Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021

Audi e-tron Sportback: Σπορ επιδόσεις και κορυφαία αεροδυναμική

Ελλάδα 4:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi e-tron Sportback: Σπορ επιδόσεις και κορυφαία αεροδυναμική

Audi 2021

Audi e-tron Sportback: Σπορ επιδόσεις και κορυφαία αεροδυναμική

Audi 2021

Το μοντέλο διακρίνεται για την εντυπωσιακή του πρόσφυση και τον δυναμισμό σε κάθε είδους έδαφος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει εξαιρετική τιμή συντελεστή οπισθέλκουσας.

Advertisement
Advertisement

Η Audi παραμένει σταθερή στη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση, λανσάροντας μοντέλα σχετικής τεχνολογίας. Ένα από τα μοντέλα που προσφέρουν ακόρεστη οδηγική απόλαυση με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα είναι το Audi e-tron Sportback το οποίο είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά.

Το δυναμικό SUV coupe προσφέρει ισχύ που στιγμιαία φτάνει τους 400 ίππους, ενώ έχει αυτονομία έως και 446 χιλιόμετρα.

Κάθε άξονας είναι εφοδιασμένος με έναν ασύγχρονο ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται με τριφασικό ρεύμα από τα ηλεκτρονικά ισχύος. Το Audi e-tron Sportback 55 quattro επιταχύνει 0 – 100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα.

Advertisement
Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Με μετατόπιση του επιλογέα από τη θέση D στη θέση S και με πλήρη πίεση του πεντάλ γκαζιού, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία boost. Εδώ, παράγεται ισχύς 400 ps και ροπή 664 Nm για οκτώ δευτερόλεπτα. Αυτό επιτρέπει στο SUV coupé να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Advertisement

Υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και δυναμισμού

Η Audi με την ηλεκτρική τετρακίνηση γράφει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του quattro. Αυτή εξασφαλίζει εξαιρετική πρόσφυση και δυναμισμό σε οποιοδήποτε έδαφος. Ρυθμίζει συνεχώς την ιδανική κατανομή ροπής κίνησης μεταξύ των δύο αξόνων – μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το Audi e-tron Sportback βασίζεται αποκλειστικά στον οπίσθιο ηλεκτρικό κινητήρα – για εξαιρετική αποδοτικότητα. Εάν ο οδηγός ζητήσει περισσότερη ισχύ, η μπροστινή μονάδα ενεργοποιείται άμεσα. Αυτό συμβαίνει επίσης προβλεπτικά πριν παρουσιαστεί ολίσθηση σε παγωμένες συνθήκες ή σε γρήγορες στροφές, ή αν το αυτοκίνητο υποστρέφει ή υπερστρέφει.

Advertisement

Ένας βασικός παράγοντας πίσω από τον σπορ χαρακτήρα και την εξαιρετική εγκάρσια δυναμική του μοντέλου είναι η χαμηλή θέση τοποθέτησης του κινητήριου συστήματος – με αποτέλεσμα το κέντρο βάρους να είναι πολύ χαμηλότερο από ένα συμβατικό SUV. Όλα τα βαρύτερα συστατικά συγκεντρώνονται στο κέντρο του οχήματος. Η κατανομή φορτίου άξονα με αναλογία σχεδόν 50:50 είναι τέλεια ισορροπημένη και η συμπεριφορά ουδέτερη.

Με υλοποίηση πέντε συνδέσμων, προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης και ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα πέδησης, η ανάρτηση συνδυάζει τις τελευταίες τεχνολογίες, οι οποίες εξασφαλίζουν ευέλικτο και ακριβή χειρισμό και υψηλό βαθμό άνεσης. Τα στάνταρ ελαστικά μεγέθους 255/55 R19 ξεχωρίζουν με την πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Το δυναμικό σύστημα ελέγχου Audi drive select είναι βασικός εξοπλισμός στο Audi e-tron Sportback και επιτρέπει στο πρόγραμμα οδήγησης να αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας πολλών στοιχείων του κινητήριου συστήματος, μεταξύ επτά οδηγικών προφίλ, από την απόλυτη άνεση στον ακριβή, σπορ χειρισμό. Η προσαρμοστική αερανάρτηση με ελεγχόμενους αποσβεστήρες συμβάλλει σημαντικά σε αυτήν την συμπεριφορά. Σε υψηλότερες ταχύτητες, το αμάξωμα χαμηλώνει αισθητά, βελτιώνοντας σημαντικά τη ροή του αέρα γύρω από αυτό και επεκτείνοντας την αυτονομία του οχήματος. Συνολικά, το σύστημα μπορεί να μεταβάλει το ύψος οδήγησης έως και 76 χιλιοστά.

Κορυφαία αεροδυναμική

Το Audi e-tron Sportback σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς καθρέφτες S line και τους εικονικούς εξωτερικούς καθρέφτες επιτυγχάνει εξαιρετική τιμή συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,25 – ακόμα καλύτερη από το αδερφό μοντέλο Audi e-tron, χάρη στο coupé σχήμα του αμαξώματος και το μικρότερο στροβιλισμό του αέρα στο πίσω μέρος, κάτι που τελικά ωφελεί και την κατανάλωση.

Στον κύκλο WLTP, το SUV coupé έχει μια  αυτονομία μέχρι 446 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Περίπου 10 χιλιόμετρα από το αυξημένο εύρος σε σύγκριση με το e-tron μπορεί να αποδοθεί στο πιο αεροδυναμικό σχήμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα βρείτε εδώ

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto