Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Προοδευτική κομψότητα: ο χώρος του οδηγού στο e-tron

Ελλάδα 21:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Προοδευτική κομψότητα: ο χώρος του οδηγού στο e-tron

AUDI

Προοδευτική κομψότητα: ο χώρος του οδηγού στο e-tron

AUDI

Το εσωτερικό του Audi e-tron εκφράζει επιδόσεις, ευφυία και ελαφρά κατασκευή – στοιχεία που καθορίζονται από μια σειρά λεπτομερειών.

Advertisement
Advertisement

Το design και η τεχνολογία έχουν ενωθεί σε ένα. Το έντονα καμπύλο ταμπλό, τονίζει τον πίνακα οργάνων μαζί με τις οριζόντιες γραμμές που εκτείνονται μέχρι τις επενδύσεις των θυρών.

Ταυτόχρονα, το πάνω μέρος του Audi virtual cockpit ενοποιεί αρμονικά την οθόνη του, που οπτικά δείχνει ελεύθερη, μαζί με αυτές των προαιρετικών εικονικών καθρεφτών. Οι τελευταίοι, στο Audi e-tron χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε μοντέλο παραγωγής και πηγαίνουν την ψηφιοποίηση των αυτοκινήτων σε ένα τελείως νέο επίπεδο.

Ο χώρος που αντιστοιχεί στον οδηγό απευθύνεται αποκλειστικά σε αυτόν, ενώ και οι δύο μεγάλες οθόνες αφής MMI με απτική ανάδραση έχουν κλίση προς τον οδηγό. Όταν είναι κλειστές η πάνω γίνεται σχεδόν αόρατη μέσα στη μεγάλη black panel επιφάνεια. Αντίστοιχα η κάτω είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Προαιρετικά υπάρχουν τα πολυλειτουργικά μπουτόν στις γωνίες της κάτω οθόνης και το στοιχείο ελέγχου για το φωτισμό σε black panel σχεδίαση και με τεχνολογία απτικής ανάδρασης.

Advertisement
Advertisement

Και οι δύο οθόνες αφής παρουσιάζουν όλες τις εικόνες και τις πληροφορίες σε μαύρο φόντο. Γενικά τα γραφικά έχουν περιοριστεί σκόπιμα και έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε η πληροφορία να μπορεί να αφομοιωθεί γρήγορα. Όλα τα εικονογράμματα είναι σχεδιασμένα με ακρίβεια, ενώ μερικά είναι και κινούμενα.

Η κεντρική κονσόλα δεν έχει πλευρικές επιφάνειες, γεγονός που δημιουργεί την αίσθηση ενός ανάλαφρου και λείου γλυπτού. Εκτός από το χώρο αποθήκευσης ενσωματώνει βάσεις για αναψυκτικά καθώς και το προαιρετικό Audi phone box. Η σχεδίασή της συνδυάζει τη λεπτότητα με τη λειτουργικότητα.

Advertisement

Το υποβραχιόνιο μοιάζει να αιωρείται πάνω από την κονσόλα, ενώ ενσωματώνει τόσο τον επιλογέα ταχυτήτων όσο και τη λειτουργία του ηλεκτρονικού χειρόφρενου. Έτσι ο οδηγός μπορεί να μετακινήσει τον επιλογέα με μια κίνηση του αντίχειρα ή του δείκτη του. Με τον τρόπο αυτό η αλλαγή ταχυτήτων γίνεται μια νέα, ξεχωριστή εμπειρία.

Advertisement