Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Γιατί καθυστερεί η παραγωγή του VW ID. 5;

Ελλάδα 2:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί καθυστερεί η παραγωγή του VW ID. 5;

Mobility

Γιατί καθυστερεί η παραγωγή του VW ID. 5;

Mobility

To νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW, το ID. 5, θα καθυστερήσει για λίγο να κάνει πρεμιέρα. Ποια είναι η αιτία;

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική επίθεση σε όλα τα μέτωπα για την VW φαίνεται ότι παρουσιάζει σημάδια ανάσχεσης. Κάτι που γίνεται άμεσα αντιληπτό από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι σκοπεύει να καθυστερήσει για τουλάχιστον ένα μήνα το λανσάρισμα του νέου ΙD. 5.

Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα σε κρίσιμες καλωδιώσεις για την ολοκλήρωση του αυτοκινήτου.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί τελικά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, καθώς δεν υπάρχουν αρκετές καλωδιώσεις ώστε να φτιαχτούν τα πρώτα αυτοκίνητα τα οποία θα σταλθούν ως demo στις κατά τόπους αντιπροσωπείες.

Advertisement
Advertisement

Η νέα ημερομηνία που έχει δοθεί στο αυτοκίνητο για να παρουσιαστεί και επίσημα στο κοινό είναι η 6η Μαΐου.

Το ID. 5 κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στο Zwickau, το οποίο έχει υποχρεωθεί αρκετές φορές να διακόψει την λειτουργία του λόγω ελλείψεων σε εξαρτήματα. Τα σημαντικότερα προβλήματα αφορούν καλωδιώσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι περισσότερες εκ των οποίων παράγονταν στην Ουκρανία.

Advertisement

Αν και κάποια εργοστάσια συνεχίζουν να λειτουργούν στην Ουκρανία, η ρωσική εισβολή έχει μειώσει σημαντικά την παραγωγή σε καλώδια αλλά και άλλα εξαρτήματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εταιρίες όπως η Porsche και η Αudi να οδηγηθούν σε παύση των εργασιών τους σε συγκεκριμένα εργοστάσια. Η παραγωγή στο Zwickau αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Το ΙD.5 θα είναι η κουπέ εκδοχή του ID. 4, με το οποίο θα μοιράζεται τα ίδια μηχανικά μέρη και θα έχει τις ίδιες εκδόσεις ισχύος και ηλεκτροκινητήρων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Newsauto Fleet: VW ID.4 1st Edition
Επίσημο: Αυτά είναι τα VW ID.5 & GTX
Νέο Volkswagen ID.5 GTX: Παρουσίαση στο Μόναχο