Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Τέλος από τη McLaren o Magnussen

Ελλάδα 10:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος από τη McLaren o Magnussen

FORMULA 1

Τέλος από τη McLaren o Magnussen

FORMULA 1

Του προσέφερε θέση οδηγού σε μία κακή για εκείνη σεζόν και τώρα… τον αποδεσμεύει! Ατάκα που θα μπορούσε να αναφέρεται στη συνεργασία της McLaren με τον Sergio Perez (2013) αλλά τελικά αφορά στη βρετανική ομάδα και τον Kevin Magnussen!

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

O μόλις 23 ετών οδηγός έκανε προ διετίας ντεμπούτο στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ανεβαίνοντας μάλιστα στο βάθρο του Grand Prix Αυστραλίας, στην παρθενική του εμφάνιση ως οδηγός της ιστορικής ομάδας. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη (καλύτερος τερματισμός η πέμπτη θέση στη Ρωσία) και ο Δανός έκλεισε τη σεζόν με λιγότερους από τους μισούς βαθμούς που είχε ο teammate του, Jenson Button.

Μετά από πολύμηνο σίριαλ, η McLaren επέλεξε τελικά τον έμπειρο Βρετανό για το ρόλο του teammate του Fernando Alonso στη νέα εποχή-Honda αλλά ο Magnussen ήταν εκεί για να αντικαταστήσει τον Ισπανό μετά το ατύχημά του στις δοκιμές εξέλιξης – αν και λόγω προβλήματος με τη μονάδα ισχύος της MP4-30, δεν κατάφερε καν να εκκινήσει στη Μελβούρνη.

Advertisement
Advertisement

Τώρα λοιπόν που ήρθε η ώρα στη McLaren να «ζυγίσουν» τα πράγματα ενόψει 2016, αποφάσισαν να μην ανανεώσουν το συμβόλαιο του γιου του βετεράνου οδηγού της F1. Απόφαση που βάσει των πρόσφατων εξελίξεων αλλά και των… ψιθύρων, ήταν αναμενόμενη. Βλέπετε, αφού η βρετανική ομάδα διατηρεί και για την επόμενη σεζόν στη σύνθεση της τον Button, έχει «κλείσει» το οδηγικό της δίδυμο.

Όσο για το ρόλο του εφεδρικού οδηγού, αυτός θα ανήκει πλέον στον Stoffel Vandoorne – ίσως άλλωστε αυτό να ήταν μονόδρομος για να τον κρατήσει στις τάξεις της. Πρόκειται για τον νέο πρωταθλητή του GP2, έναν εντυπωσιακό Βέλγο οδηγό που ξεκίνησε την καριέρα του από τα… video games!

Kevin Magnussen - από το ονειρικό ντεμπούτο στο Άλμπερτ Παρκ το 2014, στην απαξίωση...

Kevin Magnussen – από το ονειρικό ντεμπούτο στο Άλμπερτ Παρκ το 2014, στην απαξίωση…

Όσο για τον Magnussen, δεν έχει και πολλά περιθώρια να βρει άλλη στέγη στην F1 – τουλάχιστον όχι ως επίσημος οδηγός. Η δεύτερη θέση στη Haas αναμένεται να καταλήξει στον Esteban Guttierez άρα οι όποιες ελπίδες του αφορούν στη Manor και τη Lotus, εφόσον φυσικά ολοκληρωθεί η εξαγορά από πλευράς Renault και εξασφαλιστεί τον μέλλον της.