Live Κίνηση
Περισσότερα
Cupra 2022

CUPRA Urban Rebel: Συναρπαστικό city car με εκρηκτικές επιδόσεις

Ελλάδα 22:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CUPRA Urban Rebel: Συναρπαστικό city car με εκρηκτικές επιδόσεις

Cupra 2022

CUPRA Urban Rebel: Συναρπαστικό city car με εκρηκτικές επιδόσεις

Cupra 2022

Η φαντασία των σχεδιαστών της CUPRA δεν έχει όρια, δείχνοντας με το Urban Rebel μία πρόταση για ένα extreme αυτοκίνητο πόλης υψηλών επιδόσεων και καθαρόαιμης σπορ αίσθησης.

Advertisement
Advertisement

Για την CUPRA το μέλλον είναι μία παλέτα απέραντων δυνατοτήτων και καινούργιων ιδεών. Και όπως φαίνεται οι σχεδιαστές της ανταποκρίνονται σε αυτή την πρόκληση, σχεδιάζοντας αυτοκίνητα που χαρακτηρίζονται από την ριζοσπαστική τους σύλληψη και τις καινοφανείς τους δυνατότητες.

Με το Urban Rebel, η CUPRA ανοίγεται σε νέα σχεδιαστικά και κατασκευαστικά νερά, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο πόλης, αμιγώς ηλεκτρικό αλλά με έμφαση όχι στην καθημερινή πρακτικότητα αλλά στις επιδόσεις.

Το Urban Rebel είναι ένα πρωτοποριακό σχέδιο που ξεπερνά τα συμβατικά όρια σχεδίασης ενός αυτοκινήτου πόλης και φέρνει μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση, η οποία ταιριάζει απόλυτα στο αγωνιστικό παρελθόν της CUPRA.

Advertisement
Advertisement

Και στην ουσία αποτελεί μία πρώτη γεύση από την μελλοντική σχεδιαστική γλώσσα της CUPRA για το μικρό αστικό αυτοκίνητό της που θα παρουσιάσει μέσα στο 2025.

To σχέδιο του Urban Rebel είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και πρωτοποριακό, ξεχειλίζοντας από συναισθηματισμό και αθλητικές γραμμές, με μία τολμηρή έκφραση και έντονη την “ηλεκτρική” διάσταση του μηχανολογικού του υπόβαθρου.

Advertisement

Η χαρακτηριστική εμπρός μάσκα με την “μύτη καρχαρία” δίνει την αισθητική ταυτότητα του αυτοκινήτου, επιδρώντας όμως και στην αεροδυναμική του απόδοση. Οι νέοι προβολείς τονίζουν ακόμα περισσότερο την σχεδιαστική ταυτότητα της CUPRA, αναδεικνύοντας την αισθητική της μάρκας που θα επικρατήσει στο μέλλον.

Advertisement

Η σχεδίαση στο πλάι θυμίζει έντονα αγωνιστικό κράνος, και δίνει μία υπέροχη συνέχεια μεταξύ του εμπρός και του πίσω μέρους για να δημιουργήσουν την αίσθηση μιας οροφής που αιωρείται.

Το έντονο σχήμα σφήνας με έντονες ακμές και γλυπτές επιφάνειες δημιουργούν μία ένταση ακόμα και όταν το αυτοκίνητο είναι ακίνητο.

Advertisement

Το πίσω μέρος είναι σίγουρα το πιο εντυπωσιακό του αυτοκινήτου, με μία τεράστια αεροτομή η οποία παραπέμπει άμεσα σε καθαρόαιμα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Οι τονισμένοι ώμοι των φτερών και η φαρδιά πίσω κολόνα το κάνουν να δείχνει πολύ πιο άγριο και δυναμικό, ενώ ο μεγάλος διαχύτης και το επίπεδο δάπεδο θυμίζουν έντονα αυτοκίνητο πίστας.

Με μήκος στα 4,080 μέτρα, πλάτος στα 1,795 μέτρα και ύψος 1,444 μέτρα, το Urban Electric δείχνει ξεκάθαρα τις αναλογίες που θα ακολουθήσουν στο αυτοκίνητο παραγωγής της CUPRA σε λίγα χρόνια.

Η ισχύς που παράγει φθάνει στα 250 kW ή τα 320 kW σε στιγμές κορύφωσης για μία απότομη επιτάχυνση ή μία γρήγορη προσπέραση. Οι επιδόσεις του είναι καθηλωτικές, με το 0-100 χλμ/ώρα να γίνεται σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα.

Το πανέμορφο CUPRA Urban Rebel συνδυάζει ηλεκτρική κίνηση, βιωσιμότητα, οικολογική συνείδηση και απίστευτες επιδόσεις σε ένα αμάξωμα που ξεχειλίζει από έντονα συναισθήματα και αναφορές στους αγώνες.

Και αποτελεί μία ξεκάθαρη απόδειξη ότι οι άνθρωποι της CUPRA θέλουν και μπορούν να βλέπουν το μέλλον της αυτοκίνησης μέσα από τα δικά τους μάτια και μία γεμάτη συναισθηματισμό λατρεία για την αυτοκίνηση και τον οδηγό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το σοφιστικέ στιλ και ο σπορ δυναμισμός του CUPRA Leon
Δείτε πώς τα πήγε το Cupra Born με τον τάρανδο (+video)
H Cupra ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά μοντέλα