Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Πέντε λόγοι γιατί να επιλέξετε το νέο Audi Q4 e-tron

Ελλάδα 1:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέντε λόγοι γιατί να επιλέξετε το νέο Audi Q4 e-tron

Audi 2021-1

Πέντε λόγοι γιατί να επιλέξετε το νέο Audi Q4 e-tron

Audi 2021-1

Με το πρώτο compact ηλεκτρικό SUV της η Audi δημιουργεί ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει για το μοναδικό του design και το πλούσιο τεχνολογικό του υπόβαθρο. Ας δούμε πέντε λόγους που κάνουν το Q4 e-tron ως μία ιδανική επιλογή για όποιον θέλει να απολαύσει τις χαρές της ηλεκτροκίνησης σε μία premium οδηγική εμπειρία.

Advertisement
Advertisement

Άκρως εντυπωσιακό σε σχεδίαση, πολυτελές και με μεγάλους χώρους στο σαλόνι και με ένα πολύ πλούσιο τεχνολογικό background, το νέο Audi Q4 e-tron ανοίγει την ηλεκτρική “βεντάλια” της γερμανικής εταιρίας σε ένα ευρύτερο κοινό. Ένα κοινό που δεν παύει όμως να έχει πολύ υψηλές απαιτήσεις από το αυτοκίνητό του, τις οποίες η Audi έρχεται να καλύψει με έναν ιδιαίτερα πληθωρικό τρόπο και πολύ σύγχρονο τρόπο.

Το νέο Q4 e-tron, στην “απλή” του έκδοση αλλά και στην πιο σπορτίφ κουπέ Sportback e-tron, δίνει το στίγμα των προθέσεων της εταιρίας για τα ηλεκτρικά της μοντέλα στο άμεσο μέλλον. Ένα στίγμα που θέλει την Audi να προσφέρει στους πελάτες της ό,τι πιο εξελιγμένο και σύγχρονο υπάρχει στην τρέχουσα τεχνολογία μπαταριών και ηλεκτρικών συστημάτων σε συνδυασμό με καινοτόμες ιδέες σε ψηφιακές παροχές και δυνατότητες διασύνδεσης.

Ας δούμε πέντε από τους πιο κομβικούς τομείς όπου τα νέα Q4 e-tron φανερώνουν την κυριαρχική πρόθεση της Audi και την ικανότητά της να δημιουργεί μοναδικές προτάσεις και στην ηλεκτρική εποχή.

Advertisement
Advertisement

Κορυφαίο design.

Πιστό στην παράδοση της εταιρίας με τις μοναδικές δημιουργίες και τα πολύ ξεχωριστά αυτοκίνητα σε όλη την ιστορία της, τo νέο Q4 e-tron ξεχωρίζει με τις καθαρές γραμμές και τις όμορφες επιφάνειες που σχηματίζουν ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και μοντέρνο αμάξωμα.

Advertisement

Το σύνολο χαρακτηρίζεται κυρίως από την εντυπωσιακή “κλειστή” μάσκα και τα μοναδικής σχεδίασης φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, ενώ τον δικό τους χαρακτήρα δίνουν και οι μεγάλοι τροχοί. Η έκδοση Sportback e-tron πηγαίνει το σχέδιο ένα ακόμα βήμα πιο πέρα, προσδίδοντας έναν κουπέ σπορ χαρακτήρα στο αυτοκίνητο. Με αεροδυναμικό συντελεστή 0,26 (Sportback) το Q4 e-tron είναι από τα πιο αεροδυναμικά SUV.

Advertisement

Υψηλές επιδόσεις.

Το Audi Q4 35 e-tron και το Audi Q4 40 e-tron εφοδιάζονται με τον ίδιο ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς και η απόδοση ξεκινάει από τους 170 PS και φτάνει τους 204 PS αντίστοιχα. Η βασική έκδοση προσφέρει από τα 0 rpm 310 Nm ροπής και η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 160 χλμ./ώρα. Το Q4 40 e-tron έχει ακριβώς τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με το Q4 35 e-tron, ωστόσο είναι κατά 0,5 sec πιο γρήγορο στη διαδικασία 0-100 χλμ./ώρα, σταματώντας τον χρόνο στα 8,5 sec.

Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro.Προσφέρουν μέγιστη ισχύ 299 PS, η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η συνολική ροπή των ηλεκτροκινητήρων είναι 460 Nm.

Advertisement

Σπορ οδηγικά χαρακτηριστικά.

Χάρη στο ιδιαίτερα στιβαρό πλαίσιο και την μελετημένη ενσωμάτωση της μπαταρίας στο αμάξωμα, το νέο Q4 e-tron διαθέτει κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά τα οποία προκύπτουν από το χαμηλό κέντρο βάρους και την ισομερή κατανομή των μαζών ανάμεσα στους δύο άξονες.

H Audi παρέχει μια σπορ ανάρτηση για όλες τις εκδόσεις Q4 e-tron που χαμηλώνουν το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά (στάνταρ χαρακτηριστικό στην έκδοση S line), χαρίζοντας μια πολύ πιο σταθερή αίσθηση στον δρόμο. Επιπλέον, μπορεί να εγκατασταθεί το σύστημα Audi drive select με διαφορετικά προφίλ οδήγησης, κάτι που περιλαμβάνει και το πρόγραμμα Sport.

Παράλληλα, το προοδευτικό τιμόνι, λαμβάνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται μετά την επιλογή του προφίλ οδήγησης και λειτουργεί όλο και πιο άμεσα καθώς αυξάνεται η γωνία διεύθυνσης (ως στάνταρ στα μοντέλα quattro).

Δεκάδες σύγχρονες τεχνολογίες.

Από τους προβολείς LED Matrix με την ιδιαίτερα φωτεινή δέσμη και την δυνατότητα διαφορετικών “μοτίβων” που ρυθμίζονται από τον οδηγό μέχρι το ιδιαίτερα πλούσιο σαλόνι, το νέο Q4 e-tron διαθέτει μία πληθώρα σύγχρονων τεχνολογιών που κάνουν πολύ πιο άνετη και ασφαλή την ζωή του οδηγού και των επιβατών.

Το infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής MMI, η οποία είναι διαθέσιμη σε μέγεθος 11,6 ιντσών. Ακόμα, εντυπωσιακή είναι οθόνη head-up επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτή η οθόνη, που βρίσκεται στο εμπρός παρμπρίζ του αυτοκινήτου προβάλλει σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας, σε μία μοναδική τρισδιάστατη εμπειρία.

Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε εικονική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια επίσης εικονική διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή.

Εξαιρετική αυτονομία.

Ένας από τους κύριους λόγους επιλογής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι και η αυτονομία του. Η Audi έχει διαθέσιμες δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος. Η συμπαγής μπαταρία για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 kWh (82) kWh. Το Q4 40 e-tron έχει αυτονομία έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε το πολύ αποδοτικό σύστημα ανάκτησης της ενέργειας μέσω της πέδησης αλλά και το πολύ εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης της θερμότητας, μέσω των οποίων μεγιστοποιείται η απόδοση της μπαταρίας και αυξάνεται η αυτονομία του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Audi Q4 e-tron: Αυτονομία και φόρτιση
Audi Q4 e-tron: Με εκδόσεις ισχύος έως 299 PS
To Audi Q4 e-tron με επαυξημένη πραγματικότητα