Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Αφαίρεσαν τα διπλώματα και των αστυνομικών

Ελλάδα 19:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ
        string(79) "Αφαίρεσαν τα διπλώματα και των αστυνομικών"
    

Αφαίρεσαν τα διπλώματα και των αστυνομικών

Mobility

«Φόρα» έχει πάρει η Τροχαία η οποία δείχνει μηδενική ανοχή σε όλους και για όλα.

Advertisement
Advertisement

Σε μια ένδειξη μηδαμινής ανοχής, οι υπηρεσίες της Τροχαίας Τρικάλων επέβαλλαν… νόμιμες κυρώσεις ακόμη και σε αστυνομικούς. Κατά τις τελευταίες εβδομάδες, πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινοί έλεγχοι, ακόμη και σε «ανύποπτα» σημεία της πόλης, με στόχο την αυστηρή εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) για τη χρήση κράνους.

Σύμφωνα με το trikalavoice, έχουν βεβαιωθεί σχεδόν 200 παραβάσεις, ενώ αφαιρέθηκαν άδειες οδήγησης ακόμη και από αστυνομικούς της Α.Δ. Τρικάλων, οι οποίοι φάνηκαν να αγνοούν την υποχρέωση για κράνος.


Τι προβλέπει ο νέος Κ.Ο.Κ. για μη χρήση κράνους

Advertisement
Advertisement

Πρώτη παράβαση: Πρόστιμο 350 € και αφαίρεση άδειας οδήγησης για 30 ημέρες.

Υποτροπή (2η φορά): Πρόστιμο 1.000 € και αφαίρεση άδειας για 6 μήνες.

Τρίτη φορά (2η υποτροπή): Πρόστιμο 2.000 € και στέρηση του διπλώματος για 1 έτος.

Αν ο συνεπιβάτης δεν φορά κράνος, τιμωρούνται και οι δύο με πρόστιμο 350 € ο καθένας, ακόμη κι αν ο οδηγός φορούσε κράνος.


Advertisement

Επιπλέον, η πρόκληση ατυχήματος σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να οδηγήσει σε ποινικές διώξεις βάσει του άρθρου 290Α του Ποινικού Κώδικα (π.χ. κάθειρξη έως και ισόβια ανάλογα με το αποτέλεσμα του ατυχήματος).

Το περιστατικό στα Τρίκαλα, όπου αφαιρέθηκαν άδειες ακόμη και από αστυνομικούς, αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο νόμος δεν κάνει διακρίσεις.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

«Καταιγίδα» προστίμων από τις νέες κάμερες στους δρόμους – Που έχουν τοποθετηθεί;

Καλούν για εξηγήσεις χιλιάδες κατόχους ΙΧ

Το κρυφό πρόβλημα των ηλεκτρικών δεν είναι η μπαταρία


Advertisement