Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αποκάλυψη: Μεγάλες ανατροπές στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Ελλάδα 12:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη: Μεγάλες ανατροπές στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Mobility

Αποκάλυψη: Μεγάλες ανατροπές στο «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2»

Mobility

«Μονομαχία» ηλεκτρικών ποδηλάτων με scooters, εντυπωσιακή άνοδος για ηλεκτρικά ΙΧ και μικροαυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την ηλεκτροκίνηση και αυτό αποτυπώνεται και στις χιλιάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί στο πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες.

Μάλιστα σε διάστημα λίγων μόλις μηνών οι αιτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ήδη πάνω κατά 20% από το σύνολο των αιτήσεων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα που είχαν κατατεθεί σχεδόν σε διάστημα 20 μηνών που αφορούσαν στο πρώτο κύκλο του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr από την έναρξη του προγράμματος Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 έχουν κατατεθεί πάνω από 10.000 αιτήσεις ωστόσο διαπιστώνονται σημαντικές αλλαγές στις επιλογές των καταναλωτών σε σχέση με την επιλογή του οχήματος.

Στην πρώτη θέση εξακολουθούν να βρίσκονται και πάλι τα ηλεκτρικά ποδήλατα για τα οποία έχουν κατατεθεί πάνω από πάνω από 3.700 αιτήσεις καταλαμβάνοντας το 37% του συνόλου των αιτήσεων.

Στην δεύτερη θέση βρίσκονται τα ηλεκτρικά δίκυκλα και τρίκυκλα με σημαντικά ενισχυμένο το ποσοστό τους καθώς κυμαίνεται σε 34% με τον αριθμό των να έχουν ξεπεράσει ήδη τις 3.500 μονάδες και να διατηρούν έντονη ανοδική πορεία.

Advertisement

Στην τρίτη θέση ακολουθούν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ποσοστό 21% με τις αιτήσεις για επιδότηση απόκτησης ηλεκτρικού οχήματος να έχουν ξεπεράσει τις 2.100 μονάδες.

Εντυπωσιακή είναι και η πορεία των ηλεκτρικών μικροαυτοκινήτων οι αιτήσεις των οποίων ξεπέρασαν τις 380 μονάδες καταλαμβάνοντας περίπου 5% του συνόλου των αιτήσεων.

Advertisement

Τέλος στα επαγγελματικά οχήματα οι αιτήσεις για επιδότηση έχουν ήδη ξεπεράσει τις 120 μονάδες.

Η απορροφητικότητα του προγράμματος έχει ήδη ξεπεράσει τα 24 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στην απόσυρση παλαιών οχημάτων σύμφωνα με πληροφορίες θα οδηγηθούν πάνω από 330 δίκυκλα και 100 αυτοκίνητα στα κέντρα ανακύκλωσης.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Silence nanocar: Ερχεται για να αλλάξει τα δεδομένα
Kosmoride: Δώρο 300 ευρώ με κάθε αγορά e-bike (video)
Silence: Ήσυχες, αξιόπιστες και οικονομικές μετακινήσεις!