Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Audi A1 με ξεχωριστή εμφάνιση

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi A1 με ξεχωριστή εμφάνιση

AUDI

Audi A1 με ξεχωριστή εμφάνιση

AUDI

Όπως και στην πρώτη του γενιά, έτσι και το νέο Audi A1 είναι ένα μοντέλο με ξεχωριστή εικόνα και υπογραφή, με χαρακτηριστική εμφάνιση που το κάνει να διαφέρει από τον ανταγωνισμό και να «μιλάει» σε όσους θεωρούν το αυτοκίνητο κάτι περισσότερο από ένα απλό μέσο μεταφοράς.

Advertisement
Advertisement

Το νέο A1 είναι λίγο πιο μακρύ από τον προκάτοχό του (+56 χιλιοστά, στα 4,03 μ.) ενώ διατηρεί ίδιο το πλάτος (1,74 μ.), με ύψος μόλις 1,43 μ. Το κόμπακτ σπορ αμάξωμα με τη νέα, Singleframe μάσκα χαρακτηρίζεται από φαρδιά μετατρόχια και κοντούς πρόβολους.

Παράλληλα, κάτω από το άκρο του καπό υπάρχουν τρεις επίπεδες σχισμές, φόρος τιμής στο θρυλικό Sport quattro που κυριάρχησε στο παρελθόν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.

Advertisement
Advertisement

Από το πλάι το νέο A1 έχει έντονες σχεδιαστικές επιρροές τόσο από το Audi Ur-quattro όσο και από το Sport quattro. Ο σχεδιασμός της οροφής, που μπορεί να είναι βαμμένη σε διαφορετικό χρώμα από τις εμπρός κολόνες μέχρι την πίσω αεροτομή, δημιουργεί την εντύπωση ότι είναι πιο επίπεδη από ότι στην πραγματικότητα και το συνολικό design έχει σφηνοειδές σχήμα (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,31).

Τέλος, τα φώτα ημέρας με τους προαιρετικούς full-LED προβολείς συνδυάζονται με ένα δυναμικό 3D μοτίβο στα πίσω φώτα, με το Α1 να είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο, ακόμα και στο σκοτάδι.