Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Σπορ χαρακτήρας και μοναδικές επιδόσεις από το νέο Αudi Q4 e-tron

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σπορ χαρακτήρας και μοναδικές επιδόσεις από το νέο Αudi Q4 e-tron

Audi 2021-1

Σπορ χαρακτήρας και μοναδικές επιδόσεις από το νέο Αudi Q4 e-tron

Audi 2021-1

Για την Audi η ηλεκτροκίνηση δεν σχετίζεται μόνο με το οικολογικό προφίλ και την βιωσιμότητα αλλά μπορεί να συνδυαστεί με μοναδικά σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά όπως φαίνεται μέσα από το νέο Q4 e-tron.

Advertisement
Advertisement

H σπορ πλευρά της Audi μας έχει δώσει μερικές από τις πιο σημαντικές και εμβληματικές στιγμές των αγώνων κάθε είδους. Από τα θρυλικά Quattro των Ράλι μέχρι την κυριαρχία στο Le Mans, η Αudi είχε πάντα τον τρόπο να βρίσκει τον δρόμο προς την κορυφή με όποια μορφή αγώνων και αν καταπιανόταν.

Το πνεύμα αυτό δεν θα μπορούσε να μην περνά και στα επιβατικά της μοντέλα. Και δεν θα μπορούσε να λείπει ούτε από την ηλεκτρική εποχή της εταιρίας, έστω και αν πολλοί νομίζουν ότι η ηλεκτροκίνηση και η οδηγική ευχαρίστηση δεν πάνε μαζί. Για την Αudi ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να είναι εξίσου απολαυστικό με ένα συμβατικό, έχοντας μάλιστα και κάποια μοναδικά χαρακτηριστικά όπως η εκρηκτική απόδοση της δύναμης και ο αστραπιαίος τρόπος με τον οποίο επιταχύνει.

Advertisement
Advertisement

Στο νέο Q4 e-tron εφαρμόζει με ιδανικό τρόπο και τις δυο πλευρές της φιλοσοφίας της. Από τη μια έχουμε ένα κορυφαίας ποιότητας luxury αυτοκίνητο με ανέσεις και τεχνολογία ακριβότερων κατηγοριών. Και από την άλλη υπάρχει αυτή η σπορτίφ διάσταση, η οποία χαρίζει στο Q4 e-tron έναν εκρηκτικό χαρακτήρα ικανό να ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό οδηγό.

Για να γίνει αυτό η Audi προσφέρει μία σπορ ανάρτηση σε όλες τις εκδόσεις του Q4 e-tron, η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά (στάνταρ χαρακτηριστικό στην έκδοση S line), παρέχοντας έναν πολύ δυναμικό χαρακτήρα οδήγησης.

Advertisement

Επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί το σύστημα Audi drive select με διαφορετικά προφίλ οδήγησης, κάτι που περιλαμβάνει και το πρόγραμμα Sport. Παράλληλα, το προοδευτικό τιμόνι, λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται μετά την επιλογή του προφίλ οδήγησης και λειτουργεί όλο και πιο άμεσα καθώς αυξάνεται η γωνία διεύθυνσης (ως στάνταρ στα μοντέλα quattro).

Η ανάρτηση με έλεγχο απόσβεσης – μια επιλογή για όλες τις εκδόσεις κινητήρων – παρέχει ακόμα πιο ευέλικτη εμπειρία οδήγησης. Οι ζάντες από 19 έως 21 ίντσες χαρακτηρίζονται από διάφορα αεροδυναμικά σχέδια – το σε μεγάλο βαθμό κλειστό σχέδιο παίζει επίσης ρόλο στη βελτίωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Advertisement

Η μπαταρία υψηλής τάσης του Audi Q4 e-tron βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Τα συστήματα ελέγχου για την κίνηση και την ανάρτηση συνεργάζονται στενά με την οδήγηση του compact ηλεκτρικού SUV να είναι ασφαλής, σπορ και άνετη ταυτόχρονα.

Advertisement

Σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι κορυφαίες επιδόσεις που εμφανίζονται σε όλες τις εκδόσεις του μοντέλου. Στην πιο ισχυρή από αυτές, το Q4 50 e-tron quattro, οι δύο ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά 299 ίππους. Η επιτάχυνση στα 100 χλμ/ώρα από στάση γίνεται σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 180 χλμ/ώρα.

Χάρη στην εξελιγμένη ηλεκτρική τετρακίνηση αλλά και το εξαιρετικό στήσιμο της ανάρτησης και του πλαισίου, το κορυφαίο Q4 e-tron έχει την δυνατότητα να προσφέρει μοναδικές σπορ συγκινήσεις, με το ελάχιστο οικολογικό αποτύπωμα και με μία απίστευτη νέα αίσθηση επιτάχυνσης και οδηγικής έξαψης που φέρνει μαζί της η εποχή της ηλεκτροκίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Το νέο Audi Q4 e-tron προστατεύει το περιβάλλον
Βρείτε το δικό σας Audi Q4 e-tron