Live Κίνηση
Περισσότερα
Dacia-Renault

Ηχητική απόλαυση με το νέο Clio

Ελλάδα 19:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ηχητική απόλαυση με το νέο Clio

Dacia-Renault

Ηχητική απόλαυση με το νέο Clio

Dacia-Renault

Μιας και το αυτοκίνητο αποτελεί καθημερινό σύντροφο, συχνά και για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα, το να περνάς ευχάριστα το χρόνο πίσω από το τιμόνι μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας.

Advertisement
Advertisement

Κάπως έτσι σκέφτηκαν και στη Renault και προχώρησαν σε συνεργασία με την BOSE, εξασφαλίζοντας κορυφαία και εντελώς καινούργια τεχνολογία ήχου για την καμπίνα του ολοκαίνουριου Clio.

Η εν λόγω εταιρεία συνεργάζεται με τη γαλλική μάρκα για πάνω από δέκα χρόνια άρα μπόρεσε να προσαρμοστεί άμεσα στα θέλω των τεχνικών της. Έτσι δημιούργησε ένα εντελώς ανασχεδιασμένο σύστημα, με καινούργια και πιο ισχυρά ηχεία, ειδικό λογισμικό επεξεργασίας του ήχου και νέες ρυθμίσεις!

Το συγκεκριμένο ηχοσύστημα προσφέρει μία μοναδική ακουστική εμπειρία σε κάθε θέση της καμπίνας – χωρίς να καταναλώνει καθόλου από τον πολύτιμο χώρο του πορτμπαγκάζ.

Advertisement
Advertisement

Το ηχοσύστημα Bose περιλαμβάνει δύο έξτρα tweeters στα πάνελ των πίσω θυρών που δεν υπήρχαν στο προηγούμενο CLIO, καθώς και ένα νέο και εξαιρετικά περιορισμένων διαστάσεων – subwoofer με την ονομασία Fresh Air SpeakerTM (FAS) – που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε μοντέλο της Renault. Το FAS προσφέρει εξαιρετική απόδοση αναπαραγωγής των χαμηλών συχνοτήτων χωρίς την ανάγκη χρήσης του ογκώδους κλασικού αεριζόμενου κουτιού. Αντ ‘αυτού, τα μπάσα διοχετεύονται προς την καμπίνα μέσω μίας πατέντας που ενσωματώνεται στη δομή του οχήματος. Στο νέο CLIO, ο τύπος αυτός του ηχείου με την ονομασία Fresh Air Speaker είναι ενσωματωμένος στο αριστερό κάθετο πάνελ του πορτμπαγκάζ, με αποτέλεσμα να μην επηρεάζεται καθόλου η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ – που υπενθυμίζουμε ότι φτάνει τα 391 λίτρα και είναι η μεγαλύτερη χωρητικότητα στην κατηγορία.

Επιπλέον, οι χρήστες του ολοκαίνουριου CLIO μπορούν τώρα να επιλέξουν τη προτιμώμενη ρύθμιση του ήχου ώστε να ταιριάζει με τις μουσικές τους προτιμήσεις, επιλέγοντας είτε έναν πιο ουδέτερο και προσανατολισμένο προς τα εμπρός ήχο studio, είτε έναν πιο εντυπωσιακό και πλούσιο ήχο surround.
Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν την προτιμώμενη λειτουργία ακρόασης στην οθόνη ρυθμίσεων ήχου.

Advertisement

Και για να διατηρήσει την κορυφαία εμπειρία ακρόασης, το σύστημα Bose διαθέτει και επιλογή “Dynamic Speed Compensation”, που ρυθμίζει αυτόματα την ένταση της μουσικής με βάση την ταχύτητα του αυτοκινήτου, απαλλάσσοντας έτσι τον οδηγό από τη διαδικασία της συνεχούς ρύθμισης της έντασης κατά την οδήγηση.