Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI 2022

Audi Q4 e-tron: Η πολυτέλεια στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

Ελλάδα 20:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Q4 e-tron: Η πολυτέλεια στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

AUDI 2022

Audi Q4 e-tron: Η πολυτέλεια στην εποχή της ηλεκτροκίνησης

AUDI 2022

Κάθε Audi οφείλει να αποτελεί μία επίδειξη των ικανοτήτων της εταιρίας να δημιουργεί αυτοκίνητα με ψυχή και κατασκευαστική αρμονία. Και με το Q4 e-tron η γερμανική εταιρία φέρνει τις κλασικές τις αξίες και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση της ηλεκτροκίνησης στην κεντρική σκηνή της αγοράς φέρνει και μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις της νέας εποχής, η Audi με το Q4 e-tron δημιουργεί ένα αυτοκίνητο που ανταποκρίνεται σε όλα τα νέα δεδομένα, προσφέροντας στον μέγιστο βαθμό τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας και τη μοναδική της κατασκευαστική φιλοσοφία.

Στόχος η εξασφάλιση της απόλυτης ποιότητας και άνεσης για τους επιβάτες και η δημιουργία ενός premium περιβάλλοντος απόλαυσης και αισθητικής ευχαρίστησης. Και το Q4 e-tron καταφέρνει να είναι ένα πολυτάλαντο όχημα, μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, με κορυφαία απόδοση σε κάθε είδους συνθήκη και πανταχού παρούσα την απόλυτη εμμονή της Audi με την ποιότητα και την πολυτελή αίσθηση.

Advertisement
Advertisement

Η Audi όχι απλά δεν φοβάται την ηλεκτροκίνηση, αλλά αντίθετα εκμεταλλεύεται τις ιδιότητές της, όπως για παράδειγμα η απουσία μηχανικών θορύβων, για να τονίσει ακόμα περισσότερο την κατασκευαστική της υπεροχή και τις μοναδικές παροχές που προσφέρει στους επιβάτες των αυτοκινήτων της.

Το ηλεκτρικό υπόβαθρο του Q4 e-tron του δίνει την δυνατότητα να προσαρμόζεται άμεσα και με σιγουριά σε κάθε είδους συνθήκη, είτε στην κίνηση στην πόλη που είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και άμεσο στης αντιδράσεις του, είτε στο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο όπου συμπεριφέρεται με απίστευτα επίπεδα άνεσης και πολιτισμένου χαρακτήρα.

Advertisement

Τα παραδείγματα της μελέτης που έχει κάνει η Audi στην παραγωγή του Q4 e-tron είναι πολλά. Λόγω της έλλειψης συμβατικού κινητήρα, τα μηχανικά μέρη έχουν μετατοπιστεί προς το κέντρο του οχήματος, επιτρέποντας έτσι την ύπαρξη μεγάλων ανοιγμάτων για τους τροχούς. Η σχεδίαση αυτή επιτρέπει στους τροχούς να παίρνουν και αρκετά μεγάλες κλίσεις, με αποτέλεσμα ο κύκλος στροφής του Q4 e-tron να είναι μόλις 10,2 μέτρα, σχεδόν όμοιος με ένα αυτοκίνητο πόλης.

Advertisement

 

Πέρα από την ικανότητά του να είναι ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό αυτοκίνητο μέσα στην πόλη, το Q4 e-tron αποτελεί μία ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη και σε διαδρομές εκτός δρόμου. Η απόσταση του αμαξώματος βρίσκεται στα 18 εκατοστά, μία τιμή ιδανική για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου για αποδράσεις και πέρα από την άσφαλτο. Σε αυτό βοηθά και το εντελώς επίπεδο δάπεδο και η εξαιρετική προστασία της μπαταρίας σε ειδικό κλωβό ασφαλείας, παράγοντες που εξασφαλίζουν ευχάριστες διαδρομές χωρίς άγχος σε off road διαδρομές.

Ιδιαίτερα προσεγμένο είναι το Q4 e-tron και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας. Πιο συγκεκριμένα, οι μεσαίες κολόνες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να παραμορφώνονται περισσότερο στο κάτω μέρος σε ενδεχόμενο πλευρικής σύγκρουσης. Παράλληλα τα μαρσπιέ είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να διαχέουν την ένταση της σύγκρουσης ώστε να προστατεύουν και την μπαταρία.

Advertisement

Για να γίνει αυτό έχουν σχεδιαστεί με μία καινοτόμο υβριδικό μέθοδο περιλαμβάνοντας στο εσωτερικό τους ένα τμήμα αλουμινίου το οποίο είναι χωρισμένο σε μικρούς θαλάμους για καλύτερη διασπορά των δυνάμεων και μεγαλύτερη αντοχή.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Audi στην εξασφάλιση κορυφαίας ηχομόνωσης για το νέο Q4 e-tron, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όπου απουσιάζουν οι μηχανικοί θόρυβοι και έτσι γίνεται πιο έντονη η ανάγκη για μείωση και των αεροδυναμικών θορύβων.

Σε όλο το αμάξωμα υπάρχουν ιδιαίτερα εξελιγμένα μέτρα για την μόνωση του οχήματος, που μειώνουν την μετάδοση του θορύβου του δρόμου και τον θόρυβο των ελαστικών. Οι μεγάλες κοιλότητες, όπως τα διαμήκη μέλη και η μεταλλική οροφή, περιέχουν αφρό ενώ ακουστικές κάψουλες από ελαφρύ αφρό τοποθετούνται πάνω από το πίσω ηλεκτρικό κινητήρα και στο διάφραγμα.

Μέρη όπως η εγκάρσια δοκός που βρίσκεται στο ταμπλό, οι θόλοι των τροχών ακόμα και οι πίσω προφυλακτήρες είναι εξοπλισμένοι με μονωτικά και στοιχεία απόσβεσης. Το παρμπρίζ είναι κατασκευασμένο ως στάνταρ με ειδικό ηχοαπορροφητικό γυαλί, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στα εμπρός παράθυρα ως έξτρα παραγγελία.

Όλα αυτά αλλά και η κορυφαία προσοχή της Αudi στην συναρμολόγηση δημιουργούν ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι απόλυτα αθόρυβο και ιδιαίτερα πολιτισμένο στο ταξίδι του, εξασφαλίζοντας μία κορυφαία αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας για τους επιβάτες του.

Στην μοναδική αίσθηση αθόρυβων μετακινήσεων συμβάλλει ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας, η εξαιρετική αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Ο προοδευτικός και σύγχρονος σχεδιασμός των δύο μοντέλων είναι τυπικός Audi,, με το Q4 e-tron να επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας Cd 0,28 ενώ το Q4 Sportback e-tron επιτυγχάνει ακόμη χαμηλότερη τιμή, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,26.

Τιμές πραγματικά μοναδικές για αυτοκίνητα αυτού του τύπου αμαξώματος, που πέρα από την εξασφάλιση αθόρυβων και πολιτισμένων μετακινήσεων, συμβάλλουν και στην περιορισμό της κατανάλωσης και την αύξηση της αυτονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Το νέο Audi Q4 e-tron προστατεύει το περιβάλλον
Βρείτε το δικό σας Audi Q4 e-tron