Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi A1, Q2, Q3

Έντονες συγκινήσεις με το νέο Audi RS Q3

Ελλάδα 16:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έντονες συγκινήσεις με το νέο Audi RS Q3

Audi A1, Q2, Q3

Έντονες συγκινήσεις με το νέο Audi RS Q3

Audi A1, Q2, Q3

Το νέο Audi RS Q3 είναι ένα SUV υψηλών επιδόσεων. Προσφέρει ασυναγώνιστες επιδόσεις, δυναμικό design και εξαιρετική πρακτικότητα στην καθημερινή χρήση.

Advertisement
Advertisement

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι επιδόσεις συναρπάζουν: πεντακύλινδρος κινητήρας, ισχύς 400 ίπποι (294 kW), ροπή 480 Nm, τετρακίνηση quattro. O πεντακύλινδρος 2.5 TFSI κινητήρας διακρίθηκε για ένατη συνεχή φορά με το βραβείο “International Engine of the Year Award”.

Θέτει τους κανόνες
Χάρη στην ξεχωριστή σχεδιασή του, το νέο γερμανικό μοντέλο εντυπωσιάζει με την δυναμική του. Το μακρύ RS σπόιλερ της οροφής τονίζει το σπορ DNA και διασφαλίζει την απαιτούμενη αεροδυναμική κάθετη δύναμη. Η νέα γενιά του RS Q3 έρχεται με σύστημα εξάτμισης με διπλές μεγάλες οβάλ απολήξεις RS και στις δύο πλευρές με φινίρισμα χρωμίου. Στον πίσω, ειδικό RS προφυλακτήρα υπάρχει ενσωματωμένος διαχύτης με οριζόντιες γρίλιες σε gloss black, οι οποίες είναι προαιρετικά διαθέσιμες σε ματ αλουμίνιο. Το υψηλών επιδόσεων SUV είναι στάνταρ εξοπλισμένο με προβολείς LED (προαιρετικά LED Matrix με δυναμικά φλας και ειδικά σκουρόχρωμα RS διακοσμητικά). Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι επίσης LED τεχνολογίας.

Ανατρέψτε την μονότονη καθημερινότητα
Με τον βραβευμένο 5-κύλινδρο κινητήρα 2.5 TFSI, η οδήγηση γίνεται ακόμη πιο συναρπαστική. Η στάνταρ σπορ ανάρτηση RS μειώνει την απόσταση από τα έδαφος κατά 10 χιλιοστά σε σύγκριση με το Audi Q3 ενώ οι σπορ ρυθμίσεις της προσφέρουν εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά. Ταυτόχρονα το προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης RS εξασφαλίζει την άμεση επαφή με το δρόμο, ακόμα και στις γρήγορες στροφές. Πίσω από τους στάνταρ τροχούς των 20 ιντσών ή τους προαιρετικούς των 21 ιντσών, υπάρχει το ολοκαίνουριο σύστημα πέδησης RS με εξαπίστονες δαγκάνες και αεριζόμενους και διάτρητους δίσκους με διάμετρο 375 χιλιοστών μπροστά και 310 χιλιοστών (χωρίς διάτρηση) πίσω. Οι δαγκάνες των φρένων τους είναι στάνταρ μαύρες και προαιρετικά κόκκινες. Οι δαγκάνες των προαιρετικών, ολοκαίνουργιων φρένων RS από κεραμικά υλικά είναι προαιρετικά διαθέσιμες σε γκρι, κόκκινο ή μπλε.

Advertisement
Advertisement

Ασυμβίβαστο
Tο εσωτερικό διαθέτει επίσης έναν δυναμικό sport χαρακτήρα. Η έμφαση στις οριζόντιες γραμμές εξασφαλίζει μια γενναιόδωρη αίσθηση του χώρου. Tο δερμάτινο σπορ και επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι RS, με τα νέας σχεδίασης paddles, διαθέτει πολύ-λειτουργικά κουμπιά για τον έλεγχο των δύο προαιρετικών λειτουργιών RS στο Audi drive select. Στο Audi Virtual Cockpit Plus οι ειδικές οθόνες RS ενεργοποιούνται αυτόματα. Τα σπορ καθίσματα με επένδυση σε μαύρο δέρμα/Alcantara με το λογότυπο RS τονίζουν το σπορ χαρακτήρα του. Τα σπορ καθίσματα RS με επενδύσεις από εξαιρετικό δέρμα Nappa, κυψελοειδές σχέδιο και ενσωματωμένα προσκέφαλα εντυπωσιάζουν. Οι ραφές με μοτίβο αντίθεσης είναι στάνταρ μαύρες και προαιρετικά μπλε ή κόκκινες.

Advertisement

Όλες οι δυνατότητες στο επίκεντρο.
Το δερμάτινο σπορ και επίπεδο στο κάτω μέρος τιμόνι RS, με τα νέας σχεδίασης paddles, διαθέτει πολύ-λειτουργικά κουμπιά για τον έλεγχο των δύο προαιρετικών λειτουργιών RS στο Audi drive select. Στο Audi Virtual Cockpit Plus οι ειδικές οθόνες RS ενεργοποιούνται αυτόματα. Η αρχιτεκτονική του ψηφιακού πίνακα οργάνων (Audi Virtual Cockpit) έχει σχεδίαση RS ενώ η οθόνη αφής MMI διαθέτει γυαλιστερό μαύρο περίγραμμά. Προαιρετικά, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει το μεγαλύτερο Audi Virtual Cockpit Plus με φωτεινή ένδειξη αλλαγής ταχύτητας, η οποία προτρέπει τον οδηγό να επιλέξει την επόμενη σχέση όταν ο κινητήρας περιστρέφεται κοντά στο όριό του. Οι ειδικές ενδείξεις RS στο Audi Virtual Cockpit Plus παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την πίεση των ελαστικών, τη ροπή, την ισχύ, τους χρόνους γύρου πίστας, τις δυνάμεις g καθώς και μετρήσεις επιτάχυνσης.

Advertisement

Χώρος για όλα σας τα θέλω
Εκτός από τις εκπληκτικές επιδόσεις, το Audi RS Q3 προσφέρει εξαιρετική καθημερινή χρηστικότητα και χώρους που καλύποτουν τις ανάγκες σας. Το εσωτερικό είναι κατάλληλο για έως και πέντε άτομα. Μπορείτε να μετακινήσετε τα πίσω καθίσματα προς τα εμπρός κατά 150 χιλιοστά και η κλίση των οποίων ρυθμίζεται σε 7 θέσεις. Και εάν χρειάζεται να πάρετε μαζί σας ογκώδη εξοπλισμό, ο χώρος αποσκευών είναι στα 530 λίτρα – ή μέχρι και 1.525 λίτρα εάν αναδιπλώσετε τα καθίσματα.