Live Κίνηση
Περισσότερα
VW SUV

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο VW T-Cross

Ελλάδα 14:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο VW T-Cross

VW SUV

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο VW T-Cross

VW SUV

Τοποθετώντας δίπλα στα Touareg, Tiguan και T-Roc, το ολοκαίνουριο T-Cross, η Volkswagen διαθέτει πλέον μία από τις πιο πλήρεις γκάμες SUV στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Advertisement
Advertisement

Το νέο compact SUV πατάει στην πλατφόρμα του Polo, την MQB. Παράλληλα, πρόκειται για ένα «παγκόσμιο» μοντέλο, που θα κυκλοφορεί δηλαδή σε αγορές σε κάθε άκρη του πλανήτη ενώ κατασκευάζεται σε Ευρώπη, Νότια Αμερική και Ασία.

Σχεδιαστικά, από εμπρός θυμίζει μικρό Touareg, καθώς η γρίλια και τα φωτιστικά σώματα έχουν παρόμοια εικόνα. Κοιτώντας το από το πλάι οι αναφορές θυμίζουν Tiguan ενώ το πίσω μέρος, είναι που το κάνει να διαφοροποιείται σημαντικά από τα υπόλοιπα SUV της εταιρείας από το Βόλφσμπουργκ.

Το μήκος του είναι στα 4.11 μέτρα ενώ το μεταξόνιο στα 2.56 και σύμφωνα με τη Volkswagen αυτό εξασφαλίζει αρκετούς χώρους για άνετες μετακινήσεις πέντε ενηλίκων. Μία από τις λύσεις που χαρίζουν ιδιαίτερη ‘ευελιξία’ στο T-Cross, είναι τα μετακινούμενα πίσω καθίσματα, που επιτρέπουν την επιλογή είτε για μέγιστο δυνατό χώρο για τους πίσω επιβάτες είτε μεγιστοποίηση του χώρου αποσκευών. Στην κανονική διάταξη αυτός έχει χωρητικότητα στα 385 μέτρα και αυτή αυξάνεται στα 455.

Advertisement
Advertisement

Στην καμπίνα η εικόνα είναι γνώριμη και θυμίζει το Polo, αν και με περιορισμένες διαφοροποιήσεις στο ταμπλό και εντελώς νέο τιμόνι. Το T-Cross εφοδιάζεται με το γνωστό σύστημα infotainment, προσφέρει τις αναμενόμενες δυνατότητες συνδεσιμότητας και διαθέτει τέσσερις θύρες USB.

Στην τεχνολογική φαρέτρα μπορεί να βρει κανείς πληθώρα βοηθημάτων ασφαλείας στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως τα Front Assist με Pedestrian Monitoring, City Emergency Braking System, Lane Assist, Hill Start Assist και Blind Spot Detection με ενσωματωμένο Rear Traffic Alert. Στον προαιρετικό εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται τα Driver Alert System, Adaptive Cruise Control και Park Assist.

Advertisement

Το T-Cross θα προσφέρεται με κίνηση μόνο  στον εμπρός άξονα ενώ στο μέτωπο των κινητήρων, εφοδιάζεται με τέσσερις υπέρ-τροφοδοτούμενους κινητήρες, οι τρεις βενζίνης και ένας diesel. Υπάρχουν δύο τρικύκλινδροι TSI 1.0 lt απόδοσης 95 και 115 PS, ένας τετρακύλινδρος 1500άρης που προσφέρει 150 PS ενώ η ισχύς του 1600άρη TDI ορίζεται στα 95 PS.

Advertisement