Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το VW e-Golf κερδίζει το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019

Ελλάδα 20:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το VW e-Golf κερδίζει το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019

Mobility

Το VW e-Golf κερδίζει το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019

Mobility

Το ηλεκτρικό Volkswagen e-Golf κατέκτησε την πρώτη θέση στο «Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019», αγώνα αποκλειστικά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που έγινε στην Αττική.

Advertisement
Advertisement

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το VW e-Golf κερδίζει το «Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019». Το ηλεκτρικό μοντέλο της Volkswagen, επίσημη συμμετοχή της Kosmocar στον αγώνα, κυριάρχησε κατακτώντας την πρώτη θέση τόσο στη γενική κατάταξη όσο και στις δύο επιμέρους κατηγορίες, αυτές της κατανάλωσης ενέργειας και της regularity, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη δωδεκαετή ιστορία του θεσμού.

Advertisement
Advertisement

Ο ιδιαίτερα σημαντικός αγώνας, που τελεί υπό την αιγίδα της FIA και περιλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι του FIA E-Rally Regularity Cup, διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.), το Σαββατοκύριακο 4-5 Μαΐου, στην Αττική.

Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι από την Πλατεία Κοτζιά, στο κέντρο της Αθήνας, με τα πληρώματα να διανύουν συνολική απόσταση σχεδόν 330 χιλιομέτρων, κατανεμημένη σε 4 σκέλη, πριν την καρό σημαία του τερματισμού και πάλι στην Πλατεία Κοτζιά, το απόγευμα της Κυριακής.

Advertisement

Το e-Golf, με πλήρωμα τους Alex Stricher και Adrien Da Cunha Belves, πέτυχε κάτι μοναδικό στην ιστορία του αγώνα, που εφέτος είχε συμμετοχή αποκλειστικά ηλεκτρικών μοντέλων. Κατέκτησε την πρωτιά τόσο στο σκέλος της κατανάλωσης ενέργειας όσο και σε αυτό της regularity. Μάλιστα, ένα δεύτερο e-Golf, με πλήρωμα τους Θωμά Παπαπάσχο και Γιάννη Χαρπίδη, νικητές του περσινού αγώνα, κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο σκέλος κατανάλωσης ενέργειας του αγώνα.

Το μοντέλο της Volkswagen δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, αποδεικνύοντας όχι μόνο τη βέλτιστη εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας που το χαρακτηρίζει αλλά και την αξιοπιστία του κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες.

Advertisement

Την απονομή στο πλήρωμα από τη Γαλλία έκανε ο κ. Carlos Funes, Technical Delegate της FIA, ο οποίος ήρθε στη χώρα μας εκπροσωπώντας τη διεθνή ομοσπονδία. Σε δηλώσεις του λίγο μετά την απονομή, ο 39χρονος Γάλλος οδηγός, που αξίζει να σημειωθεί στο παλμαρέ του έχει και τη νίκη στο eRally Monte-Carlo 2018, τόνισε: «Το έργο μας ήταν μάλλον εύκολο καθώς είχαμε στη διάθεσή μας ένα μοντέλο που φημίζεται για την ενεργειακή του απόδοση και την ευκολία οδήγησης. Δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα, είχαμε την άνεση να το οδηγήσουμε τόσο στο Eco όσο και στο Normal Mode, γιατί πάνω απ’ όλα μας ενδιέφερε να ευχαριστηθούμε τον αγώνα. Η τιμή των 11,1kWh/100χλμ. που πετύχαμε ως ενεργειακή κατανάλωση, αποδεικνύει ότι θα μπορούσαμε να ξεπεράσουμε σχετικά εύκολα την επίσημη αυτονομία των 300 χιλιομέτρων που δίνει η Volkswagen. Ευχαριστούμε την Kosmocar και τους οργανωτές για τη συνεργασία και τη φιλοξενία, είναι πολύ ωραίο να διαπιστώνουμε ότι και στην Ελλάδα υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ηλεκτροκίνηση».

Σε σύντομο χαιρετισμό του, κατά την τελετή απονομής των επάθλων, ο κ. Παντελής Καλογεράκος, πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο., τόνισε: «Είναι σημαντικό γεγονός αποτελεί για την Ελλάδα η διοργάνωση αυτού του αγώνα, ο οποίος μάλιστα περιλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα της FIA, σε μία προσπάθεια του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο. να ενημερώσει αλλά και να εξοικειώσει κατά κάποιο τρόπο το ελληνικό κοινό σχετικά με την ηλεκτροκίνηση».

Advertisement

Το Hi-Tech EKO Mobility Rally 2019 είχε πολύ ενδιαφέρον από άποψη συμμετοχών, καθώς συγκέντρωσε γνωστά πληρώματα από το εξωτερικό, με διεθνείς περγαμηνές. Ανάμεσά τους, οι Γάλλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του FIA World New Energy Championship για το 2018, Didier Malga και Anne Bonnel με Tesla Model 3 και οι Kofler – Olivoni και Guerrini – Calchetti με δύο Audi e-tron. Συνολικά, τη σημαία εκκίνησης είδαν 13 ηλεκτρικά (BEV) οχήματα, ανάμεσά τους μία Jaguar I-Pace, ένα Nissan Leaf, τρεις BMW i3 με range extender και δύο Zhidou D2S.

Στον εφετινό αγώνα συμμετείχε ένα ακόμα e-Golf, με πλήρωμα τους Δημήτρη Λίτσιο και Νίκο Σιώμο, με υποστήριξη από τη Volkswagen Ιωαννίδης, εκπροσωπώντας το Δήμο Κοζάνης.