Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο φυντάνι-έμπορος στη Θήβα! Μην δίνετε προκαταβολές!

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο φυντάνι-έμπορος στη Θήβα! Μην δίνετε προκαταβολές!

ΝΕΑ

Νέο φυντάνι-έμπορος στη Θήβα! Μην δίνετε προκαταβολές!

ΝΕΑ

Νέο «φυντάνι» εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε στην Θήβα ο οποίος λαμβάνει προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχοντας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βλέποντας τις ευκαιρίες που πουλάει μέσω Διαδικτύου σπεύδουν να ωφεληθούν.

Advertisement
Advertisement

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Ωστόσο η ευκαιρία μετατρέπεται σε εφιάλτη καθώς τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσικλέτες δεν παραδίδονται ποτέ και οι προκαταβολές δεν… επιστρέφονται!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Τον Μάρτιο του 2017 παρήγγειλα από τον έμπορο στη Θήβα ένα VW Golf 5 το οποίο θα έφερνε από την Γερμανία έναντι 7.500 ευρώ εκ των οποίων οι 3.500 ευρώ θα δίδονταν ως προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό θα εξοφλούνταν μέσω συναλλαγματικών που θα υπογράφονταν κατά την παράδοση του οχήματος. Στις 14 Μαρτίου 2017 καταβλήθηκε το ποσό των 3.000 ευρώ μέσω τράπεζας ενώ έως τις 30 Μαρτίου είχαν κατατεθεί και τα υπόλοιπα 500 ευρώ. Μόλις κατατέθηκε ολόκληρο το ποσό της συμφωνημένης προκαταβολής ο έμπορος μου ζήτησε να στείλω αντίγραφο της ταυτότητας μου καθώς και αντίγραφο του Ε1 με φαξ στην εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Θήβα. Το όχημα σύμφωνα με τον έμπορο θα το παραλάμβανα αμέσως μετά το Πάσχα!

Advertisement
Advertisement

Προφανώς έχει περάσει ακόμη ένα Πάσχα από το 2017 και ακόμη δεν έχω παραλάβει το αυτοκίνητο που είχαμε συμφωνήσει να μου εισάγει. Μάλιστα μετά το εξώδικο που απέστειλα στον έμπορο της Θήβας επικοινώνησε μαζί μου συγγενικό του πρόσωπο και μου αποκρίθηκε πως επειδή προέκυψε ένα πρόβλημα με το Τελωνείο θα μου επιστρέψει τα χρήματα.

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ αλλά μετά από συνεχείς οχλήσεις προς συγγενικά του πρόσωπα κάποια ημέρα επικοινώνησαν μαζί μου από την εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Θήβα και μου είπαν πως το αυτοκίνητο είχε έρθει και να πάω να το παραλάβω.

Προς μεγάλη μου έκπληξη μετέβηκα στη Θήβα από την κεντρική Πελοπόννησο και αντιλήφθηκα πως ο επιτήδειος έμπορος των Θηβών όχι μόνο δεν μου είχε φέρει το αυτοκίνητο που είχαμε συμφωνήσει αλλά ήθελε να μου δώσει ένα άλλο πολύ παλιότερο και σε άθλια κατάσταση.

Advertisement

Αμέσως έφυγα και κατάθεσα αγωγή εναντίον του εμπόρου της Θήβας και βέβαια ήδη συνομιλώ και με άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές που έχουν πέσει θύματα απάτης του εμπόρου της Θήβας ώστε να κινηθούμε όλοι μαζί νομικά εναντίον του!».

Ο ανυποψίαστος καταναλωτής θέλησε να δημοσιοποιήσει το θέμα που έχει προκύψει με τον έμπορο μεταχειρισμένων από τη Θήβα στο NewsAuto.gr ώστε να μην πέσουν και άλλοι πολίτες στην παγίδα που έχει στήσει και χάσουν όχι μόνο τις προκαταβολές που έχουν καταθέσει σε κάποιο τραπεζικό λογαριασμό αλλά και το χρόνο τους περιμένοντας κάποιο αυτοκίνητο από το εξωτερικό…

Advertisement