Live Κίνηση
Περισσότερα
DEI-BLUE

Ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Η ΔΕΗ blue γκρεμίζει το μύθο!

Ελλάδα 17:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Η ΔΕΗ blue γκρεμίζει το μύθο!

DEI-BLUE

Ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο: Η ΔΕΗ blue γκρεμίζει το μύθο!

DEI-BLUE

Η ΔΕΗ blue κάνει πράξη την ηλεκτροκίνηση. Με εύκολο τρόπο εξασφαλίζει την ευκολία φόρτισης άρα και μετακίνησης με ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Με χαμηλό κόστος φορτίζοντας στο δίκτυο της ΔΕΗ blue η εξοικονόμηση χρημάτων σε σχέση με ένα αντίστοιχο μοντέλο με κινητήρα βενζίνης είναι δεδομένη. Πόσο μάλλον για τα μέλη της ΔΕΗ blue για τα οποία ισχύουν ειδικές, δηλαδή ακόμα χαμηλότερες τιμές.

Ένα BEV αξιοποιεί για την κίνησή του την ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενες συστοιχίες συσσωρευτών, ενώ υπό το πρίσμα της κατανάλωσης ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και του κόστους χρήσης διαφαίνεται ξεκάθαρα πως το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο υπερτερεί αισθητά σε σχέση με κάποιο αντίστοιχο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Αυτό βέβαια που αφορά άμεσα τους πάντες είναι το πιο χαμηλό κόστος χρήσης, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού που… παραδοσιακά οι τιμές των υγρών καυσίμων εκτοξεύονται. Εξίσου σημαντικό για τη συμπίεση του κόστους είναι και οι χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης των EVs. Ενδεικτικό για το τελευταίο είναι το ότι ο ηλεκτροκινητήρας διαθέτει μόλις πέντε κινούμενα μέρη, έναντι χιλίων και άνω των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Μέσω της εφαρμογής ΔΕΗ blue οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων έχουν πρόσβαση και σε πάνω από 130 σημεία ταχυφόρτισης ισχύος έως 300 kW HPDC στα οποία μπορούν να φορτίσουν ταχύτατα την μπαταρία του αυτοκινήτου τους. Μάλιστα η ΔΕΗ blue αποτελεί ήδη το μεγαλύτερο δίκτυο φορτιστών στην Ελλάδα, ενώ προσθέτει συνεχώς νέους φορτιστές και ενισχύει την υπάρχουσα υποδομή.

Advertisement

Με την ΔΕΗ blue μπορείς να ταξιδέψεις σε όλη την Ελλάδα χωρίς άγχος και χωρίς μεγάλο κόστος. Σημειώστε πως σε φορτιστές εναλλασσομένου ρεύματος (AC) με ισχύ από 22 έως και 43 kW το κόστος δεν ξεπερνά τα 0,50 €/kWh. Για τα μέλη της ΔΕΗ blue η τιμή μάλιστα πέφτει στα 0,45 €/kWh.

Σε ταχυφορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ από 50 έως 120 kW οι τιμές ανέρχονται σε 0,60 και 0,55 €/kWh αντίστοιχα, ενώ στους κορυφαίους με ισχύ από 150 kW και πάνω οι τιμές είναι 0,70 και 0,65 €/kWh αντίστοιχα.

Advertisement

Φορτίζοντας στη ΔΕΗ blue μπορείς να ταξιδέψει κανείς με το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα ή τα Γιάννενα με τουλάχιστον 30% χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με ένα αυτοκίνητο με κινητήρα βενζίνης.

Έτσι η ΔΕΗ blue δεν φροντίζει μόνο το να φτάσει κανείς εύκολα, γρήγορα και άνετα στον αγαπημένο του προορισμό αλλά φροντίζει και το… πορτοφόλι του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το myΔΕΗ είναι ο νέος ψηφιακός κόσμος της ΔΕΗ
ΔΕΗ blue: Καινοτόμες υπηρεσίες και νέες παροχές για την ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα
Η ΔΕΗ Blue μηδενίζει το άγχος της φόρτισης