MotoGP Αγ. Μαρίνου: Ο Μάρκεθ έβαλε τη σφραγίδα του και στο Μιζάνο
NEWSMOTO
Ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη στο Μιζάνο σταματώντας τον Μάρκο Μπεζέκι και την Aprilia στο «σπίτι» τους.
Η πτώση στο Αγώνα Sprint φαίνεται πως έδωσε στον Μαρκ Μάρκεθ το επιπλέον κίνητρο ώστε να παλέψει πιο συγκεντρωμένος για τη νίκη στο MotoGP της Κυριακής. Ο Ισπανός της Ducati όντως ξεκίνησε τον αγώνα πολύ καλά και γρήγορα πλασαρίστηκε πίσω από τον Μπεζέκι.
Οι δύο αναβάτες έμειναν κοντά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μόνο ένα μικρό λάθος επέτρεψε στον Μάρκεθ να περάσει μπροστά. Από εκεί και έπειτα ο Ισπανός της Ducati ήταν αλάνθαστος, πίεσε στο όριο σε κάθε γύρο και με μεγάλη δυσκολία κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον μαχητικό Μπεζέκι. Αυτή είναι η 11η φετινή νίκη για τον Μάρκεθ ο οποίος πλέον στον επόμενο αγώνα της Ιαπωνίας μπορεί να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.
BEZ MADE A MISTAKE 😱 @marcmarquez93 breezes past him to take the lead 💨#SanMarinoGP 🇸🇲 pic.twitter.com/leWUh2mnbS
Advertisement— MotoGP™🏁 (@MotoGP) September 14, 2025Advertisement
Ο Μάρκο Μπεζέκι με την Aprilia έκανε ότι μπορούσε να σταματήσει τον Μάρκεθ, αλλά δεν τα κατάφερε στο τέλος. Όπως και να έχει, η δεύτερη θέση μαζί με τη νίκη στον Αγώνα Sprint και την pole position είναι με διαφορά το καλύτερο μέχρι τώρα διήμερο για τον Ιταλό.
Στην 3η θέση τερμάτισε ο Άλεξ Μάρκεθ ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει τους δύο πρώτους για τη νίκη. Στην 4η θέση βρέθηκε ο Φράνκι Μορμπιντέλι με τον teammate του Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο να ακολουθεί στην 5η θέση και την εξάδα να κλείνει ο Φερμίν Αλνρεγκέρ με την Gresini Ducati.
Ταχύτερη Honda ήταν εκείνη του Λούκα Μαρίνι στην 7η θέση. Από την άλλη, ταχύτερη Yamaha ήταν του Φάμπιο Κουαρταράρο στην 8η θέση, ενώ τη δεκάδα έκεισαν οι Μιγκέλ Ολιβέιρα και Μπραντ Μπίντερ. Εκτός αγώνα έμειναν οι Μπαστιανίνι, Βινιάλες, Ρινς, Ακόστα (τεχνικό πρόβλημα) και Μπανάια.
Επόμενος αγώνας σε δύο εβδομάδες (27-28 Σεπτεμβρίου) στην πίστα Μοτέγκι της Ιαπωνίας.
Αποτελέσματα Αγώνα
Βαθμολογία Πρωταθλήματος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Η πρόταση της Letbe στα scooter 200 κ.εκ. έχει κάτι από Ελλάδα
Aprilia RSV4 X-GP: Μια MotoGP στο γκαράζ σου με 238 ίππους και 111.000 €
Η Volkswagen δοκιμάζει μπαταρίες solid state σε μια… Ducati
Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις