Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η Mercedes GLC (updated)

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η Mercedes GLC (updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η Mercedes GLC (updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To NewsAuto.gr μετέδωσε σε απευθείας σύνδεση με την πόλη Μέτζινγκεν, νότια της Στουτγάρδης, την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου γερμανικού SUV. Η GLC θα αντικαταστήσει τη GLK στη γκάμα της Mercedes.

Advertisement
Advertisement

Θα σταθεί λοιπόν απέναντι στην BMW X3, το Audi Q5 αλλά και το Volvo XC60, σε μία κατηγορία… φωτιά. Όπως είχαμε αποκαλύψει, η GLC θα κυκλοφορήσει και σε plug-in hybrid έκδοση. Ο 2λιτρος βενζινοκινητήρας συνυπάρχει με ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται σε 320 ίππους και τη μέση κατανάλωση σε 2,6 lt/100 km (60 g. CO2 ανά km).

Τόσο αυτή η έκδοση όσο και η σπορ με τη σφραγίδα της AMG αναμένονται… προσεχώς. Σε πρώτη φάση, λανσάρονται οι εκδόσεις 220d απόδοσης 170 PS, 250d που προσφέρει 204PS και η 250 που χαρίζει 211 άλογα. Όλες συνοδευόμενες από το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC αλλά και 9άρι G-TRONIC κιβώτιο. Μάλιστα, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, γίνεται λόγος για μείωση της κατανάλωσης αλλά και των εκπομπών ρύπων, κατά 19%!

GLC-act-d640

Advertisement
Advertisement

«Η νέα GLC αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα προς τη δική μας ερμηνεία ενός επιτυχημένου SUV. Συνδυάζει την απόλυτη οδηγική άνεση, με σπορ άγγιγμα. Εντυπωσιάζει εντός δρόμου και περισσότερο από ποτέ, κινείται το ίδιο υπερήφανα και εκτός δρόμου», είπε μεταξύ άλλων ο Thomas Weber, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG και υπεύθυνος για την έρευνα και εξέλιξη στη Mercedes-Benz.

Σχεδιαστικά, δεν παρεκκλίνει από την παρούσα φιλοσοδία της μάρκας, εφοδιάζεται προαιρετικά με προβολείς LED υψηλής απόδοσης, κοιτώντας τη από το πλάι έχει σαφές coupe σουλούπι, τροχούς 20 ιντσών, LED φωτιστικά σώματα πίσω και προσφέρει δυνατότητες εξατομίκευσης για τους πιο ανήσυχους που στοχεύουν σε περισσότερες εκτός δρόμου περιπέτειες.

Advertisement

Στο εσωτερικό δεν συναντάμε εκπλήξεις, η πολυτέλεια είναι εμφανής και οι όποιες αλλαγές σχεδιαστικά επικεντρώνονται στην κεντρική κονσόλα και τον πίνακα οργάνων. Οι Γερμανοί έκαναν ιδιαίτερη μνεία για την αύξηση των χώρων, καθώς η GLC προσφέρει μεγαλύτερη άνεση τόσο στον οδηγό και τον συνοδηγό, όσο και στους πίσω επιβάτες. Με περισσότερο χώρο για τα πόδια και το κεφάλι, δυνατότητα τροποποίησης της διάταξης των πίσω καθισμάτων για ανάγκες φόρτωσης και γενναιόδωρο χώρο αποσκευών. Μάλιστα, η λειτουργία Hands-Free Access με αρωγό το Air Body Control, σας επιτρέπουν να βάλετε με ευκολία τα ψώνια σας, ανοίγοντας εύκολα την πίσω θύρα, την ώρα που η Mercedes σας «χαμηλώνει» κατά 40mm.

Σε σχέση με τη GLK έχουμε βελτίωση του αεροδυναμικού συντελεστή που πλέον ορίζεται στα 0.31 Cd, χάρη σε συγκεκριμένες αεροδυναμικές πινελιές σε σχεδιασμό μερών. Παρότι είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και έχει μακρύτερο μεταξόνιο, η GLC είναι και 80 κιλά ελαφρύτερη, επωφελούμενη από τη χρήση υλικών όπως το αλουμίνιο.

Advertisement

GLC-act-b640

Οι επιλογές Dynamic Select ρυθμίζεται στα προγράμματα Eco, Comfort, Sport, Sport+ αλλά και τη δική σας, προσωπική επιλογή ρυθμίσεων λειτουργίας ενώ αντίστοιχες επιλογές υπάρχουν και όταν η GLC βγαίνει εκτός δρόμου. Όπως είπαμε υπάρχει μόνιμη τετρακίνηση με κατανομή ροπής 44/55 ανάμεσα στους δύο άξονες. Μαζί με τα ESP, ASR και 4ETS, η μάρκα από τη Στουτγάρδη εφοδιάζει το νέο της SUV με πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων όπως τα Collision Prevention Assist Plus, Distronic Plus, Pre-Safe Plus κ.α. Νέο στοιχείο, είναι το Head Up Display που εμφανίζει στο οπτικό πεδίο του οδηγού στο παρμπρίζ, χρήσιμες πληροφορίες.