Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Απίστευτο! Ποδηλατόδρομος στην Ιερά Οδό

Ελλάδα 7:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο! Ποδηλατόδρομος στην Ιερά Οδό

Mobility

Απίστευτο! Ποδηλατόδρομος στην Ιερά Οδό

Mobility

Το Πράσινο Ταμείο ενέκρινε την μελέτη χρηματοδότησης για τη διαδρομή μέχρι τη Μονή Δαφνίου.

Advertisement
Advertisement

Το «πράσινο φως» από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έλαβε η χρηματοδότηση μελέτης για τη δημιουργία ποδηλατόδρομου από τη Ιερά Οδό μέχρι τη Μονή Δαφνίου.

Ειδικότερα την είδηση για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου από το Πράσινο Ταμείο έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Χαϊδαρίου ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η δημιουργία αυτής της ποδηλατικής διαδρομής από άκρη σε άκρη της πόλης συμβαδίζει και με τις βασικές επιδιώξεις του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, το οποίο βρίσκεται υπό κατάρτιση. Διατυπώσαμε το αίτημα επίσπευσης του έργου κατά τη συνάντηση των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με τον Πρωθυπουργό και έγινε το πρώτο και σημαντικό βήμα για την υλοποίησή του».

Advertisement
Advertisement

Ο νέος ποδηλατόδρομος αφορά σε ένα έργο υπερτοπικής σημασίας, που θα αναβαθμίσει και θα αναδείξει ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου Χαϊδαρίου.

Από την μεριά το Πράσινο Ταμείο επισημαίνει ότι ο ποδηλατόδρομος θα εκτείνεται σε μήκος 8 χλμ. και θα συνδέει τον Δήμο Χαϊδαρίου με το κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να υπάρχει συνέχεια του ποδηλατικού δικτύου με τον Μητροπολιτικό Ποδηλατικό Άξονα «Φάληρο-Κηφισιά» και κατ’ επέκταση με το σύνολο των ποδηλατικών υποδομών της πρωτεύουσας.

Advertisement

Η σχετική δαπάνη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» έτους 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει ένας ποδηλατόδρομος
Ποδηλατόδρομος 22 χιλιομέτρων στην παραλιακή!
Κυκλικός ποδηλατόδρομος θα ενώνει σημαντικούς πόλους της Αθήνας

Advertisement