Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Audi e-tron: Υψηλές επιδόσεις σε κάθε είδους επιφάνεια

Ελλάδα 9:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi e-tron: Υψηλές επιδόσεις σε κάθε είδους επιφάνεια

AUDI

Audi e-tron: Υψηλές επιδόσεις σε κάθε είδους επιφάνεια

AUDI

Οικονομία, επιδόσεις, ησυχία και ηρεμία – το Audi e-tron εκφράζει μία οδηγική εμπειρία από το μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες κινούν το ηλεκτρικό SUV δυναμικά, χωρίς εκπομπές ρύπων και ουσιαστικά αθόρυβα, αποδίδοντας συνδυαστικά 408 ίππους (300 kW) and 664 Nm / 0 rpm. Η μέγιστη διαθέσιμη ροπή είναι παρούσα μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου και εξασφαλίζει άμεση επιτάχυνση. Το Audi e-tron επιταχύνει 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ ώρα.

Μια νέα γενιά quattro -η ηλεκτρική τετρακίνηση- εξασφαλίζει κορυφαία πρόσφυση και ευελιξία σε κάθε επιφάνεια οδοστρώματος και κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες. Μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου ρυθμίζει άριστα και χωρίς περιορισμούς την κατανομή της διαθέσιμης ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες. Στις περισσότερες των περιπτώσεων το ηλεκτρικό SUV χρησιμοποιεί μόνο τον πίσω ηλεκτροκινητήρα του, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή οικονομία.

Εάν ο οδηγός απαιτήσει μεγαλύτερη ισχύ από όση μπορεί να παρέχει ο πίσω κινητήρας η ηλεκτρική τετρακίνηση ανακατανέμει τη ροπή τροφοδοτώντας και τον εμπρός άξονα.  Αυτό γίνεται και όταν υπάρχει πάγος ή όταν το ηλεκτρικό SUV οδηγείται γρήγορα σε δρόμο με στροφές και μάλιστα πριν καν εμφανιστεί απώλεια πρόσφυσης, όπως επίσης και όταν το αυτοκίνητο υποστρέφει ή υπερστρέφει. Τα πολύ καλά δυναμικά χαρακτηριστικά δίνουν το παρόν ειδικά σε συνθήκες χαμηλής τριβής, π.χ. στο χιόνι.

Advertisement
Advertisement