Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi Electric & Plug-in

Audi: Πλήρης γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων

Ελλάδα 16:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Πλήρης γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων

Audi Electric & Plug-in

Audi: Πλήρης γκάμα plug-in υβριδικών μοντέλων

Audi Electric & Plug-in

Με την προσθήκη των plug-in υβριδικών εκδόσεων των Α3 Sportback, Q3 και Q3 Sportback, η Audi αποκτά μία πλήρη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Επτά διαφορετικά plug-in υβριδικά μοντέλα σε εκδόσεις με διαφορετικά επίπεδα ισχύος και ηλεκτρική αυτονομία

Η Audi προσφέρει plug-in υβριδικές (PHEV) εκδόσεις σε επτά σειρές προϊόντων. Μετά τα μεγάλα μοντέλα A6, A7 Sportback, A8 και Q7, σειρά είχε η compact κατηγορία, με το νέο A3 Sportback να παρουσιάζεται το καλοκαίρι του 2020. Ακολούθησε το Audi Q8 το φθινόπωρο και πρόσφατα τα Q3 και Q3 Sportback, στην κατηγορία των compact SUV.

Όλα τα τρέχοντα plug-in υβριδικά μοντέλα από την Audi φέρουν τη συντομογραφία “TFSI e” για να ξεχωρίζουν από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Κοινά πλεονεκτήματα όλων, το τρίπτυχο της κορυφαίας οδηγικής εμπειρίας, της εύκολης διαχείρισης φόρτισης και της μεγάλης χρηστικότητας στην καθημερινή ζωή.

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των plug-in υβριδικών μοντέλων της Audi περιλαμβάνει επτά μοντέλα PHEV στις ακόλουθες σειρές: A3, A6, A7 Sportback, A8, Q3, Q7 και Q8

 

Advertisement

Νέες προσθήκες:

  • A3 Sportback TFSI e σε δύο επίπεδα ισχύος: 40 TFSI e με 204 PS και 45 TFSI e με 245 PS
  • Q3 45 TFSI e και Q3 Sportback 45 TFSI e, το καθένα με 245 PS
  • Q8 TFSI e σε δύο επίπεδα ισχύος: 55 TFSI e με 380 PS και 60 TFSI e με 462 PS

Τα συστατικά της τεχνολογίας

Advertisement

Τρεις κινητήρες TFSI αναλαμβάνουν το ρόλο κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ολόκληρη τη σειρά PHEV:

  • 1.4 TFSI με 150 PS στα A3 Sportback, Q3, Q3 Sportback
  • 2.0 TFSI με 252 PS στα A6, A7 Sportback
  • 3.0 TFSI με 340 PS στα A8, Q7, Q8

Συνδυάζονται με ένα ηλεκτροκινητήρα (PSM) με απόδοση, ανάλογα με το μοντέλο, μεταξύ 80 και 105 kW. Τα compact μοντέλα διαθέτουν αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic και κίνηση στους εμπρός τροχούς ενώ τα μεγάλα μοντέλα διαθέτουν S tronic ή tiptronic καθώς και δύο εκδόσεις του quattro. H μπαταρία ιόντων λιθίου είναι τοποθετημένη στην περιοχή του πίσω άξονα, ενεργειακής χωρητικότητας μεταξύ 13,0 και 17,9 kWh, ανάλογα με το μοντέλο η οποία δίνει ηλεκτρική αυτονομία έως και 78 χιλιόμετρα (κατά NEDC). Ο οδηγός πληροφορείτε τι γίνεται μέσα από οθόνες για στοιχεία της υβριδικής κατάστασης, όπως μετρητής ισχύος και διάγραμμα ροής ενέργειας.

Advertisement

Τα προγράμματα οδήγησης

Η εκκίνηση από στάση γίνεται πάντα σε ηλεκτρική λειτουργία, η τελική ταχύτητα με ηλεκτροκίνηση ποικίλλει, 135 ή 140 χλμ./ώρα, ανάλογα με το μοντέλο. Ο οδηγός διαθέτει κουμπί EV για να δώσει προτεραιότητα σε καθαρά ηλεκτρική οδήγηση ενώ η υβριδική λειτουργία γίνεται με ειδικά προφίλ για διατήρηση ή αύξηση φόρτισης μπαταρίας, ελεγχόμενη από τον οδηγό μέσω του λειτουργικού συστήματος MMI. Ο ηλεκτροκινητήρας και ο κινητήρας εσωτερικής καύσης συνεργάζονται για να δώσουν επιτάχυνση με πλήρη ισχύ. Υπάρχει ανάκτηση ενέργειας έως και 85 kW ισχύος κατά την πέδηση με τα υδραυλικά φρένα τροχών εμπλέκονται από 0,3 g επιβράδυνσης και άνω.

Οι επιλογές φόρτισης

  • Φόρτιση στο σπίτι ή την εργασία με compact σύστημα φόρτισης, φόρτιση σε σταθμούς με καλώδιο Mode 3.
  • Χωρητικότητα φόρτισης έως 7,4 kW ανάλογα με το μοντέλο, δυόμισι ώρες για πλήρη φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας σε μια βιομηχανική πρίζα
  • Η υπηρεσία e-tron Charging Service επιτρέπει την εύκολη χρήση περίπου 155.000 σημείων φόρτισης AC στην Ευρώπη
  • H App εφαρμογή myAudi διευκολύνει την απομακρυσμένη φόρτιση και προθέρμανση/ψύξη του αυτοκινήτου μέσω smartphone ενώ παρουσιάζει και αναλυτικές θέσεις σταθμών φόρτισης.

Διαβάστε επίσης:

H φιλοσοφία των plug-in υβριδικών μοντέλων της Audi

Audi Α3 Sportback 40 TFSI e: 245 άλογα στα 1,4 λτ.

Οδηγούμε: Audi RS4 Avant