Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Oι καινοτόμες τεχνολογίες του νέου Αudi Q4 e-tron

Ελλάδα 17:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oι καινοτόμες τεχνολογίες του νέου Αudi Q4 e-tron

Audi 2021-1

Oι καινοτόμες τεχνολογίες του νέου Αudi Q4 e-tron

Audi 2021-1

Mαζί με την εξελιγμένη ηλεκτροκίνηση η Audi φέρνει με το Q4 e-tron μία πλειάδα καινοτόμων τεχνολογιών με στόχο την άνεση και ικανοποίηση του οδηγού και των επιβατών.

Advertisement
Advertisement

Η έννοια της προηγμένης τεχνολογίας και των προχωρημένων εφαρμογών της ήταν πάντα συνυφασμένη με την ύπαρξη της ίδιας της Audi. H γερμανική εταιρία υπήρξε και παραμένει πρωτοπόρος σε κάθε μεγάλη αλλαγή της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που κάνει και για άλλη μια φορά, στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησής.

Έχοντας ήδη παρουσιάσει μία σειρά αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων με πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και κορυφαία απόδοση, έρχεται με το Q4 e-tron να μπει σε μία κατηγορία με ένα πιο ευρύ κοινό. Τα premium compact είναι αυτή την στιγμή μία από τις πιο δημοφιλείς και ανταγωνιστικές κατηγορίες και η Audi έκανε για άλλη μια φορά αυτό που γνωρίζει καλύτερα: να εφοδιάσει το αυτοκίνητό της με ότι πιο εξελιγμένο και high-end υπάρχει διαθέσιμο σε τεχνολογικά στοιχεία.

Advertisement
Advertisement

Έτσι μαζί με το προχωρημένο design την υψηλή πολυτέλεια και την μοναδική οδηγική συμπεριφορά, το Q4 e-tron διαθέτει μερικά από τα πιο πρωτότυπα τεχνολογικά στοιχεία που μπορεί να συναντήσει κανείς σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας. Με πρώτο και καλύτερο το εξελιγμένο σύστημα των εμπρός φωτιστικών σωμάτων με τεχνολογία LED Matrix.

Oι ειδικά σχεδιασμένοι αυτοί προβολείς καλύπτουν με όσο το δυνατόν πιο ευρεία και ισχυρή δέσμη τον δρόμο, χωρίς όμως να ενοχλούν τους άλλους οδηγούς. Σε παγκόσμια πρώτη, ο οδηγός μπορεί να επιλέγει μεταξύ τεσσάρων φωτιστικών μοτίβων για το αυτοκίνητο, από το σύστημα αφής MMI. Στο πίσω μέρος, μια λωρίδα φωτός συνδέει τα φωτιστικά σώματα μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχέδιο το οποίο γίνεται ορατό από μακριά και άμεσα αναγνωρίσιμο ως “υπογραφή” της Audi.

Advertisement

Στο Audi Q4 e-tron, οι μονάδες χειρισμού και οθόνης αναλαμβάνουν τη λειτουργία των σχεδιαστικών στοιχείων. Το αυτοκίνητο προσφέρει επίσης ένα τρίτο επίπεδο λειτουργίας: τον φωνητικό έλεγχο. Χάρη στις προαιρετικές υπηρεσίες Audi connect, η πλοήγηση MMI αποτελεί ένα οπτικό highlight. Με την head-up οθόνη επαυξημένης πραγματικότητας για το Q4 Sportback e-tron, η Audi κάνει ένα σημαντικό βήμα μπροστά όσον αφορά την τεχνολογία οθονών. Προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ σε δύο ξεχωριστά επίπεδα – κατάσταση και επαυξημένη πραγματικότητα (AR).

Το infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν κυρίως χρησιμοποιώντας την κεντρική οθόνη αφής MMI, η οποία είναι διαθέσιμη σε μέγεθος 11,6 ιντσών. Ο φυσικός έλεγχος φωνής παρέχει την τρίτη λειτουργική διεπαφή. Τo Audi Q4 e-tron προσφέρει μια πλήρως ψηφιακή εμπειρία στον χρήστη. Το πακέτο ενημέρωσης/ψυχαγωγίας στο ηλεκτρικό compact SUV είναι δομημένο σε τρία επίπεδα – από MMI σε MMI plus έως MMI pro.

Advertisement

Διατίθενται διάφορες λειτουργίες ανάλογα με το επίπεδο διαμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένης της head-up οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας και του Audi virtual cockpit plus. Τα προαιρετικά επίπεδα παρέχουν τις διαδικτυακές υπηρεσίες του Audi connect, συμπεριλαμβανομένου του έξυπνου σχεδιασμού διαδρομών e-tron για την επεξεργασία της βέλτιστης διαδρομής που λαμβάνει υπ’ όψη της τη δημόσια υποδομή φόρτισης.

Ένα σύστημα που εκτοξεύει την ασφάλεια είναι η μεγάλη οθόνη head-up display με επαυξημένη πραγματικότητα (AR). Αυτή η οθόνη, που βρίσκεται στο εμπρός παρμπρίζ του αυτοκινήτου προβάλλει σημαντικές πληροφορίες σε δύο επίπεδα, ένα ρεαλιστικό και ένα επαυξημένης πραγματικότητας, σε μία μοναδική τρισδιάστατη εμπειρία. Οι οδηγίες πλοήγησης παρουσιάζονται σε εικονική απόσταση περίπου δέκα μέτρων από το παρμπρίζ, σε μια επίσης εικονική διαγώνιο περίπου 70 ιντσών, με αιωρούμενα βέλη που δυναμικά επισημαίνουν το επόμενο σημείο δράσης στη διαδρομή.

Advertisement

Το προοδευτικό εσωτερικό του Audi Q4 e-tron χαρακτηρίζεται από τεχνολογική καινοτομία, σπορ χαρακτήρα και λειτουργικότητα. Επίσης, η νέα γενιά τιμονιού αντιπροσωπεύει την πορεία του νέου ηλεκτρικού μοντέλου για το μέλλον. Οι επάνω ακτίνες του σπορ δερμάτινου τιμονιού διαθέτουν επιφάνειες αφής σε όψη black-panel με λειτουργικές περιοχές με οπίσθιο φωτισμό. Οι ελαφρές προεξοχές τις χωρίζουν μεταξύ τους, καθιστώντας τις ευκολότερες στη χρήση και τα κουμπιά παρέχουν απαλή απτική ανάδραση όταν πατηθούν.

Το Audi Q4 e-tron είναι το πρώτο μοντέλο που διαθέτει το προαιρετικό ηχοσύστημα Sonos premium. Δέκα μεγάφωνα υψηλής απόδοσης μετατρέπουν τη μουσική σε μια αξέχαστη εμπειρία. Μαζί με τα πλούσια μπάσα, η εξαιρετική αναπαραγωγή ήχου σημαίνει ότι μπορείτε να νιώσετε την εμπειρία των υψηλών και χαμηλών τόνων στην πλήρη ένταση τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρείτε το δικό σας Audi Q4 e-tron
Audi Q4 e-tron: Αυτονομία και φόρτιση
Audi Q4 e-tron: Με εκδόσεις ισχύος έως 299 PS