Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Έξυπνες λύσεις φόρτισης για το Audi e-tron

Ελλάδα 20:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έξυπνες λύσεις φόρτισης για το Audi e-tron

AUDI

Έξυπνες λύσεις φόρτισης για το Audi e-tron

AUDI

Το αύριο είναι εδώ και για την Audi κανένα μοντέλο δεν αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτά τα λόγια από το e-tron, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο!

Advertisement
Advertisement

Η υψηλής τάσης μπαταρία του Audi e-tron μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια μέχρι και 95 kWh και αποτελεί τη θεμέλιο λίθο της μεγάλης αυτονομίας. Έτσι κατά τη διάρκεια των καθημερινών μετακινήσεων δεν απαιτούνται κατά κανόνα στάσεις για φόρτισή της.

Στα μεγάλα ταξίδια, όπως π.χ. αυτά των διακοπών, οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν ταχυφορτιστές με συνεχές ρεύμα (DC) και μέχρι και 150 kW -μια παγκόσμια πρώτη για μοντέλο παραγωγής. Αυτό σημαίνει πως το Audi e-tron θα είναι έτοιμο να συνεχίσει το μεγάλο του ταξίδι σε λιγότερο από μισή ώρα. Παράλληλα το ηλεκτρικό SUV μπορεί να φορτιστεί και με εναλλασσόμενο ρεύμα μέχρι και με 11 kW και προαιρετικά με 22 kW.

Advertisement
Advertisement

Η Audi προσφέρει διάφορες λύσεις για τη φόρτιση στο σπίτι. Το στάνταρ φορητό σύστημα φόρτισης μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε με μια στάνταρ οικιακή παροχή 230 Volt ή με μια τριφασική 400 volt. Το προαιρετικό σύστημα φόρτισης “connect” διπλασιάζει την ισχύ φόρτισης μέχρι και τα 22 kW. Σε συνδυασμό με ένα οικιακό σύστημα ελέγχου της ενέργειας προσφέρει έξυπνες λειτουργίες όπως τη φόρτιση όταν το ρεύμα είναι πιο φτηνό ή τη φόρτιση μέσω ηλιακής ενέργειας αν το σπίτι είναι εφοδιασμένο με φωτοβολταϊκά.

Οι πελάτες της γερμανικής εταιρείας μπορούν να ελέγχουν όλες τις διαδικασίες φόρτισης καθώς και την προθέρμανση ή προ-ψύξη του εσωτερικού μέσω του smartphone τους και της εφαρμογής myAudi app.