στο 2023

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηλεκτρικό σεντάν από τη VW μέσα στο 2023

Mobility

Ηλεκτρικό σεντάν από τη VW μέσα στο 2023

Mobility

Έπειτα από τα VW ID.3, ID.4 και ID Buzz, δεν αργεί η στιγμή που θα δούμε και ακόμη ένα ηλεκτρικό μοντέλο από τη γερμανική εταιρεία.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για ένα σεντάν στην κατηγορία του Passat με ελαφρώς crossover καταβολές.

Αυτό δεν θα σημάνει και το τέλος για το ιστορικό Passat με κινητήρα εσωτερικής καύσης (αυτό θα συμβεί αργότερα) αλλά ένα ακόμη EV που θα εμπλουτίσει τη γκάμα της VW και θα καλύψει το κενό που είδαν οι Γερμανοί πάνω το ID.4. Προς το παρόν το πρωτότυπο που αποκαλύφθηκε  -έστω και ως teaser σε πρώτη φάση- φέρει το όνομα Aero B, και παρόλο που δεν μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη εικόνα, μπορούμε να βγάλουμε κάποια πρώτα συμπεράσματα.

Ανάμεσα σε αυτά είναι η δεδομένη παρουσία της πλατφόρμας MEB (γνωστή και από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά του γκρούπ), ενώ καθόλου βέβαιη δεν είναι η τελική ονομασία Aero Β  για το επερχόμενο μοντέλο, με το «ID Aero» να βάζει δυνατή υποψηφιότητα.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική εκδοχή του Passat δείχνει να διαθέτει ελαφρώς SUV χαρακτήρα -με αυξημένη απόσταση από το έδαφος– όπως επιτάσσουν οι εποχές, με την γερμανική εταιρεία πάντως να προχωρά σε περισσότερες αποκαλύψεις το προσεχές διάστημα.

Αυτό που μας έχει ήδη κάνει γνωστό είναι ότι θα ξεκινήσει την παραγωγή του μέσα στο 2023, με το λανσάρισμα του να εκτιμάται για τα τέλη του ίδιου έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη;
Ποια ηλεκτρικά… σκίζουν σε πωλήσεις;
Iστορική στιγμή: Τα ηλεκτρικά ξεπέρασαν τα diesel σε πωλήσεις