Live Κίνηση
Περισσότερα
Peugeot

Peugeot e-2008: To αύριο των SUV

Ελλάδα 2:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Peugeot e-2008: To αύριο των SUV

Peugeot

Peugeot e-2008: To αύριο των SUV

Peugeot

Η Peugeot, ψυχανεμίζοντας από νωρίς τη νέα τάξη πραγμάτων, έχει λανσάρει ήδη το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της, το e-2008, το οποίο θα προστεθεί στην “πράσινη” γκάμα της φίρμας.

Advertisement
Advertisement

Τι κερδίζετε όμως πραγματικά από ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο;
Ο οδηγός μπορεί να απολαύσει τη διαδρομή του χωρίς ίχνος θορύβου και κραδασμό, ενώ παράλληλα κινείτε ελεύθερα στα κέντρα των Ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων, ακόμα και σε περιοχές, όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία των συμβατικών οχημάτων.

Το νέο Peugeot e-2008 κυκλοφορεί χωρίς περιορισμούς με έναν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 100 kW (136 ίπποι) και διαθέσιμη ακαριαία την ροπή των 260 Nm. H μπαταρία των 50 kWh προσφέρει στο αυτοκίνητο την αυτονομία των 310 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αυστηρό πρότυπο δοκιμών WLTP. Για να έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο, η εταιρεία καλύπτει τη μπαταρία με εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. για το 70% της ικανότητας φόρτισής της.

Advertisement
Advertisement

Πώς λειτουργεί;
Στη λειτουργία του συστήματος περιλαμβάνονται και δύο επιλογές ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, οι οποίες είναι άμεσα προσβάσιμες από τον μοχλό ταχυτήτων : Επιλογή Drive («D»), η ανάκτηση είναι συμβατική, για οδήγηση παρόμοια με ενός αυτοκινήτου με κινητήρα βενζίνης ή diesel.Επιλογή Brake («B»), η ανάκτηση ενεργείας επιτυγχάνεται και κατά την επιβράδυνση, αμέσως μόλις ο οδηγός αφήσει το γκάζιΌλες οι πληροφορίες σχετικά με τη ροή και την κατανάλωση ενέργειας, απεικονίζονται στην κεντρική οθόνη και στην οθόνη του Peugeot i-Cockpit 3D, με ευανάγνωστο τρόπο.

Ηλεκτρικό SUV με δυναμική αίσθηση
Ένα χαρακτηριστικό, που έχουν τα μοντέλα της Peugeot, είναι η δυναμική, οδική τους συμπεριφορά. Στο νέο e-2008, έχει δοθεί ιδιαίτερη σημασία στο χαρακτηριστικό αυτό καθώς η οδική του συμπεριφορά δεν διαφοροποιείται καθόλου σε σχέση με τα βενζινοκίνητα ή τα μοντέλα diesel. Οι άξονες μετάδοσης έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα και η κατανομή του βάρους είναι ιδανική.

Advertisement

Οι μπαταρίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πάτωμα, διασφαλίζοντας ότι η επιλογή της ηλεκτρικής έκδοσης δεν θα επηρεάσει καθόλου την οδική συμπεριφορά του νέου SUV Peugeot 2008. Επιπλέον, η διάταξη αυτή εξασφαλίζει ότι οι διαστάσεις του χώρου των επιβατών και του πορτμπαγκάζ παραμένουν ακριβώς ίδιες με τις αντίστοιχες εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσεως.

Advertisement

Ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται από τη διαθέσιμη ισχύ του δικτύου: 15 ώρες και 30 λεπτά για πλήρη φόρτιση μέσω παροχής τύπου Green Up, 7 ώρες και 20 λεπτά για πλήρη φόρτιση μέσω WallBox (μονοφασικό ισχύος 7.4 kW). 30 λεπτά για φόρτιση στο 80% της μπαταρίας μέσω δημόσιων σημείων φόρτισης ισχύος 100 kW.  Η θερμική χωρητικότητα της μπαταρίας επιτρέπει τη χρήση αυτού του τύπου των φορτιστών. Μέσω της οθόνης πλοήγησης του αυτοκινήτου, ή μέσω της εφαρμογής «MyPeugeot» του smartphone σας, είναι δυνατός και ο προγραμματισμός συγκεκριμένης ώρας φόρτισης. Με αυτή τη λειτουργία μπορεί κανείς να ξεκινήσει ή να σταματήσει από απόσταση τη διαδικασία φόρτισης.

Για την εξασφάλιση των ιδανικών συνθηκών στην καμπίνα του αυτοκινήτου, έχει εξελιχθεί ο παρακάτω εξοπλισμός: Ειδική θερμαντική αντίσταση ισχύος 5kW που παρέχεται από την μπαταρία κίνησης και εξασφαλίζει τη θέρμανση του χώρου των επιβατών, αντλία θερμότητας και αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας της καμπίνας που εξασφαλίζει συνθήκες παρόμοιες με εκείνες ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσεως.

Advertisement

Το σύστημα είναι προσαρμοσμένο για βελτιστοποιημένη κατανάλωση ενέργειας, θερμαινόμενα καθίσματα (ανάλογα με την έκδοση), προγραμματισμός της θερμοκρασίας της καμπίνας μέσω της οθόνης αφής ή εξ’ αποστάσεως, μέσω της εφαρμογής MyPeugeot του smartphone, που θερμαίνει ή ψύχει την καμπίνα πριν από κάθε διαδρομή.

Εκλεπτυσμένη εμφάνιση εντός και εκτός
Η φιλοσοφία της Peugeot σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι να μην διαφέρουν στην εμφάνιση από τις υπόλοιπες εκδόσεις, αλλά διαθέτει αρκετές σχεδιαστικές λεπτομέρειες που υπογραμμίζουν τον ηλεκτρικό του χαρακτήρα όπως: Ιριδίζον σήμα λιονταριού στη μάσκα, με απόχρωση που εναλλάσσεται από πράσινο σε μπλε ανάλογα με την οπτική γωνία, μονόγραμμα «e» στα εμπρός φτερά και στο πορτμπαγκάζ, εμπρός μάσκα στο χρώμα του αμαξώματος, αποκλειστική επένδυση καθισμάτων σε Alcantara (χρώμα «Greval Grey») στην έκδοση e-2008 GT και τέλος η ειδική διαμόρφωση για την ηλεκτρική έκδοση του 3D ψηφιακού πίνακα οργάνων και της οθόνης αφής.