Live Κίνηση
Περισσότερα
NEWSMOTO

MotoGP Βαλένθια: Φινάλε με την Aprilia να κάνει το «1-2»

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(86) "MotoGP Βαλένθια: Φινάλε με την Aprilia να κάνει το «1-2»"
    

MotoGP Βαλένθια: Φινάλε με την Aprilia να κάνει το «1-2»

NEWSMOTO

Ο Μάρκο Μπεζέκι κέρδισε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και η Aprilia έκανε το «1-2» στην Ισπανία.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Οι ρόλοι αντιστράφηκαν στο MotoGP της Κυριακής σε σχέση με τον Sprint, με τον Μάρκο Μπεζέκι να κερδίζει κατά κράτος τους αντιπάλους του. Ο Ιταλός της Aprilia από την αρχή έδειξε τις προθέσεις του και οδήγησε τον αγώνα. Μέσα σε μόλις 2 γύρους είχε ανοίξει τη διαφορά του από τον Άλεξ Μάρκεθ και όσο περνούσαν οι γύροι γινόταν όλο και πιο δυνατός.

Στο τέλος είχε να αντιμετωπίσει την επίθεση του Ραούλ Φερνάντεζ με την Aprilia της Trackhouse Racing, ωστόσο άντεξε και τελικά πήρε τη νίκη. Αυτή είναι η 3η φετινή νίκη του Μπεζέκι στη σεζόν ο οποίος έκανε εντυπωσιακό δεύτερο μισό του πρωταθλήματος τερματίζοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ραούλ Φερνάντεζ έπειτα από έναν εξαιρετικό αγώνα. Ο Ισπανός τα έδωσε όλα, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Μπεζέκι. Για την τελευταία θέση του βάθρου είχαμε σπουδαία μάχη μεταξύ Πέδρο Ακόστα και Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο με τον Ιταλό της VR46 Ducati να τερματίζει στην 3η θέση.

Advertisement
Advertisement

Πίσω από τον Ακόστα τερμάτισε ο Φερμίν Αλντεγκέρ με την Gresini Ducati, ενώ ο Άλεξ Μάρκεθ με αρκετά προβλήματα στα ελαστικά του, έμεινε μόλις στην 6η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λούκα Μαρίνι (Honda), Μπραντ Μπίντερ (ΚΤΜ), Τζακ Μίλερ (Yamaha) και Ένεα Μπαστιανίνι. Μάλιστα με την 7η θέση του Μαρίνι η Honda ανέβηκε βαθμίδα στους περιορισμούς εξέλιξης των κατασκευαστών.

Πτώσεις σημείωσαν οι Άι Ογκούρα, Πέκο Μπανάια και Φάμπιο Κουαρταράρο, ενώ εκτός αγώνα έμειναν οι Χόρχε Μαρτίν, Μάβερικ Βινιάλες, Αλέις Εσπαργκαρό και Φράνκι Μορμπιντέλι.

Το πρωτάθλημα λοιπόν ολοκληρώθηκε με το Grand Prix της Βαλένθια. Πρωταθλητής είναι ο Μαρκ Μάρκεθ, παρότι απουσίασε από τους 4 τελευταίους αγώνες, με την Ducati να κερδίζει τον Τίτλο Κατασκευαστών.

Αποτελέσματα Αγώνα


Βαθμολογία Πρωταθλήματος

Advertisement

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:

Video δοκιμή: Letbe Velocity 125

Αυτό το TMAX θα πουληθεί μόνο για έναν χρόνο

Piaggio και Vespa έχουν σοβαρό λόγο να γιορτάζουν το 2026


Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις