Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποδηλατόδρομος 22 χιλιομέτρων στην παραλιακή!

Ελλάδα 17:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποδηλατόδρομος 22 χιλιομέτρων στην παραλιακή!

ΝΕΑ

Ποδηλατόδρομος 22 χιλιομέτρων στην παραλιακή!

ΝΕΑ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως θα ξεκινά από τα Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα φθάνει ως τη Βουλιαγμένη.

Advertisement
Advertisement

Τη δημιουργία ενιαίου πεζόδρομου και ποδηλατόδρομου, μήκους 22 χιλιομέτρων, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ως τη Βουλιαγμένη εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της παρουσίασης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Η ανάπλαση περιλαμβάνει παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης αναβάθμισης της περιοχής του παραλιακού μετώπου και των οκτώ παράκτιων δήμων, με το σχέδιο να περιλαμβάνει έργα υποδομών και διαμόρφωσης περιβάλλοντος.

Advertisement
Advertisement

Το έργο θα έχει συνολική έκταση περίπου 70 χλμ. Το αστικό κομμάτι θα αποκτήσει ενιαίο ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, ενώ για το υπόλοιπο, από τη Βουλιαγμένη ως το Σούνιο, μήκους 48 χλμ., προβλέπεται αναμόρφωση της διαδρομής με ενιαία ανάπλαση.

«Το έργο αυτό έχει μία ξεχωριστή σημασία διότι σηματοδοτεί και αυτό με τον τρόπο του μία ανάγκη της πόλης της Αθήνας να ανοιχτεί προς τη θάλασσα», τόνισε ο πρωθυπουργός στην παρουσίαση που έγινε στη Μαρίνα Γλυφάδας, στο πλαίσιο των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης και του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου.

Δείτε τι ανέφερε ο Πρωθυπουργός για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου:

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έξι πρωτοβουλίες για την στήριξη του ποδηλάτου και των ποδηλατοδρόμων
Το ποδήλατο ως ασπίδα προστασίας του Περιβάλλοντος και των πολιτών
Κυκλικός ποδηλατόδρομος θα ενώνει σημαντικούς πόλους της Αθήνας

Advertisement