Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Audi e-tron: Με προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης

Ελλάδα 6:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi e-tron: Με προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης

AUDI

Audi e-tron: Με προηγμένα συστήματα συνδεσιμότητας και υποβοήθησης

AUDI

Το ολοκαίνουριο και αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Audi, το e-tron προσφέρει ολοκληρωμένο σύστημα πολυμέσων και εξαιρετική συνδεσιμότητα.

Advertisement
Advertisement

Πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης υποστηρίζουν τον οδηγό και βελτιώνουν την άνεση, όπως και ο προαιρετικός εξοπλισμός και λειτουργίες. Για πρώτη φορά, οι πελάτες της γερμανικής εταιρείας μπορούν να προσθέσουν λειτουργίες ακόμα και μετά την αγορά του e-tron.

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε: πλοήγηση και σύνδεση Audi
Στη γερμανική αγορά, το Audi e-tron εξοπλίζεται στάνταρ με πλοήγηση MMI plus. Το κορυφαίο κέντρο πολυμέσων υποστηρίζει το πρότυπο LTE Advanced υψηλής ταχύτητας μετάδοσης δεδομένων με ενσωματωμένο hotspot Wi-Fi για τις κινητές συσκευές των επιβατών. Το σύστημα πλοήγησης προτείνει έξυπνες επιλογές προορισμού με βάση προηγούμενες διαδρομές. Η διαδρομή υπολογίζεται τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στις υπολογιστικές μονάδες του χάρτη και του παρόχου πλοήγησης HERE, χρησιμοποιώντας δεδομένα σε πραγματικό χρόνο για τη συνολική κατάσταση της κυκλοφορίας.

Advertisement
Advertisement

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Audi συνδυάζονται ιδανικά με το σύστημα πλοήγησης, ειδικά με τον προγραμματισμό δρομολογίων του e-tron είτε στο σύστημα MMI του αυτοκινήτου είτε στην εφαρμογή myAudi. Και στις δύο περιπτώσεις εμφανίζεται η πλέον κατάλληλη διαδρομή με τα απαιτούμενα σημεία φόρτισης. Το σύστημα πλοήγησης λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τη φόρτιση της μπαταρίας αλλά και το κυκλοφοριακό ενώ περιλαμβάνει τον απαιτούμενο χρόνο φόρτισης κατά τον υπολογισμό του χρόνου άφιξης.

Ο προγραμματισμός δρομολογίων του e-tron περιλαμβάνει σταθμούς φόρτισης DC μαζί με τους περισσότερους σταθμούς φόρτισης AC σε όλη την Ευρώπη. Περιλαμβάνει πληροφορίες σταθμού φόρτισης, τον τύπο εξόδου, ακόμα και αν είναι επί του παρόντος κατειλημμένος ή εκτός λειτουργίας. Κατά την οδήγηση, εμφανίζονται αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διαθέσιμη αυτονομία στο virtual cockpit καθώς και στην άνω οθόνη του MMI. Η χρέωση ενημερώνεται συνεχώς με τις επικρατούσες συνθήκες.

Για παράδειγμα, μια εναλλακτική πρόταση προσφέρεται εάν δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση σε ένα σταθμό ταχείας φόρτισης DC. Ο προγραμματισμός φόρτισης απεικονίζεται ιδανικά τόσο στην οθόνη του αυτοκινήτου όσο και στο smartphone μέσω της εφαρμογής myAudi. Κατά τη διάρκεια μιας φόρτισης, εμφανίζει το χρόνο της διαδικασίας που απομένει και την τρέχουσα κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν να λαμβάνουν σχετικές ενημερώσεις  μόλις ολοκληρώσουν το ταξίδι τους.

Advertisement

Με την εφαρμογή myAudi, ο πελάτης μπορεί να προγραμματίσει, να ελέγχει από απόσταση και να παρακολουθεί τη διαδικασία φόρτισης ή τον απομακρυσμένα ρυθμιζόμενο κλιματισμό του Audi e-tron. Για παράδειγμα, έχει την δυνατότητα να προγραμματίσει μια ώρα αναχώρησης ώστε το ηλεκτρικό SUV να φορτιστεί και να θερμανθεί ή δροσιστεί στον επιθυμητό χρόνο. Ο πελάτης μπορεί για πρώτη φορά ακόμη να επιλέξει να ζεσταθούν ή να δροσισθούν ορισμένες ζώνες στην καμπίνα του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, στις κρύες χειμωνιάτικες μέρες μπορεί να ενεργοποιήσει τη θέρμανση του καθίσματος, το θερμαινόμενο τιμόνι ή το θερμαινόμενο πίσω κρύσταλλο μέσω του smartphone. Επίσης, η εφαρμογή εμφανίζει δεδομένα φόρτισης και οδήγησης όταν η επικοινωνία με το αυτοκίνητο γίνεται μέσω της ενσωματωμένης μονάδας LTE, η οποία περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του Audi e-tron.

Advertisement

Επιπρόσθετα ο οδηγός υποστηρίζεται από την υπηρεσία Car-to-X που χρησιμοποιεί ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών του στόλου της Audi. Τα αυτοκίνητα που έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και που μετακινούνται προς και από χώρους στάθμευσης στέλνουν συνεχώς αναφορές έτσι ώστε να εμφανίζονται προβλέψεις σχετικά με τη διαθεσιμότητα χώρου στάθμευσης στους δρόμους επιλεγμένων πόλεων. Επίσης, τα αυτοκίνητα που υποστηρίζουν την εν λόγω υπηρεσία στέλνουν μεταξύ τους προειδοποιήσεις για επικίνδυνες καταστάσεις όπως για ομίχλη ή για «μαύρο» πάγο και αναφέρουν τα τρέχοντα όρια ταχύτητας.

Το προαιρετικό Audi connect key προσφέρει ψηφιακή πρόσβαση στο Audi e-tron. Δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό και σε άλλους τέσσερις εξουσιοδοτημένους χρήστες να ξεκλειδώσουν, να κλειδώσουν και να ενεργοποιήσουν το ηλεκτρικό SUV μέσω ενός Android smartphone. Οι προτιμώμενες ρυθμίσεις μπορούν να αποθηκευτούν σε επτά διαφορετικά προφίλ χρηστών. Η εξατομίκευση καλύπτει έως 400 παραμέτρους, από τη θέση του καθίσματος οδηγού και τις προτιμώμενες ρυθμίσεις κλιματισμού μέχρι τους πρόσφατους προορισμούς πλοήγησης και τα αγαπημένα πολυμέσα. Από το σήμα κλειδιού το Audi e-tron αναγνωρίζει τον κάθε χρήστη μόλις ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο και ενεργοποιεί το αντίστοιχο προφίλ.