Live Κίνηση
Περισσότερα
Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Υψηλή απόδοση με απίστευτες επιδόσεις

Ελλάδα 13:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Audi Q4 e-tron: Υψηλή απόδοση με απίστευτες επιδόσεις

Audi 2021-1

Audi Q4 e-tron: Υψηλή απόδοση με απίστευτες επιδόσεις

Audi 2021-1

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Audi, το Q4 e-tron διαθέτει ένα πολύ εξελιγμένο ηλεκτρικό σύστημα το οποίο προσφέρει μοναδικές επιδόσεις και κορυφαία οδηγική αίσθηση σε συνδυασμό με την πολυτέλεια που παρέχει η έλλειψη μηχανικών θορύβων.

Advertisement
Advertisement

Διατηρώντας και επαυξάνοντας την πρωτοποριακή της φιλοσοφία και την τεχνολογική της υπεροχή, η Αudi μπαίνει δυναμικά και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Και με το πρώτο compact SUV της, το νέο Q4 e-tron δείχνει ξεκάθαρα ότι είναι αποφασισμένη να κυριαρχήσει στη νέα δεκαετία, έχοντας ήδη καταστρώσει ένα μεγάλο σχέδιο για παρουσίαση νέων μοντέλων και την πλήρη μεταστροφή της σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα.

Με το Q4 e-tron δίνει το πρώτο δείγμα γραφής για ένα ηλεκτροκίνητο όχημα το οποίο θα απευθύνεται σε ένα πιο ευρύ κοινό, χωρίς όμως να χάσει τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας όπως είναι η κορυφαία ποιότητα κατασκευής, η μοντέρνα σχεδίαση αλλά και το απολύτως υψηλότερο επίπεδο τεχνολογικής επάρκειας που μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάθε κατηγορία.

Advertisement
Advertisement

Στις δύο εκδόσεις του Q4 e-tron, την “απλή” και την πιο σπορτίφ Q4 Sportback e-tron, η Audi έχει βάλει τα δυνατά της ώστε να παρουσιάσει ένα όσο πιο εξελιγμένο σύνολο γίνεται στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία σήμερα. Και έχοντας παράλληλα ως στόχο να καλύψει ένα όσο πιο ευρύ αγοραστικό κοινό γίνεται, από ανθρώπους που χρησιμοποιούν το όχημά τους μέσα στην πόλη όσο και εκείνους που θέλουν να νιώσουν την ηλεκτρική απόλαυση της οδήγησης και σε πιο “περιπετειώδεις” διαδρομές.

Υπάρχουν διαθέσιμες δύο εκδόσεις μπαταρίας και τρεις εκδόσεις ισχύος. Η συμπαγής μπαταρία για το Q4 35 e-tron έχει καθαρή ενεργειακή χωρητικότητα 52 kWh (55 kWh ακαθάριστο), ενώ οι τιμές για τη μεγάλη μπαταρία στο Q4 40 e-tron και Q4 50 e-tron quattro είναι 77 (82) kWh.

Advertisement

Το Q4 35 e-tron και το Q4 40 e-tron έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με έξοδο 125 kW (170 PS ) και 150 kW (204 PS) αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro έχει δύο ηλεκτροκινητήρες για την ηλεκτρική τετρακίνηση quattro. Προσφέρουν μέγιστη ισχύ 220 kW (299 PS), η οποία εξασφαλίζει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και ηλεκτρονικά περιορισμένη τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα.

Για μεγαλύτερο βαθμό ενεργειακής απόδοσης, ο κινητήρας στον μπροστινό άξονα ενεργοποιείται μόνο όταν απαιτείται υψηλή ισχύς ή ισχυρή πρόσφυση. Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας στην εξοικονόμηση ενέργειας κατά την οδήγηση είναι η έξυπνη ανάκτηση, η οποία ενσωματώνει επίσης στοιχεία πλοήγησης και τοπογραφικά δεδομένα.

Advertisement

Η προαιρετική αντλία θερμότητας χρησιμοποιεί την απορριπτόμενη θερμότητα από τις μονάδες υψηλής τάσης και τον αέρα περιβάλλοντος για τον έλεγχο του κλίματος στο εσωτερικό. Αυτό συμβάλλει στην αύξηση του βαθμού ενεργειακής απόδοσης, ειδικά σε μεγαλύτερες διαδρομές.

Τα δύο νέα ηλεκτρικά SUV της Audi μπορούν να φορτιστούν με διάφορα επίπεδα ισχύος χρησιμοποιώντας εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) ή συνεχές ρεύμα (DC) ανάλογα με την μπαταρία. Η συμπαγής μπαταρία μπορεί να δεχθεί έως και 7,4 kW φόρτιση AC και έως 100 kW όταν χρησιμοποιείται φόρτιση HPC (φόρτιση υψηλής ισχύος) με συνεχές ρεύμα. Ως στάνταρ, η μεγαλύτερη μπαταρία επιτρέπει έως και 11 kW με AC και έως και 125 kW με HPC.

Advertisement

Ένα ακόμα κορυφαίο χαρακτηριστικό του νέου Q4 e-tron είναι η υψηλή του αυτονομία. Χαρακτηριστικά το Q4 Sportback 40 e-tron διανύει έως και 534 χιλιόμετρα (WLTP) με μία φόρτιση μπαταρίας. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης 125 kW, σε ιδανικές συνθήκες μπορεί να φορτίσει αρκετή ισχύ για περίπου 130 χιλιόμετρα (80,8 μίλια) (WLTP). Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο κάτοχος μπορεί να ενεργοποιήσει τη φόρτιση και τον κλιματισμό από το σπίτι του μέσω ενός smartphone.

Η μπαταρία υψηλής τάσης των Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron βρίσκεται τοποθετημένη μεταξύ των αξόνων, εξασφαλίζοντας χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπημένη κατανομή μαζών. Τα συστήματα ελέγχου για την κίνηση και την ανάρτηση συνεργάζονται στενά – η οδήγηση των compact ηλεκτρικών SUV είναι ασφαλής, σπορ και άνετη ταυτόχρονα.

Τα Audi Q4 e-tron και Q4 Sportback e-tron, είναι πλέον διαθέσιμα και στην Ελλάδα, με τις τιμές τους να ξεκινούν από 44.900 € (39.469 € με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), συγκεκριμένα για το Audi Q4 e-tron 35, των 170 ίππων (125 kW), με κινητήρα/κίνηση πίσω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Βρείτε το δικό σας Audi Q4 e-tron
O ψηφιακός διάκοσμος του νέου Audi Q4 e-tron
Audi Q4 e-tron: Με εκδόσεις ισχύος έως 299 PS