Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI 2022

Audi Q4 e-tron: Με κορυφαίες επιδόσεις και ασύγκριτη αυτονομία

Ελλάδα 9:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron: Με κορυφαίες επιδόσεις και ασύγκριτη αυτονομία

AUDI 2022

Audi Q4 e-tron: Με κορυφαίες επιδόσεις και ασύγκριτη αυτονομία

AUDI 2022

Το νέο Audi Q4 e-tron φέρνει το προχωρημένο design της γερμανικής εταιρίας στα προσιτά ηλεκτρικά SUV προσφέροντας παράλληλα πολλές εκδόσεις ισχύος, με κορυφαία απόδοση και επιδόσεις αλλά και εξαιρετικά επίπεδα αυτονομίας.

Advertisement
Advertisement

Μπαίνοντας στην ηλεκτρική εποχή, η Audi έχει και πάλι ως κύριο στόχο να πρωταγωνιστήσει, έχοντας ήδη δώσει δείγματα γραφής με μοναδικά μοντέλα στις μεγάλες κατηγορίες και τώρα και σε κάποια πιο προσιτά αυτοκίνητα, τα compact SUV. Mε το νέο Q4 e-tron η Audi απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό το οποίο θέλει να απολαύσει τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η ηλεκτροκίνηση διατηρώντας παράλληλα την τεχνολογική και ποιοτική υπεροχή της εταιρίας που την έχει κατατάξει ανάμεσα στους κατεξοχήν premium κατασκευαστές.

Σε αυτό το premium κλίμα προστίθεται και το νέο Q4 e-tron, το πρώτο compact SUV της εταιρίας και το αυτοκίνητο με το οποίο έρχεται να αφήσει το στίγμα της στην διαμόρφωση των νέων ηλεκτρικών δεδομένων. Και πέρα από το μοναδικό στιλ που πάντα χαρακτηρίζει κάθε αυτοκίνητο της Audi εφοδιάζεται με ότι πιο σύγχρονο και εξελιγμένο υπάρχει σε τεχνολογίες, διαθέτοντας παράλληλα μία πληθώρα επιλογών σε αμαξώματα και κινητήριες μονάδες έτσι ώστε να μπορεί να ικανοποιήσει ακόμα και τις πιο σύνθετες απαιτήσεις ενός σύγχρονου καταναλωτή.

Advertisement
Advertisement

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας, η σπορ διάσταση του DNA της μάρκας, η οποία μέσα από ασύγκριτες επιτυχίες σε κάθε είδους αγωνιστική δραστηριότητα και με δεκάδες καθαρόαιμα σπορ μοντέλα υψηλών συγκινήσεων, έχει κερδίσει την δική της θέση στην καρδιά των αγοραστών που ψάχνουν όχι μόνο πολυτέλεια και άνεση αλλά και την έξαψη που μπορεί να προσφέρει η γρήγορη οδήγηση. Ακόμα και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Στην γκάμα του μοντέλου υπάρχουν διαθέσιμες δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος. Η συμπαγής μπαταρία για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 (82) kWh.

Advertisement

Το Q4 35 e-tron και το Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με έξοδο 125 kW (170 PS ) και 150 kW (204 PS) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Προσφέρουν μέγιστη ισχύ 220 kW (299 PS), η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Advertisement

Τα δύο μοντέλα διακρίνονται για τη μεγάλη αυτονομία τους. Το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ενέργεια για να διανύσει περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε μόλις 10’. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγξει τη φόρτιση ή και τον κλιματισμό εξ αποστάσεως, από το smartphone του.

Τα δύο νέα ηλεκτρικά SUV της Audi μπορούν να φορτιστούν με διάφορα επίπεδα ισχύος χρησιμοποιώντας εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ή συνεχές ρεύμα (DC) ανάλογα με την μπαταρία. Η συμπαγής μπαταρία μπορεί να δεχθεί έως και 7,4 kW φόρτιση AC και έως 100 kW όταν χρησιμοποιείται φόρτιση HPC (φόρτιση υψηλής ισχύος) με συνεχές ρεύμα. Ως στάνταρ, η μεγαλύτερη μπαταρία επιτρέπει έως και 11 kW με AC και έως και 125 kW με HPC.

Advertisement

Η μπαταρία υψηλής τάσης των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, κάτι που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για χαμηλό κέντρο βάρους και την σωστή κατανομή των μαζών. Παράλληλα λειτουργεί και ως δομικό στοιχείο ακαμψίας του αμαξώματος, στοιχείο που σε συνδυασμό με τα προηγούμενα εξασφαλίζει μία εξαιρετικά σπορτίφ οδική συμπεριφορά στο νέο μοντέλο.

Mαζί με το καινοτόμο ηλεκτρικό σύστημα, η Αudi δεν αμέλησε και το υπόλοιπο μηχανολογικό υπόβαθρο του νέου Q4 e-tron, το οποίο εφοδίασε με μία σπορ ρυθμισμένη ανάρτηση σε όλες τις εκδόσεις, με το αμάξωμα χαμηλωμένο κατά 15 χιλιοστά.

Διατίθεται επίσης και το σύστημα Audi Drive Select το οποίο έχει διαφορετικά προφίλ οδήγησης, μέσα από τα οποία ο οδηγός μπορεί να προσαρμόζει τον οδηγικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και την διάθεση της στιγμής, από καθαρόαιμη σπορ οδηγική συμπεριφορά, μέχρι την έμφαση στην οικονομία και την μέγιστη δυνατή οικονομία.

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα. Και αποτελούν την ιδανική επιλογή για την είσοδο στην premium ηλεκτρική μετακίνηση, όντας δύο προτάσεις με όλα τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Audi (σχεδίαση, ποιότητα, σπορ χαρακτήρας) και τις νέες και πολύ ενδιαφέρουσες δυνατότητες που παρέχει η ηλεκτροκίνηση στις καθημερινές μας διαδρομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η σπορ αίσθηση του νέου ηλεκτρικού Audi Q4 e-tron
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Οι επιδόσεις του νέου Audi Q4 e-tron