Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Κορυφαία ηχομόνωση και προσοχή στην λεπτομέρεια

Ελλάδα 2:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi Q4 e-tron: Κορυφαία ηχομόνωση και προσοχή στην λεπτομέρεια

Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Κορυφαία ηχομόνωση και προσοχή στην λεπτομέρεια

Audi 2021-1

Η κατασκευαστική τελειότητα που χαρακτηρίζει κάθε μοντέλο της Audi βρίσκει την έκφρασή της και στην ηλεκτρική εποχή χάρη στην απίστευτη προσοχή στην λεπτομέρεια που κρύβεται πίσω από την δημιουργία του νέου Q4 e-tron.

Advertisement
Advertisement

Η επικράτηση της ηλεκτροκίνησης φέρνει πολλές και σημαντικές νέες προκλήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία. Και η Αudi με το νέο Q4 e-tron φαίνεται έτοιμη να τις αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο που έκανε πάντα: την υψηλή αίσθηση ευθύνης απέναντι στον καταναλωτή και την ασφάλειά του και την μέγιστη δυνατή εξασφάλιση ενός ποιοτικού και πολυτελούς σαλονιού.

Εξονυχιστικά μελετημένο μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια, το νέο Q4 e-tron είναι ένα πολυτάλαντο αυτοκίνητο, με κορυφαία απόδοση σε κάθε είδους οδηγική συνθήκη και με την μοναδική αίσθηση ποιότητας και ασφάλειας που προσφέρουν τα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρίας εδώ και δεκαετίες.

Η ηλεκτροκίνηση όπως φαίνεται μέσα από το Q4 e-tron έρχεται να τονίσει ακόμα περισσότερο την κατασκευαστική φιλοσοφία της Audi, ανεβάζοντας σε ακόμα μεγαλύτερα ύψη τις εξαιρετικές παροχές που προσφέρει στους πελάτες της.

Advertisement
Advertisement

H ηλεκτρική φιλοσοφία του Q4 e-tron του επιτρέπει να προσαρμόζεται γρήγορα σε κάθε είδους διαδρομή. Είναι ιδιαίτερα ευέλικτο μέσα στην πόλη, πολύ άνετο στο μεγάλο ταξίδι στον αυτοκινητόδρομο, ενώ μπορεί να κινηθεί και εκτός ασφάλτου σε off road διαδρομές.

Λόγω της έλλειψης συμβατικού κινητήρα, τα μηχανικά μέρη έχουν μετατοπιστεί προς το κέντρο του οχήματος, επιτρέποντας έτσι την ύπαρξη μεγάλων ανοιγμάτων για τους τροχούς. Η σχεδίαση αυτή επιτρέπει στους τροχούς να παίρνουν και αρκετά μεγάλες κλίσεις, με αποτέλεσμα ο κύκλος στροφής του Q4 e-tron να είναι μόλις 10,2 μέτρα, σχεδόν όμοιος με ένα αυτοκίνητο πόλης.

Advertisement

Εκτός από ευέλικτο στις καθημερινές μετακινήσεις, το Q4 e-tron είναι και αρκετά ευχάριστο στις εκτός δρόμου αποδράσεις. Η απόσταση από το έδαφος βρίσκεται στα 18 εκατοστά, τιμή ιδιαίτερα ικανοποιητική για τον τύπο του αυτοκινήτου, ενώ το επίπεδο δάπεδο και η καλά προστατευμένη μπαταρία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για όμορφες βόλτες στην εξοχή χωρίς άγχος.

Advertisement

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί και στην παθητική ασφάλεια που εξασφαλίζει το νέο Q4 e-tron. Για παράδειγμα οι μεσαίες κολόνες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να παραμορφώνονται περισσότερο στο κάτω μέρος σε ενδεχόμενο πλευρικής σύγκρουσης. Παράλληλα τα μαρσπιέ είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να διαχέουν την ένταση της σύγκρουσης ώστε να προστατεύουν και την μπαταρία.

Για να γίνει αυτό έχουν σχεδιαστεί με μία καινοτόμο υβριδικό μέθοδο περιλαμβάνοντας στο εσωτερικό τους ένα τμήμα αλουμινίου το οποίο είναι χωρισμένο σε μικρούς θαλάμους για καλύτερη διασπορά των δυνάμεων και μεγαλύτερη αντοχή. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στην ηχομόνωση του νέου Q4 e-tron, τομέας πολύ σημαντικός για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο όπου απουσιάζουν οι συνήθεις μηχανικοί θόρυβοι.

Advertisement

Σε όλο το αμάξωμα υπάρχουν ιδιαίτερα εξελιγμένα μέτρα για την μόνωση του οχήματος, που μειώνουν την μετάδοση του θορύβου του δρόμου και τον θόρυβο των ελαστικών. Οι μεγάλες κοιλότητες, όπως τα διαμήκη μέλη και η μεταλλική οροφή, περιέχουν αφρό ενώ ακουστικές κάψουλες από ελαφρύ αφρό τοποθετούνται πάνω από το πίσω ηλεκτρικό κινητήρα και στο διάφραγμα.

Μέρη όπως η εγκάρσια δοκός που βρίσκεται στο ταμπλό, οι θόλοι των τροχών ακόμα και οι πίσω προφυλακτήρες είναι εξοπλισμένοι με μονωτικά και στοιχεία απόσβεσης. Το παρμπρίζ είναι κατασκευασμένο ως στάνταρ με ειδικό ηχοαπορροφητικό γυαλί, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στα εμπρός παράθυρα ως έξτρα παραγγελία.

Όλα αυτά αλλά και η κορυφαία προσοχή της Αudi στην συναρμολόγηση δημιουργούν ένα αυτοκίνητο το οποίο είναι απόλυτα αθόρυβο και ιδιαίτερα πολιτισμένο στο ταξίδι του, εξασφαλίζοντας μία κορυφαία αίσθηση άνεσης και πολυτέλειας για τους επιβάτες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Audi Q4 40 e-tron
Το νέο Audi Q4 e-tron προστατεύει το περιβάλλον
Βρείτε το δικό σας Audi Q4 e-tron