Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο… αργά γυρνά το Nurburgring ένα microcar; (+video)

Ελλάδα 8:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(74) "Πόσο… αργά γυρνά το Nurburgring ένα microcar; (+video)"
    

Πόσο… αργά γυρνά το Nurburgring ένα microcar; (+video)

ΝΕΑ

Μία γαλλική εταιρεία πήγε κόντρα στο ρεύμα και αντί να κυνηγήσει ρεκόρ ταχύτητας, διεκδίκησε ρεκόρ… χελώνας στο Nordschleife.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Συνήθως, στο Nurburgring θα δεις τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο να αναμετρώνται με το χρονόμετρο, διεκδικώντας τίτλους για τον ταχύτερο γύρο.

Η γαλλική Ligier, όμως, αποφάσισε να ακολουθήσει τον ακριβώς αντίθετο δρόμο και να αναρωτηθεί πόσο αργά μπορεί να ολοκληρωθεί ένας γύρος στην «Πράσινη Κόλαση».

Η απάντηση δόθηκε με το Ligier JS50, ένα πετρελαιοκίνητο microcar. Στο τιμόνι βρέθηκαν οι Γάλλοι δημοσιογράφοι Νικολά Μεϊνιέ και Μαρτέν Κουλόμπ, οι οποίοι ολοκλήρωσαν έναν πλήρη, επίσημο γύρο σε 28 λεπτά και 25,8 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

Με ισχύ μόλις 8 ίππων στην κορυφαία του έκδοση και τελική ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 45 χλμ./ ώρα, το JS50 «υπέγραψε» το ρεκόρ του πιο αργού γύρου που έχει καταγραφεί ποτέ στην πίστα.

Το προηγούμενο δυσεύρετο ρεκόρ κρατούσε το Trabant P50, το οποίο το 1960 είχε χρειαστεί 16 λεπτά και 1 δευτερόλεπτο. Για λόγους σύγκρισης, το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στο Nurburgring παραμένει η Mercedes-AMG ONE με χρόνο 6:29,1.

Η Ligier αντιμετώπισε το εγχείρημα με χιούμορ, σχολιάζοντας ότι ο χρόνος του γύρου «παραπέμπει στην ένδοξη ιστορία της στη Formula 1». Πέρα, όμως, από τα αστεία, η πραγματική πρόκληση ήταν άλλη: να ολοκληρωθεί η διαδρομή των περίπου 21 χιλιομέτρων με ένα μόνο ρεζερβουάρ. Και αυτό επετεύχθη, με το JS50 να σημειώνει μέση κατανάλωση 2,5 λίτρα/100 χλμ.

Advertisement

Για τις ανάγκες της προσπάθειας, το μικρό Ligier ήταν εξοπλισμένο με το πακέτο που η εταιρεία αποκαλεί «ultimate racing experience», το οποίο περιλαμβάνει –με εμφανή αυτοσαρκασμό– αυτοκόλλητα που «αυξάνουν την ισχύ» και ένα πιο επιθετικό αεροδυναμικό κιτ.

Το ακόμα πιο απρόσμενο είναι ότι η Ligier εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να το προσφέρει κανονικά στην αγορά, μετά τη δημοσιότητα που απέσπασε η δοκιμή.

Advertisement

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Θα δούμε το ολοκαίνουργιο Toyota MR2 στην Έκθεση του Τόκιο;

Αγροτικά μπλόκα: Η ντροπή όλης της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους (video)

Advertisement

Γιατί η Ford σταμάτησε τα μικρά αυτοκίνητα;


Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις