Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Οι ηλεκτροκινητήρες του Audi e-tron

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι ηλεκτροκινητήρες του Audi e-tron

AUDI

Οι ηλεκτροκινητήρες του Audi e-tron

AUDI

Το Audi e-tron, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής μάρκας, προσφέρει οδηγική ευχαρίστηση σε μια νέα διάσταση!

Advertisement
Advertisement

Με 360 ίππους (265 kW) και 561 Nm ροπής οι δύο ηλεκτροκινητήρες επιταχύνουν το ηλεκτρικό SUV από στάση έως τα 100 lm/h σε 6,6 δευτερόλεπτα, άνετα και σχεδόν αθόρυβα.

Οι ασύγχρονοι κινητήρες μπορούν να αποδώσουν τη μέγιστη ισχύ τους για έως και 60 δευτερόλεπτα. Έτσι και με τον τρόπο αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει συνεχώς και για αρκετές φορές από την ακινησία έως την τελική του ταχύτητα (200 km/h) χωρίς απώλειες στην απόδοσή του.

Η επιτάχυνσή του γερμανικού ηλεκτρικού SUV από στάση, π.χ. σε ένα φανάρι, είναι συγκρίσιμη με αυτή σπορ μοντέλων. Η μέγιστη ροπή εμφανίζεται μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου και εξασφαλίζει δυναμική επιτάχυνση.

Advertisement
Advertisement

Ο εμπρός ηλεκτροκινητήρας του Audi e-tron, ο οποίος είναι τοποθετημένος παράλληλα με τον άξονα για χωροταξικούς λόγους, έχει μέγιστη απόδοση 170 ίππους (125 kW_ και 247 Nm. Ο πίσω, ομοαξονικά τοποθετημένος, κινητήρας αποδίδει αντίστοιχα 140 KW και 314 Nm, ενώ τα διβάθμια πλανητικά κιβώτια με μια μόνο σχέση μεταφέρουν την ισχύ στους άξονες μέσω των διαφορικών.

Οι ασύγχρονοι κινητήρες μπορούν να αυξήσουν τη απόδοσή τους για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Επιλέγοντας αντί του D το S στο αυτόματο κιβώτιο και πατώντας πλήρως το πεντάλ του γκαζιού ο οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία boost. Η οποία είναι διαθέσιμη συνολικά για 10 δευτερόλεπτα. Στην περίπτωση αυτή η συνδυαστική απόδοση φτάνει τα 300 kW και τα 664 Nm, με αποτέλεσμα το Audi e-tron να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 5,7 δευτερόλεπτα. Η κατανομή της ισχύος ανάμεσα στους ηλεκτροκινητήρες στους δύο άξονες έχει ως εξής: 184 ίπποι (135 kW) και 309 Nm με boost μπροστά, 224 ίπποι (165 kW) με 355 Nm πίσω.

Advertisement

Οι δύο ασύγχρονοι κινητήρες (ASΜ) του Audi e-tron έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα. Δεν δημιουργούν ηλεκτρικά επαγόμενες απώλειες στην απενεργοποιημένη τους κατάσταση, γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα οικονομικούς από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας. Παράλληλα χάρη στον αλουμινένιο ρότορά τους έχουν χαμηλό βάρος, είναι πολύ ανθεκτικοί και με μικρές απαιτήσεις συντήρησης.