Live Κίνηση
Περισσότερα
DUCATI 2021

V4 Granturismo: Νέα εποχή για την Ducati

Ελλάδα 10:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

V4 Granturismo: Νέα εποχή για την Ducati

DUCATI 2021

V4 Granturismo: Νέα εποχή για την Ducati

DUCATI 2021

Ωραίοι οι αριθμοί που κρύβονται πίσω από έναν κινητήρα, όσον αφορά τον νέο V4 Granturismo, υπάρχουν όμως κάποια χαρακτηριστικά που αυτά τον κάνουν πανίσχυρο και καινοτόμο.

Advertisement
Advertisement

Ο μπάσος ήχος του αλλά και η εξαιρετική ευστροφία και αμεσότητα στην απόκριση του γκαζιού.

Δυο στοιχεία που σε κάνουν να μην θέλεις να κατέβεις από την σέλα της.

Όλα λειτουργούν τόσο αρμονικά μέσα στον κινητήρα που πραγματικά θα ζήλευε ακόμα και η φιλαρμονική της Βιέννης.

Advertisement
Advertisement

Το μοτέρ συνολικά ζυγίζει 66.7 kg, δηλαδή 1.2 λιγότερα κιλά από τον δικύλινδρο Testastretta του Multistrada 1260 ενώ είναι πιο μαζεμένος στις διαστάσεις του, καθώς μετρά 85 mm λιγότερα σε μήκος, 95 σε ύψος και μόνο στο πλάτος είναι λίγο φαρδύτερος, κατά 20 mm!

 

Advertisement

 

Αυτή η οικονομία στις διαστάσεις του επέτρεψε στους μηχανικούς της Ducati αρκετή περισσότερη ελευθερία στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο για την ιδανική κατανομή βάρους.

Advertisement

Ο νέος V4 αποδίδει 170 άλογα στις 6.500 στροφές και 12,7 κιλά ροπής στις 8.750 στροφές.

Αυτό που κάνει την Ducati περήφανη και την νέα Multistrada τεχνολογικά προηγμένη, είναι η αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 χλμ και η ρύθμιση βαλβίδων κάθε 60.000 χλμ.

Το απόλυτο ορόσημο δηλαδή στην αγορά των 2 τροχών, το οποίο μειώνει σημαντικά το κόστος συντήρησης της μοτοσυκλέτας.
Μια ακόμη καινοτομία της Ducati και του V4 Granturismo είναι ότι προκειμένου να μειώσει τη ζέστη από τους δύο πίσω κυλίνδρους που παραδοσιακά οι V κινητήρες υποφέρουν από την ζέστη είναι όταν η μοτοσυκλέτα είναι στο ρελαντί αυτοί να απενεργοποιούνται.

Advertisement

 

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βγαίνει λιγότερη ζέστη στους επιβαίνοντες, αλλά και να σημειώνεται μια σχετική οικονομία στο καύσιμο.
Η σειρά αναφλέξεων twin-pulse και ο στροφαλοφόρος άξονας που προέρχεται από το MotoGP καθιστούν τον νέο κινητήρα V4 Granturismo πιο Ducati από ποτέ.

Ο κινητήρας είναι αποτέλεσμα της σκληρής ομαδικής εργασίας με στόχο την ομαλή απόδοση. Μικρό βάρος και διαστάσεις, ομαλή λειτουργία, ανθεκτικότητα και άνεση. Αυτοί είναι οι πυλώνες που καθορίζουν την καινοτόμο απόδοση του νέου V4 Granturismo. Ένα νέο πρότυπο που έχει σχεδιαστεί για να ανυψώσει το σπορ χαρακτήρα της Ducati σε νέους ορίζοντες χρηστικότητας και στιβαρότητας.