Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi

Νέο Audi A3: 6 hi-tech σημεία που ξεχωρίζει

Ελλάδα 9:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Audi A3: 6 hi-tech σημεία που ξεχωρίζει

Audi

Νέο Audi A3: 6 hi-tech σημεία που ξεχωρίζει

Audi

Το νέο A3 είναι η επιτομή της ευφυΐας ανάμεσα στα premium μοντέλα του C-Segment και οι αποδείξεις είναι χειροπιαστές από την Audi, για να τις απολαμβάνει ο οδηγός του κάθε μέρα.

Advertisement
Advertisement

Το νέο A3 Sportback θα έχει έναν γενναιόδωρο βασικό εξοπλισμό που εξωτερικά θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και φώτα τεχνολογίας LED.

Σε ότι έχει να κάνει με την τεχνολογία και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού για την καλύτερη δυνατή άνεση και ασφάλεια, τα 6 χαρακτηριστικά σημεία που αξίζει να προσέξει κανείς, είναι τα εξής:

  1. Ο χρήστης μέσω της εφαρμογής myAudi και της υπηρεσίας Audi connect key θα μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει αλλά και να θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα του αυτοκινήτου από το κινητό του. Πολύ σύντομα θα είναι επίσης δυνατή και η χρήση της υπηρεσίας προσωπικού βοηθού Amazon Alexa.
Advertisement
Advertisement

  1. Μεταξύ άλλων η τεχνολογία Car-2-X μέσω της επικοινωνίας με άλλα οχήματα και σταθερές υποδομές όπως οι φωτεινοί σηματοδότες θα βοηθά τον οδηγό να βρει ελεύθερες θέσεις parking αλλά και να συγχρονίσει την ταχύτητα του με τα πράσινα φανάρια κάνοντας έτσι την κίνησή του πιο ξεκούραστη και γρήγορη.

  1. Το Audi phone box στην κεντρική κονσόλα επιτρέπει την επαγωγική φόρτιση του κινητού με παροχή 5 watts. Επιπλέον συνδέει αυτόματα το τηλέφωνο με την κεραία του αυτοκινήτου προσφέροντας καλύτερη ποιότητα λήψης. Πολύ σύντομα μάλιστα η σύζευξη του τηλεφώνου με τις πλατφόρμες Apple CarPlay και Android Auto θα γίνεται ασύρματα.

  1. Οι πλούσιες εκδόσεις με το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού θα διαθέτουν εμπρόσθιο ραντάρ και κάμερα, δύο πίσω αισθητήρες, δώδεκα υπερηχητικούς αισθητήρες και τέσσερις κάμερες περιφερειακής παρακολούθησης.
Advertisement

  1. Το προαιρετικό σύστημα Adaptive Cruise Assist αποτελεί ουσιαστικά σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης το οποίο μπορεί παρατηρώντας το περιβάλλον και τα οχήματα γύρω από το αυτοκίνητο να επιταχύνει, να επιβραδύνει έως στάση και να κατευθύνει το τιμόνι εντός των ορίων της λωρίδας σε ταχύτητες έως τα 210 χλμ./ώρα. Μάλιστα κατά το διάστημα λειτουργίας του συστήματος ο οδηγός δεν χρειάζεται να ασκεί δύναμη πάνω στο τιμόνι αλλά απλώς να το αγγίζει με τα δάκτυλά του.

  1. Στις εκδόσεις με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic ο επιλογέας έχει τεχνολογία shift-by-wire πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει μηχανική σύζευξή του με το κιβώτιο. Έτσι το μέγεθός του είναι πολύ μικρό ενώ η απουσία επιπλέον μηχανισμών εξοικονομεί αρκετό χώρο στην κεντρική κονσόλα.
Advertisement

Διαβάστε επίσης: Audi: Αγοράζοντας εύκολα on line