Menu
Τιμές αυτοκινήτων | Live η κίνηση Car Of The Year 2022 | Τιμές Καυσίμων

Suzuki

Suzuki Vitara: Υβριδικό και τετρακίνητο

 • newsautoteam

Το Vitara μπαίνει στην νέα (υβριδική) εποχή και ακολουθεί το τρίπτυχο: Υβριδική τεχνολογία, αυθεντική τετρακίνηση, αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Η Suzuki συνεχίζει να έχει στο κέντρο της τους ανθρώπους και το περιβάλλον, έτσι χρησιμοποιεί την τεχνολογική της υπεροχή και δημιουργεί την νέα εποχή Suzuki Hybrid.

Με νέους κινητήρες υψηλών επιδόσεων και ροπής, με την κορυφαία τετρακίνηση «ALLGRIP», με προηγμένα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, με μέγιστη πρόσφυση, δυναμική σχεδίαση και διασκεδαστικό προφίλ, θα γίνει ο απόλυτος σύντροφος της καθημερινότητας.

Βλέπετε η Suzuki δίνει τον καλύτερο εαυτό της στους δύο τομείς που πρωτοπορεί και εξειδικεύεται, τετρακίνηση και υβριδική τεχνολογία έτσι στο Vitara συνδυάζει και σας προσφέρει τα καλύτερα των δυο κόσμων: Ενεργητική Ασφάλεια για τις καθημερινές σας διαδρομές, δύναμη και αυτοπεποίθηση στις εξορμήσεις στην εξοχή, ανεπηρέαστες επιδόσεις εντός και εκτός δρόμου. Τα πλεονεκτήματα αυτά συνδυάζονται με: Μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας, χωρίς πρόσθετο κόστος κτήσης & συντήρησης. Αν θέλετε και επιπλέον ευκολία οι Hybrid εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανοκίνητο και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με κίνηση 2wd & 4wd.

Σύμφωνα με την Suzuki: «Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο SUV που εξελίσσει τα καλύτερα γονίδια της Suzuki και προχωρά ακόμη παραπέρα, σε κάθε τερέν. Υπόσχεται συγκλονιστικές εμπειρίες εντός και εκτός δρόμου. Αλλάζει το παιχνίδι και όσα πίστευες για αυτό.».

Αν ψάχνετε για ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα SUV, που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή το Suzuki Vitara είναι ένα από αυτά. Όσο καιρό το οδηγούσαμε δεν υπήρχε στιγμή, που να μην μας ρωτήσουν στο φανάρι ή σε πυκνή κίνηση, ποια έκδοση οδηγούσαμε, την τιμή της, την απόδοσή της, ή το πως λειτουργούσε το υβριδικό του σύστημα. Η εμφάνιση του προσελκύει κάθε βλέμμα, με τολμηρή σχεδίαση που αποπνέει ζωντάνια. Σημείο αναγνώρισης οι επανασχεδιασμένοι προβολείς LED. Το εκλεπτυσμένο εσωτερικό που ανεβάζει τη διάθεση, τόσο με την σχεδίαση αλλά και με την πρακτικότητα.

Τα χαρακτηριστικά του:

 • Νέο υλικό κεντρικής κονσόλας
 • Νέα έγχρωμη οθόνη LCD πολλαπλών ενδείξεων 4,2 ιντσών
 • Νέα καθίσματα με γεωμετρικά σχέδια
 • Πολυχρηστικό Τιμόνι
 • Ηχοσύστημα με οθόνη 7 ιντσών πολλαπλών λειτουργιών
 • Έγχρωμη οθόνη LCD 4,2’’ στον πίνακα οργάνων που πλέον θα απεικονίζει και την διακύμανση ενέργειας της ηλεκτρογεννήτριας 48V
 • Αυτόματος κλιματισμός
 • Adaptive Cruise Control
 • Αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων
 • Προβολείς ομίχλης εμπρός
 • Αυτόματη ρύθμιση δέσμης προβολέων

