Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έρχεται μπαταρία από την Tesla με διάρκεια 1,6 εκατ. χλμ.!

Ελλάδα 23:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρχεται μπαταρία από την Tesla με διάρκεια 1,6 εκατ. χλμ.!

Mobility

Έρχεται μπαταρία από την Tesla με διάρκεια 1,6 εκατ. χλμ.!

Mobility

Η νέα μπαταρία έχει χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τις παραδοσιακές ιόντων λιθίου, κάτι που θα μειώσει περαιτέρω τις τιμές των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla σκοπεύει να παρουσιάσει μια νέα μπαταρία μεγάλης διάρκειας στο Model 3 sedan στην Κίνα αργότερα αυτό το έτος ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς στο οποίο η τιμή θα είναι και αρκετά μειωμένη.

Μάλιστα η εταιρεία θα διοργανώσει ειδική εκδήλωση με την ονομασία «Battery Day» όπου θα παρουσιάσει τη νέα μπαταρία ιόντων-λιθίου που κατασκεύασε, η οποία έχει διάρκεια ζωής άνω των 1,6 εκατ. χιλιομέτρων. Σήμερα, οι μπαταρίες που εφοδιάζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν διάρκεια ζωής μεταξύ 480.000 και 800.000 χιλιομέτρων, με τη νέα μπαταρία της Tesla να τοποθετείται αρχικά στα Model 3 που κατασκευάζονται και πωλούνται στη Κίνα, ενώ στη συνέχεια θα τοποθετηθεί σε όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της, που πωλούνται σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla, αναμένει ότι αυτή η καινοτομική μπαταρία ότι θα μειώσει σημαντικά το κόστος των ηλεκτρικών οχημάτων στα επίπεδα των βενζινοκίνητων μοντέλων, αφού οι νέες μπαταρίες θα έχουν πολλαπλές χρήσεις πριν ολοκληρώσουν τον κύκλο της ζωής τους, αναφέρει το Reuters.

Η νέα μπαταρία «εκατομμυρίων μιλίων» που είναι στο επίκεντρο της στρατηγικής της Tesla αναπτύχθηκε από την ομάδα της Tesla και με την συμβολή της κινέζικης εταιρείας Contemporary Amperex Technology Ltd (CATL) καθώς και ομάδας ακαδημαϊκών εμπειρογνωμόνων μπαταριών που προσλήφθηκαν από τον Musk.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι νέες μπαταρίες χαμηλού κόστους που έχουν σχεδιαστεί για να διαρκέσουν για ένα εκατομμύριο μίλια χρήσης θα επιτρέπουν στο ηλεκτρικό Tesla να έχει τελική τιμή πώλησης ανάλογη ίσως και μικρότερη από εκείνη που έχει τώρα ένα αντίστοιχο βενζινοκίνητο όχημα.

Advertisement

Οι νέες μπαταρίες της Tesla βασίζονται σε καινοτομικές ιδέες για την χημική τους σύσταση, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι θα αυξηθεί η αποθηκευμένη ενέργεια για μεγαλύτερες περιόδους.

Η νέα μπαταρία έχει χαμηλότερο κόστος σε σχέση με τις παραδοσιακές ιόντων λιθίου, κάτι που θα επιτρέψει στην Tesla να πουλά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της στην ίδια ή ακόμη και σε χαμηλότερη τιμή σε σχέση με τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Advertisement

Για την παραγωγή των νέων μπαταριών, η Tesla σχεδιάζει επίσης να εφαρμόσει νέες, υψηλής ταχύτητας, εξαιρετικά αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής τους, που έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν το κόστος παραγωγής αλλά και για να αυξήσουν την παραγωγική δυνατότητα κατά περίπου 30 φορές περισσότερο σε σχέση με την παραγωγική δυνατότητα του Gigafactory στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

newsauto: 1,6 εκατομμύρια μοναδικοί επισκέπτες τον Απρίλιο

Advertisement

SOS: Απάτη με εγγυήσεις χιλιομέτρων σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα!

Δεκάδες έφυγαν χωρίς δίπλωμα και πινακίδες κυκλοφορίας