Live Κίνηση
Περισσότερα
Citroen 2021

Citroen C4 C-Cross: Οι τεχνολογίες στην υπηρεσία του οδηγού

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Citroen C4 C-Cross: Οι τεχνολογίες στην υπηρεσία του οδηγού

Citroen 2021

Citroen C4 C-Cross: Οι τεχνολογίες στην υπηρεσία του οδηγού

Citroen 2021

Μετά την επέκταση στην κατηγορία των SUV, η Citroen κάνει μια ισχυρή επιστροφή στην αγορά των Crossovers. Με μια μοναδική και τολμηρή ταυτότητα, το νέο C4 C-Cross αποτελεί μια καινοτόμα ιδέα.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από καινοτόμο, τόσο στο σχήμα, όσο και στην άνεση, το Crossover της Citroen ακολουθεί όλες τις νέες αναβαθμίσεις ασφάλειας ώστε να μεταφέρει (σχεδόν) παντού τους επιβάτες του.    

10 Τεχνολογίες για την ευκολία του οδηγού

  • Active Safety Brake: Το σύστημα φρενάρει αυτόματα το όχημα σε περίπτωση κινδύνου σύγκρουσης ανιχνεύοντας και αναλύοντας εμπόδια, είτε σταθερά είτε κινούμενα, πεζούς, ποδηλάτες ή οχήματα, ακόμα και τη νύχτα.
  • Ειδοποίηση κινδύνου σύγκρουσης και φρένο ασφαλείας μετά την σύγκρουση: Η συσκευή προειδοποιεί τον οδηγό ότι το όχημα κινδυνεύει να συγκρουστεί με το όχημα μπροστά, από 30 km/h και πάνω. Η ειδοποίηση ενεργοποιείται λίγο πριν την επέμβαση του αυτόματου συστήματος πέδησης. Το φρένο ασφαλείας μετά τη σύγκρουση, ενεργοποιείται για τον περιορισμό των επιπτώσεων μετά την πρώτη σύγκρουση.

  • Σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων: Ο οδηγός ειδοποιείται από μια προειδοποιητική  λυχνία στους εξωτερικούς καθρέπτες εάν υπάρχει αυτοκίνητο στο τυφλό σημείο.
  • Σύστημα προειδοποίησης για ακούσια αναχώρηση από τη λωρίδα: Το σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό και διορθώνει την τροχιά του οχήματος μόλις εντοπίσει τον κίνδυνο ακούσιας αναχώρησης λωρίδας χωρίς να ενεργοποιηθεί το φλας. Ο οδηγός μπορεί να αποτρέψει αυτήν την διόρθωση, εάν το επιθυμεί, κρατώντας το τιμόνι σταθερά.
Advertisement
Advertisement

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το γαλλικό μοντέλο

  • Adaptive cruise control με λειτουργία Stop & Go: Το σύστημα προσαρμόζεται στην ταχύτητα  του προπορευόμενου οχήματος διατηρώντας αυτόματα την απόσταση ασφαλείας που είχε επιλέξει προηγουμένως ο οδηγός. Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα έχει επίσης τη δυνατότητα να σταματήσει το όχημα και να το επανεκκινήσει αυτόματα, χωρίς την επέμβαση του οδηγού, ενεργοποιώντας τα φρένα και το γκάζι.
  • Highway Driver Assist: Αυτή η ημι-αυτόνομη δυνατότητα οδήγησης επιπέδου 2 συνδυάζει το Adaptive cruise control με τη λειτουργία Stop & Go και το Active Lane Departure Warning, με το όχημα να ρυθμίζει αυτόματα την ταχύτητα και την πορεία σε δρόμους με ευδιάκριτη διαγράμμιση. Ο οδηγός μπορεί έτσι να αναθέσει εν μέρει την οδήγηση, ο μόνος περιορισμός είναι να συνεχίζει να επικεντρώνεται στο δρόμο, με τα χέρια του οδηγού στο τιμόνι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

  • Coffee Break Alert: Ο οδηγός προειδοποιείται από μια ένδειξη στο ταμπλό ότι πρέπει να κάνει ένα διάλειμμα μετά από δύο ώρες οδήγησης με ταχύτητες πάνω από 70 km/h.
  • Driver Attention Alert: Το σύστημα αξιολογεί την κατάσταση εγρήγορσης του οδηγού εντοπίζοντας αποκλίσεις στην τροχιά του αυτοκινήτου και προειδοποιεί τον οδηγό εάν μειωθεί η εγρήγορση.

Δείτε εδώ όλες τις λεπτομέρειες για το γαλλικό μοντέλο

  • Αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας: Το σύστημα εμφανίζει τα σήματα ορίου ταχύτητας στον πίνακα οργάνων, καθώς και ορισμένα σήματα κυκλοφορίας (στάση, μονόδρομος κ.λπ.). Η ταχύτητα καταγράφεται με μία μόνο ενέργεια ως σημείο ρύθμισης του Adaptive Cruise Control.
  • Αυτόματη ενεργοποίηση προβολέων: Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την αυτόματη εναλλαγή από μεγάλη σε μεσαία σκάλα (και αντίστροφα) στα φώτα.
Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Advertisement

Η «μαγική» ανάρτηση του νέου Citroen C4 C-Cross

Citroen C4 C-Cross: Mε αποδοτικά μηχανικά σύνολα

Citroen Ë-C4 C-Cross: To έξυπνο ηλεκτρικό crossover

Advertisement