Η… καρδιά του νέου Vitara είναι ο νέος κινητήρας «1.4 BOOSTERJET (K14D)». Το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ προσφέρει άφθονη ροπή κατά την οδήγηση. Ο υπερσυμπιεστής ωθεί τον πεπιεσμένο αέρα στους κυλίνδρους προσφέροντας μέγιστη ροπή στον κινητήρα στις χαμηλές στροφές, ακόμη και στις 2.000. Το σύστημα άμεσου ψεκασμού μειώνει την κατανάλωση καυσίμου βελτιστοποιώντας τον έλεγχο της ποσότητας, του χρονισμού και της πίεσης του καυσίμου. Επιπλέον, η κατανάλωση του καυσίμου βελτιστοποιείται με τη χρήση μεταβλητού χρονισμού της βαλβίδας εισαγωγής (VVT), τη βαλβίδα ανακύκλωσης καυσαερίων (EGR) που διαθέτει ξεχωριστό σύστημα ψύξης και την υψηλότερη σχέση συμπίεσης.

Το υβριδικό σύστημα και πως δουλεύει

Το νέο υβριδικό σύστημα 48V αποτελείται από μια ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα, μια μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και ένα μετατροπέα τάσης 48-12V DC/DC. Με μεγαλύτερη τάση τροφοδοσίας από το υβριδικό σύστημα 12V, αυξάνει τόσο την ανάκτηση ενέργειας από την επιβράδυνση, όσο και την ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται για την υποβοήθηση του κινητήρα, προκειμένου να μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου και να βελτιωθεί η οδηγική απόδοση.

Παρόλο που δίνεται προτεραιότητα στην κατανάλωση του καυσίμου υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης, το σύστημα προσθέτει επιπλέον ροπή στον κινητήρα, χρησιμοποιώντας μια από τις δύο λειτουργίες (αναπλήρωση ροπής ή ενίσχυση ροπής) όταν κρίνει ότι ο οδηγός ζητά γρήγορη επιτάχυνση. Επιπλέον, η ηλεκτρογεννήτρια θέτει τον κινητήρα σε λειτουργία ρελαντί και εξαλείφει την κατανάλωση καυσίμου κατά την επιβράδυνση. Το σύστημα αναπλήρωσης ροπής ενισχύει την απόκριση του κινητήρα σε συνθήκες επιτάχυνσης με την άμεση προσθήκη ροπής από την ηλεκτρογεννήτρια στη ροπή του κινητήρα για να αντισταθμιστούν οι καθυστερήσεις απόκρισης του κινητήρα. Η επιτάχυνση είναι πιο ομαλή, προσθέτοντας ροπή από την ηλεκτρογεννήτρια στη ροπή του κινητήρα έως ότου ενεργοποιηθεί ο υπερσυμπιεστής.

Σύστημα ελέγχου ρελαντί κατά την επιβράδυνση

Κατά την επιβράδυνση, και ενώ οι στροφές του κινητήρα πέφτουν τείνοντας στις στροφές του ρελαντί και ο συμπλέκτης δεν είναι εμπλεγμένος, η ηλεκτρογεννήτρια διατηρεί την λειτουργία του κινητήρα στο ρελαντί και εξαλείφει την κατανάλωση καυσίμου. Σε περίπτωση που ο οδηγός επιθυμεί, το όχημα μπορεί να επιταγχύνει εκ νέου αναστέλλοντας την λειτουργία ρελαντί.

Σύστημα Τετρακίνησης που πολλαπλασιάζει τις δυαντότητες

Τεχνολογία τετρακίνησης «ALLGRIP». Το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της Suzuki δημιουργήθηκε το 1970 με την φιλοσοφία: Να είναι ένα όχημα που θα μπορεί να σας οδηγήσει σε εκτός δρόμου διαδρομές όπως κανένα άλλο στο παρελθόν. Αυτή ήταν η αρχή της περίφημης τεχνολογίας «ALLGRIP» της Suzuki. Η τεχνολογία 4WD έχει αναβαθμιστεί, προσφέροντας στον οδηγό ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, ασφάλεια και επιδόσεις. Με την τεχνολογία «ALLGRIP», το νέο VITARA επεκτείνει την γκάμα των δυνατοτήτων, αλλά και τον διαφορετικό τρόπο ζωής κάθε οδηγού.

