Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Potenza Sport: Σημαντική διάκριση για το σπορ ελαστικό της Bridgestone

Ελλάδα 12:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Potenza Sport: Σημαντική διάκριση για το σπορ ελαστικό της Bridgestone

Car Gadget

Potenza Sport: Σημαντική διάκριση για το σπορ ελαστικό της Bridgestone

Car Gadget

To ελαστικό υψηλών επιδόσεων της Bridgestone συγκέντρωσε την καλύτερη βαθμολογία σε βρεγμένο οδόστρωμα και κορυφαίες σε στεγνό.

Advertisement
Advertisement

Νικητής στη δοκιμή σπορ ελαστικών 2021 αναδείχθηκε το κορυφαίο σπορ ελαστικό της Bridgestone, Potenza Sport, από δημοφιλές γερμανικό περιοδικό.

Το νέο ελαστικό της Bridgestone προηγήθηκε έναντι οχτώ άλλων ελαστικών σε διάσταση 265/35 ZR 20 με ένα Ford Mustang 5.0, λαμβάνοντας τη συνολικά καλύτερη βαθμολογία σε βρεγμένο -κορυφαίες βαθμολογίες σε στεγνό – και τον χαρακτηρισμό «υποδειγματικό» από το γερμανικό περιοδικό.

Το Potenza Sport, αποδείχθηκε ότι έχει τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε στεγνό από όλα τα υπόλοιπα ελαστικά και συμπεριλήφθη μέσα στις δύο κορυφαίες επιδόσεις της δοκιμής στον χειρισμό σε στεγνό. Στο βρεγμένο, το Bridgestone Potenza Sport είχε και πάλι τη μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος και βραβεύτηκε με την καλύτερη απόδοση στο χειρισμό σε βρεγμένο και την καλύτερη απόδοση σε υγρό καιρό σε κυκλική πίστα.

Advertisement
Advertisement

Το Bridgestone Potenza Sport αποτελεί κορυφαία πρόταση για premium, σπορ επιδόσεις, υψηλής ακρίβειας, προσφέροντας άριστη απόδοση στην κατηγορία στο στεγνό, σε συνδυασμό με κορυφαίες επιδόσεις στο βρεγμένο.

Συν-δημιουργία με τους οδηγούς, πρωτοποριακό με τεχνολογίες αιχμής

Advertisement

Για τη δημιουργία του Potenza Sport, η Bridgestone πήρε συνέντευξη από περισσότερους από 3.800 τελικούς χρήστες σε όλη την Ευρώπη. Η συμβολή τους έδωσε στη Bridgestone τις βάσεις για την κατασκευή ενός ελαστικού υπέρ υψηλών επιδόσεων, που ικανοποιεί τις ανάγκες του οδηγού και τις προσδοκίες ελέγχου και εμπιστοσύνης.

Advertisement

Παράλληλα, εφαρμόζει διάφορες νέες, καινοτόμες τεχνολογίες στον σχεδιασμό πέλματος, στην σύνθεση γόμας και στην κατασκευή. Ο σχεδιασμός πέλματος του ελαστικού υιοθετεί αρκετές νέες τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων καινοτόμων τρισδιάστατων αυλακώσεων για την αύξηση της ακαμψίας, με όφελος στο φρενάρισμα και στην αντίσταση στην τριβή. Η σύνθεση γόμας, χάρη στη βελτιστοποιημένη φόρμουλα, σε συνδυασμό με την καινοτόμο τεχνολογία ανάμιξης, βελτιώνει τις επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο. Η Bridgestone χρησιμοποιεί επίσης μια νέα υβριδική ενίσχυση της στεφάνης για να μεγιστοποιήσει την απόδοση σταθερότητας του ελαστικού με υψηλή ταχύτητα. Επίσης, έχει εφαρμοστεί ένας σπορ σκελετός για την αύξηση της απόδοσης σταθερότητας και της απόκρισης στο τιμόνι, ενώ βελτιστοποιεί την αντίσταση κύλισης.

Για τον σχεδιασμό και τη δημιουργία του Potenza Sport, αποφασιστικής σημασίας υπήρξε η αποκλειστική τεχνολογία ανάπτυξης και εξέλιξης  ελαστικών της Bridgestone, που εξοικονομεί χρόνο και είναι φιλική προς το περιβάλλον. Η τεχνολογία επιτρέπει στην Bridgestone να προβλέπει απόδοση ενός ελαστικού από το στάδιο ανάπτυξης, πολύ πριν το παράγει. Αυτό όχι μόνο αποφέρει περιβαλλοντικά οφέλη εξοικονομώντας πόρους, αλλά μειώνει επίσης τη διάρκεια της διαδικασίας εξέλιξης καθώς και τον χρόνο που κάνει το προϊόν να βγει στην αγορά.

Σε 96 διαστάσεις από 17 έως 22 ίντσες

Advertisement

Το Potenza Sport παράγεται σε 96 διαστάσεις από 17 “έως 22” ίντσες για να καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επιβατικών αυτοκινήτων και SUV εντός δρόμου, που κυμαίνονται από Premium sedans και SUV έως πολυτελή αυτοκίνητα. Με την κυκλοφορία του Potenza Sport, η κάλυψη της Bridgestone στο θερινό τμήμα αυξήθηκε σημαντικά τόσο στις διαστάσεις υψηλών επιδόσεων όσο και σε αυτές των υπέρ υψηλών επιδόσεων.

Τα ελαστικά της Bridgestone σε Maserati και Lamborghini

Ta εξειδικευμένα ελαστικά Bridgestone Potenza αποτελούν μία ένωση τεχνολογίας και σχεδιασμού κάτι που οδήγησε τη Lamborghini να επιλέξει την Bridgestone ως προμηθευτή ελαστικών για τη Huracan STO.

Η εταιρεία κατασκεύασε ένα ελαστικό υψηλών επιδόσεων, ικανό να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση, τον χειρισμό, τον έλεγχο και το σύνολο των επιδόσεων της Huracán STO. Το κλειδί για την επιτυχία του ελαστικού στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του αυτοκινήτου είναι ο συνδυασμός του σχεδιασμού του πέλματος και της χρήσης των τελευταίων τεχνολογιών αιχμής. Τα ελαστικά Potenza υιοθετούν έναν ασύμμετρο σχεδιασμό πέλματος για ενισχυμένη απόκριση διεύθυνσης και σταθερότητα στις στροφές και μία εσωτερική δομή στεφάνης που κατανέμει ομοιόμορφα την πίεση του αποτυπώματος κατά τη στροφή.

Σημειώνεται πως η Bridgestone έχει επιλεγεί ως ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών για την MC20, το νέο σούπερ σπορ αυτοκίνητο της Maserati, όπως και για τη Σειρά 8 της BMW.

Διαβάστε επίσης:
Tεχνολογία ENLITEN από την Bridgestone
Διάκριση για το χειμερινό ελαστικό της Bridgestone
Bridgestone Battlax Sport Touring T32/T32GT: Για νέα όρια στην κατηγορία