Live Κίνηση
Περισσότερα
Cupra 2022

Το σοφιστικέ design και ο σπορ δυναμισμός του CUPRA Leon

Ελλάδα 9:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το σοφιστικέ design και ο σπορ δυναμισμός του CUPRA Leon

Cupra 2022

Το σοφιστικέ design και ο σπορ δυναμισμός του CUPRA Leon

Cupra 2022

Πλήρες από σύγχρονες τεχνολογίες και με εξελιγμένα υβριδικά συστήματα κίνησης, το CUPRA Leon κερδίζει τις εντυπώσεις και με δυναμική όσο και σοφιστικέ εμφάνισή του.

Advertisement
Advertisement

Το πρώτο Leon που βγαίνει με τα σήματα της CUPRA σηματοδοτεί και μία κομβική στιγμή στην μεγάλη ιστορία του μοντέλου. Το νέο CUPRA Leon φέρνει στην κατηγορία του μία σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά και νέες τεχνολογίες, σκοπεύοντας να αποτελέσει το μέτρο σύγκρισης για τα compact αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων.

Για να το επιτύχει αυτό εφοδιάζεται με μία μεγάλη γκάμα κινητήρων, που φθάνει έως και τους 310 ίππους στην έκδοση Sportstourer, εξελιγμένα υβριδικά συστήματα κίνησης και μία σπορ προσέγγιση στην σχεδίαση και εξέλιξη του πλαισίου και των αναρτήσεων, για κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά.

Θέλοντας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής και τα σύγχρονα δεδομένα, η CUPRA βελτίωσε αρκετά πράγματα στο Leon έτσι ώστε να προσφέρει την δυναμική απόδοση που ταιριάζει στην μάρκα και μαζί ένα ξεχωριστό στιλ στην σχεδίαση που τονίζει την ιδιαιτερότητα της εταιρίας σε όλα τα επίπεδα.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία αυτής της προσέγγισης είναι τα δύο νέα χρώματα, αποκλειστικά για το CUPRA Leon, τα Magnetic Tech Matt και Petrol Blue Matt, τα οποία το διαφοροποιούν από όλη την κατηγορία και το κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο. Εκτός από τα ιδιαίτερα αυτά χρώματα υπάρχουν διαθέσιμες και άλλες επιλογές μεταλλικών χρωμάτων όπως τα Candy White, Magnetic Tech, Midnight Black και Urban Silver) και δύο ειδικές βαφές, οι Desire Red και Graphene Grey.

Η έντονη προσωπικότητα εικόνα του αυτοκινήτου τονίζεται στο έπακρο από τους προβολείς τεχνολογίας full LED οι οποίοι είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ενώ και οι πλευρικοί καθρέπτες διαθέτουν ενσωματωμένους φωτεινούς δείκτες LED. Τον δυναμισμό του σχήματος αναδεικνύουν και οι πανέμορφες ζάντες αλουμινίου CUPRA σε διάσταση 18 και 19 ιντσών, οι οποίες είναι αποκλειστικά για αυτό το μοντέλο.

Advertisement

Η σχεδίαση του πίσω μέρους δίνει το στίγμα της CUPRA, όχι μόνο χάρη στο νέο μεγάλο λογότυπο που χρησιμοποιεί το Leon αλλά και στον τεράστιο σπορ διαχύτη, την μεγάλη αεροτομή στο πάνω μέρος της πόρτας και τα φωτιστικά σώματα LED με την φωτιζόμενη μπάρα από άκρη σε άκρη του αμαξώματος, η οποία ενισχύει και την αίσθηση του αυξημένου πλάτους για το Leon,.

Advertisement

Στο σαλόνι κυριαρχεί μια ξεκάθαρη σπορ αύρα με τα στάνταρ bucket καθίσματα να καλούν τον οδηγό να απολαύσει την διαδρομή και το δερμάτινο τιμόνι με τις όμορφες ραφές να δημιουργεί αγωνιστικούς συνειρμούς . Το τιμόνι αυτό ενσωματώνει και το κουμπί εκκίνησης και λειτουργιών της οδήγησης, αποτελώντας έτσι ένα ξεκάθαρο σχεδιαστικό highlight στην προσέγγιση της CUPRA.

Πίσω από το εντυπωσιακό τιμόνι υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit 10,25 ιντσών ο οποίος μπορεί να προβάλλει μία σειρά ενδείξεων, η οποίες μάλιστα μπορούν να παραμετροποιηθούν ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του οδηγού.

Advertisement

To συγκεκριμένο σύστημα, εκτός από τις κλασικές λειτουργίες, η υπάρχει για το CUPRA Leon και μία επιπλέον λειτουργία με την ονομασία Sport View, που εκτός των άλλων έχει ενδείξεις όπως στροφές του κινητήρα, ροπή, ισχύ, πίεση του turbo και επιτάχυνση G για να έχει ο οδηγός ξεκάθαρη εικόνα για την σπορ διάσταση του αυτοκινήτου.

Το σύστημα πολυμέσων διαθέτει μία μεγάλη οθόνη 10 ιντσών, υψηλής ανάλυσης και πολύ άμεσης στην λειτουργία της έτσι ώστε ο οδηγός να εκμεταλλεύεται στο μέγιστο βαθμό τις πολλές δυνατότητες που του παρέχει το νέο Leon σε ότι αφορά τις τεχνολογίες ψυχαγωγίας και διασύνδεσης.

Το σύστημα infotainment βασίζεται στη νέα πλατφόρμα ΜΙΒ3 η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τεχνολογία φωνητικών εντολών, συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Auto, ενώ προσφέρει και το CUPRA Connect που μέσω κάρτα SIM το αυτοκίνητο επικοινωνεί με τον έξω κόσμο, δίνοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες και εφαρμογές.

Το σαλόνι χαρακτηρίζεται από τα εξαιρετικής ποιότητας και συναρμολόγησης υλικά, τα οποία δημιουργούν μία κορυφαία αίσθηση άνεσης και ευχάριστης διαβίωσης για τους επιβάτες. Υπάρχει επίσης σύστημα full LED φωτισμού περιμετρικά του ταμπλό το οποίο αναβαθμίζει συνολικά την προσωπικότητα του Leon στο σαλόνι του.

Για την ακουστική ικανοποίηση των επιβατών διατίθεται και ένα εξελιγμένο ηχοσύστημα της γνωστής εταιρίας BeatsAudio το οποίο περιλαμβάνει 10 εξαιρετικής ποιότητας ηχεία, ένα μεγάλο subwoofer στο πορτ-μπαγκάζ και ενισχυτή με ισχύ που φθάνει τα 340 W.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια, το CUPRA Leon περιλαμβάνει όλα τα σύγχρονα συστήματα για την υποβοήθηση του οδηγού, όπως τα Predictive Adaptive Cruise Control (ACC), Travel Assist, Side and Exit Assist και Emergency Assist.

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει και η κορυφαία επίδοση του αυτοκινήτου στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, έχοντας κερδίσει την υψηλότερη διάκριση των 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του ΕuroNCAP.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Cupra ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα
To Cupra Formentor PHEV στη Γροιλανδία (video)
Cupra: Διακρίσεις στο θεσμό Golden Steering Wheel 2021