Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021

Νέο plug-in υβριδικό Audi Q3 45 TFSI e

Ελλάδα 20:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο plug-in υβριδικό Audi Q3 45 TFSI e

Audi 2021

Νέο plug-in υβριδικό Audi Q3 45 TFSI e

Audi 2021

Στην διεύρυνση της γκάμας των plug-in υβριδικών compact SUV της προχώρησε η Audi, η οποία έδωσε στο φως της δημοσιότητας το Q3 45 TFSI e.

Advertisement
Advertisement

Το μοντέλο ενσωματώνει το ίδιο επαναφορτιζόμενο υβριδικό κινητήριο σύνολο με το VW Golf GTE, και συγκεκριμένα τον 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων, πλαισιωμένο από ηλεκτροκινητήρα των 115 ps. Παράλληλα, ενσωματώνεται μπαταρία των 13 kWh, με τη συνδυαστική ισχύ ν’ αντιστοιχεί στα 245 ps και τα 400 Nm ροπής.

Περί επιδόσεων ο λόγος το μοντέλο επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 7,3 sec, ενώ η τελική του αντιστοιχεί σε 210 χλμ./ώρα. Η ηλεκτρική αυτονομία αποτυπώνεται σε 50 χλμ., ενώ η μέγιστη ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει το Q3 45 TFSI e, χωρίς να σπαταλήσει σταγόνα βενζίνης είναι 140 χλμ./ώρα

Advertisement
Advertisement

Για τη φόρτιση της μπαταρίας, η Audi προσφέρει ως στάνταρ ένα καλώδιο τύπου 2, το οποίο εφόσον συνδεθεί με Wallbox τοποθετημένο σε οικία, η πλήρης φόρτιση απαιτεί 3 ώρες και 45 λεπτά. Εφικτός, παράλληλα, είναι και ο ανεφοδιασμός με ηλεκτρική ενέργεια και σε δημόσιο σταθμό φόρτισης.

Το plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο προσφέρεται τόσο με το “απλό” Q3 όσο και με τη Sportback έκδοση, αμφότερα εκ των οποίων διατίθενται σε 3 εκδόσεις εξοπλισμού.

Advertisement

Έκδοση λανσαρίσματος είναι η Technik, η οποία περιλαμβάνει 17αρες ζάντες αλουμινίου, LED κεντρικούς προβολείς, κεντρική οθόνη και ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,1 και 10,25 ιντσών αντίστοιχα.

Επιπροσθέτως, υπάρχει η σπορ έκδοση S line η οποία περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου διαμέτρου 19 ιντσών, μαύρο γυαλιστερό φινίρισμα στο ταμπλό, ενώ -προαιρετικά- διατίθεται νέος μπροστινός προφυλακτήρας, πιο σκοτεινά μαρσπιέ και ανανεωμένος πίσω διαχύτης.

Advertisement

Τέλος, στην κορυφή της γκάμας δεσπόζει η έκδοση Vorsprung με 20αρες ζάντες, Matrix LED προβολείς, πανοραμική οροφή, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου και κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών.

Το μοντέλο θα διατεθεί στην αγορά την προσεχή άνοιξη.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Η πιο ξεχωριστή Urus είναι της Mansory

ΔΟΚΙΜΗ: Οδηγούμε το Audi RS Q8

Το γρηγορότερο Audi TT RS ανήκει σε έναν 78χρονο (VIDEO)