Τέσσερις επιλογές λειτουργίας

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία τετρακίνησης της τεχνολογίας ALLGRIP (Auto, Sport, Snow και Lock) μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Η έγχρωμη οθόνη πολλαπλών λειτουργιών στον πίνακα οργάνων ενημερώνει για το ποια λειτουργία έχει επιλεγεί κάθε φορά.

Suzuki Safety Support

Για την Suzuki η ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη: Το Vitara αποτελούσε ήδη μια από τις πιο ασφαλείς προτάσεις στην κατηγορία του κι αυτό συνεχίζεται με την προσθήκη ακόμα πιο αναβαθμισμένων συστημάτων ασφάλειας.

Το SUV διαθέτει ένα προηγμένο σύστημα ανίχνευσης που χρησιμοποιεί τον συνδυασμό μιας κάμερας και ενός αισθητήρα laser που βρίσκεται στο παρμπρίζ. Ο συνδυασμός της κάμερας, που εστιάζει στις μέσες και μεγάλες αποστάσεις και μπορεί επίσης να ανιχνεύσει πεζούς και τη διαγράμμιση των λωρίδων, και του αισθητήρα laser, που επικεντρώνεται στις μικρές αποστάσεις και στη νυχτερινή ανίχνευση, εξασφαλίζει εξαιρετικά αποτελέσματα. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει:

 • Σύστημα υποβοήθησης πέδησης DSBS
 • Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας
 • Σύστημα αποφυγής αλλαγής λωρίδας
 • Προειδοποίηση εκτροπής
 • Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου
 • Adaptive Cruise Control
 • Adaptive Cruise Control με το σύστημα Stop & Go
 • Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας
 • Αισθητήρες παρκαρίσματος
 • Κάμερα οπισθοπορείας

Πανοραμική ηλιοροφή στην έκδοση GLX: Πανεύκολη στη χρήση, αποτελείται από δύο συρόμενες γυάλινες επιφάνειες. Το μεγάλο άνοιγμά της προσφέρει εκπληκτική θέα χαρίζοντας στους επιβάτες μια αναζωογονητική εμπειρία.

Το μοναδικό βενζινοκίνητο SUV με μηδενικά τέλη σε όλες τις διακίνητες εκδόσεις (όχι μόνο στη βασική έκδοση).

Χρωματισμοί:

Η γκάμα περιλαμβάνει έξι χρώματα: Bright Red, Superior White, Cosmic Black Metallic, Galactic Gray Metallic, Silky Silver Metallic και Cool White Pearl, αλλά και τέσσερις διχρωμίες: Galactic Gray / Cosmic Black Pearl, Solar Yellow Pearl / Cosmic Black Pearl και Savanna Ivory / Cosmic Black Pearl/ Ice Grayish και Blue Metallic / Cosmic Black Pearl.

Πόσο θα πληρώσετε

Τιμή εκκίνησης Vitara Hybrid 2WD (129 hp): 16.990 € Επιπλέον το πρόγραμμα προνομίων απόκτησης HYBRID FOR U, που προσφέρει η Suzuki στους οδηγούς που την επιλέγουν ισοδυναμεί με έκπτωση ολόκληρου ή μέρους του Τέλους Ταξινόμησης και κάνει την απόκτηση ενός υβριδικού αυτοκινήτου πιο εύκολη από ποτέ.

Διαβάστε επίσης:

Δοκιμή: Suzuki Vitara hybrid 48V 4wd

Στην Ελλάδα το νέο Suzuki Vitara Hybrid (+τιμές)

Με το Suzuki Vitara στην Κάρυστο

Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto