Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

BMW M: «To μηχανικό κιβώτιο πεθαίνει»

Ελλάδα 7:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

BMW M: «To μηχανικό κιβώτιο πεθαίνει»

ΝΕΑ

BMW M: «To μηχανικό κιβώτιο πεθαίνει»

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της BMW M, η ζήτηση για τις ισχυρότερες «μπέμπες» με μηχανικό κιβώτιο γίνεται όλο και μικρότερη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Μιλώντας στο βρετανικό Autocar ο υπεύθυνος στο τμήμα BMW M, ο Frank van Meel, δήλωσε πως σταδιακά οι εκδόσεις με μηχανικό κιβώτιο θα καταργηθούν καθώς όλο και λιγότεροι πελάτες ζητούν χειροκίνητες εκδόσεις. Ο λόγος είναι πως ενδιαφέρονται περισσότερο για τα αυτόματα κιβώτια και ειδικότερα για τα διπλού συμπλέκτη που είναι ταχύτερα στις αλλαγές των σχέσεων και πλέον πιο οικονομικά στην λειτουργία τους (μικρότερη κατανάλωση και λιγότεροι ρύποι, τουλάχιστον θεωρητικά).

Στο πλαίσιο της συνέντευξης που έδωσε το στέλεχος της BMW είπε πως το όριο της ισχύος για τις BMW M είναι περίπου στα 600 άλογα, ενώ από εκεί και πέρα ξεκινά η υπερβολή. Αυτό προφανώς και σημαίνει πως η επόμενη M5 -η οποία πέρα από πισωκίνητη θα προσφέρεται για πρώτη φορά και σε τετρακίνητη έκδοση- θα αποδίδει περίπου την ίδια ισχύ για να αντιμετωπίσεις τις αντίπαλες Mercedes, ενώ στο ίδιο επίπεδο θα φτάνουν και οι M6 με το προαιρετικό πακέτο Competition.

Advertisement
Advertisement